10 τύποι που συναντάμε στα social media του λοκντάουν

Ο «Λιακόπουλος», ο «χωρατατζής» ο «καραντινό-Κοέλιο» κι οι άλλοι τύποι ανθρώπων που συναντάμε καθημερινά στα social media του λοκντάουν.
10 τύποι που συναντάμε στα social media του λοκντάουν
Ένας χρόνος και βάλε πανδημία με μπόλικη από λοκντάουν μάς έμαθε αρκετά, δεν μπορείς να πεις. Θα αφήσουμε στην απ’ έξω υγειονομικούς κανόνες, σειρές και ταινίες που δεν είχαμε δει όπως και βιβλία που δεν είχαμε διαβάσει. Μας έμαθε αρκετά για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν τα social media μιας και περάσαμε το 95% και βάλε του χρόνου μας σκρολάροντας, αλλά και για τους ανθρώπους που τα απαρτίζουν αυτή την περίοδο. Αν δεν τους έχεις συναντήσει, μάλλον ανήκεις στην κατηγορία του 0,0001% που δεν χρησιμοποιούν κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μικρέ μου Μόγλη.

Ο χωρατατζής

Κλασική περίπτωση ενοχλητικού τύπου που επειδή η μάνα του γελάει με όσα λέει, πιστεύει ότι είναι το χαμένο μέλος των Monty Python. Στην πραγματικότητα ανεβάζει κλεμμένα memes ως δικά του, πατάει γελαστό reaction στον εαυτό του, τις πρώτες μέρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας νοίκιαζε τον σκύλο του για βόλτες και τώρα ψάχνει να βρει ΜΕΘ ανεβάζοντας τον Walter White από το Breaking Bad. Συχνά πυκνά δίνει «ρεσιτάλ κωμωδίας και με το 13033», στέλνοντας ευφάνταστα μηνύματα όπως: «θέλω 3 με γύρο από όλα, Δημοφώντος 12 στα Άνω Λιόσια μένω».

Ο «νεκρολόγος»

Μη σου τύχει ο συγκεκριμένος και σου μαυρίσει την ψυχή. Καθημερινά ανεβάζει τουλάχιστον έξι posts για γνωστούς γνωστών που πέθαναν, την καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ γράφοντας με κεφαλαία τον αριθμό των διασωληνομένων και το ότι Ο KOΡΩΝΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ. Συχνά βάζει πένθιμη φώτο προφίλ και κοινοποιεί κάθε ανεξήγητο θάνατο που βρίσκει σε ημιψεκασμένα sites που τον χρεώνει στην Covid-19 συνοδεία του ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Ο καραντινιασμένος influencer

Άτιμη φάρα και τούτοι, μας feedάρουν με φωτογραφίες σε κατ’ οίκον περιορισμό 24/7. Έχουμε μάθει κάθε γωνιά του σπιτιού τους, κι έχουμε πάρει μάτι όλη τους τη ντουλάπα, καθότι η απομόνωση θέλει καλοπέραση κι άλλες τέτοιες κλισεδιές. Κάποιες φορές μάλιστα, μοστράρουν και προϊόντα από ημί-άγνωστα Brands, τύπου πασούμια γκαμώτη για το καταραμένο το μεροκάματο ενώ κάνουν give-away υαλοκαθαριστήρες από το συνεργείο Μπάκουλας για να ανεβάσουν τους followers. Aσχολούνται ιδιαίτερα με το Tik Tok πυροβολώντας τα νευροφυτικά μας κύτταρα, ενώ έχουν όνειρο κάποια στιγμή να πιάσουν στασίδι σε τηλεοπτική εκπομπή, σε ρόλο ανθυποcelebrity.

O «Λιακόπουλος»

Συνομωσία αγάπη μου ο συγκεκριμένος/η, ψάχνει σε ψεκασμένες κι ανεπιβεβαίωτες προφανώς αναρτήσεις και δημοσιεύματα αόρατους εχθρούς που κρύβονται πίσω από τον κορωνοϊό και θέλουν να φέρουν τη νέα τάξη πραγμάτων. Συνήθως γράφει post «σεντόνια», ασυνάρτητα κι ανορθόγραφα που εμπλέκουν σίγουρα τον Τραμπ, τον Πούτιν, τον Ερντογάν, τον Σόρος, τους Σιωνιστές τον Μπίλ Γκέιτς κι έναν τριτοξάδερφο του Μακρόν που ανελίχθηκε ψηλά στους κόλπους της Μασονίας κι έριξε την ιδέα πρώτος για τον κατασκευασμένο ιό.

Ο «Fake News»

Πρωτοξάδερφος του συνομωσιολόγου, έχει μια έμφυτη ροπή στο να μοιράζεται απονενοημένα fake news ανάλογα με το τι θέλει να αποδείξει. Αναπαράγει επίσης, κατά ριπάς άρθρα από sites τύπου katastrofologiko.gr εμπλουτίζοντας τα με ψύχραιμες τοποθετήσεις, όπως: "2μιση δισεκατομμύρια Κινέζοι έχουν ήδη μολυνθεί και τα υπουργεία τους, κρύβουν τα πραγματικά νούμερα". Αν κάνεις το λάθος κι ανοίξεις διάλογο μαζί του θα θες να καρφώσεις τα μάτια σου στην οθόνη του κινητού με γεωτρύπανο.

Αυτός που προσέχει

Ξεκινάει τα posts του συνήθως κάπως έτσι: «Υπάρχουμε κι εμείς που προσέχουμε έναν χρόνο τώρα και τηρούμε όλα τα μέτρα και δεν βλέπουμε κανέναν ούτε τη μάνα μας και κινδυνεύουμε από όλους εσάς». Φόραγε διπλή μάσκα before ΠΟΥ made it cool, κάνει τα πάντα ηλεκτρονικά και ψάχνει τρόπο κι αφορμή να δείξει σε όλους πόσο προσεκτικός είναι κι ότι τηρεί κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών.

Ο «καλλιτέχνης»

Το λοκντάουν κι η πανδημία ξύπνησε την καλλιτεχνική του φλέβα που ευτυχώς κοιμόταν τόσα χρόνια τον ύπνο του δικαίου. Βρήκε χρόνο λοιπόν στον εγκλεισμό του κι ασχολήθηκε με τη μουσική, τη φωτογραφία και τη χειροτεχνία. Το αποτέλεσμα ήταν να γεμίσει η αρχική μας με streaming συναυλίες από την κουζίνα του που δεν ζήτησε κανείς, ακεντράριστα πορτρέτα και πασχαλινούς λαγούς με αυτιά σκύλου. Παραμένει ωστόσο από τους πιο συμπαθείς της λίστας.

Ο δόκτωρ κορωνοϊός

Βγάζει για τα πάντα δωρεάν διάγνωση. Προσφέρει εξέταση εξ αποστάσεως μιας και κάτι παραπάνω ξέρει αυτός/η από ιατρική επειδή ενημερώνεται από ιατρικά σάιτ και η ξαδέρφη του δουλεύει στο λογιστήριο ιδιωτικής κλινικής που κάνει διαγνωστικά τεστ. Ποστάρει συνεχώς νέες θεραπείες κι έρευνες που έγιναν σε ερευνητικά κέντρα κι απέδειξαν ότι όσοι τρώνε σοκολάτα εμφανίζουν μειωμένες πιθανότητες κατά 8% να νοσήσουν βαριά. Ειδικεύεται όπως είναι φυσιολογικό στα γιατροσόφια και συστήνει να πίνεις λάδι ανακατεμένο με κάρδαμο και κουρκουμά κάθε πρωί με το που ξυπνήσεις, για να μη σε κολλήσει κανένας κορωνοϊός.

Ο καραντινό-Κοέλιο

Μπορεί να παίρνουμε στο ψιλό όλους τους παραπάνω, δεν παύει να σημαίνει ωστόσο ότι τα πράγματα με την πανδημία του κορωνοϊού είναι σοβαρά με αποτέλεσμα να υπάρχει σε όλους μια γενικότερη ανησυχία. Εκτός αν είσαι ο καραντινό-Κοέλιο που γράφει συνέχεια αισιόδοξα γνωμικά, περιμένοντας το σύμπαν να συνωμοτήσει και να στείλει τον κορωνοϊό από εκεί που ήρθε, γιατί στο τέλος πάντα νικάει η αγάπη.

Ο αρνητής που έγινε αντιεμβολιαστής

Όλα κατασκευασμένα είναι κι αυτοί που πεθαίνουν ηθοποιοί για να ελέγξουν την ανθρωπότητα πόσταρε πιο γρήγορα κι από ότι ο Λούκυ Λουκ πυροβολούσε τη σκιά του. Μετά ανέβαζε βιντεάκια από συναγωνιστές που χορεύαν τσάμικο πάνω σε μάσκες μιας χρήσης για να καταστρέψουν τον οχτρό. Με το που ξεκίνησαν οι πειραματικές προσπάθειες εμβολιασμού ξαναβγήκε από τη social media τρύπα του, λέγοντας πως οι θάνατοι από covid θα είναι αμελητέοι μπρος σε αυτούς που θα έρθουν από τα εμβόλια, χώρια τις ανθρώπινες μεταλλάξεις που θα μας κάνουν Χελωνονιντζάκια και Θάντερκατς, το 5G που θα μας κάψει τον εγκέφαλο και το τσιπάκι που θα μας περάσει ο Μπιλ Γκέιτς.

Πλέον μετά από εκατομμύρια εμβολιασμούς σε όλο τον κόσμο κι απειροελάχιστες παρενέργειες συνεχίζει να μηρυκάζει ότι εκείνος δεν θα κάνει τίποτα γιατί κάθε εμβόλιο έχει Aids, ελονοσία, τα απόβλητα των εκτρώσεων και το χαμένο παιδί του Άλιεν.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v