15 πράγματα που αγαπάμε στην Αθήνα τον Αύγουστο

Η Αθήνα μπορεί να θεωρείται η πιο άδεια πόλη τον Αύγουστο, αλλά δεν είναι όλα χάλια. Κι εμείς έχουμε δεκαπέντε ολόκληρους λόγους που την αγαπάμε.
15 πράγματα που αγαπάμε στην Αθήνα τον Αύγουστο
Για πολλούς Αθηναίους, η Αθήνα είναι ανυπόφορη τον Αύγουστο. Για ακόμα περισσότερους Αθηναίους, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Είτε επειδή "ξέμεινες" (και το βάζουμε σε εισαγωγικά γιατί δική μας λέξη δεν είναι, δεν μας αρέσει), είτε επειδή ο κορωνοϊός σού ακύρωσε όλα τα σχέδια. Το θέμα είναι ότι με αυτή την λογική, που βλέπει το ποτήρι πάντα μισο-άδειο, δεν πάμε πουθενά.

Η Αθήνα, λοιπόν, δεν είναι τόσο χάλια τον Αύγουστο. Ναι, ακόμα και έναν Αύγουστο που ο καύσωνας δοκιμάζει κάθε μέρα σωματικές και ψυχικές αντοχές, ακόμα και έναν Αύγουστο που στα πρώτα δέκα λεπτά που θα περάσεις έξω απ' το σπίτι, θα θέλεις να βριστείς με εκείνη την γιαγιά που δεν φοράει μάσκα στο λεωφορείο. Ή, ακόμα χειρότερα, εκείνους που φοράνε μάσκα αλλά αφήνουν ακάλυπτη την μύτη τους. Σε κάθε περίπτωση, σ' αυτό το κείμενο σκεφτόμαστε όμορφα πράγματα.

*Αρχικά, η ευλογημένη ησυχία τις περισσότερες ώρες της μέρας. Είναι σπάνιο να λες ότι έχει ησυχία στην Αθήνα.
*Οι (περισσότερες) δουλειές κάπως χαλαρώνουν, άρα το πρόγραμμα είναι πιο άνετο...
*...που σημαίνει πως έχεις τις ιδανικές συνθήκες για έξοδο.
*Ή για να γυρίσεις σπίτι και να περάσεις όλη τη μέρα στο κρεβάτι, με κλιμαστιστικό στο φουλ και το λάπτοπ να παίζει σειρές. Πραγματικά, κανείς δεν θα σε κρίνει, ό,τι και να επιλέξεις.
*Οι βόλτες εκείνη τη στιγμή που αρχίζει να πέφτει ο ήλιος και να δροσίζει λιγάκι είναι τέλειες, πάντως.

*Τις οποίες βόλτες μπορούμε να κάνουμε στα πολλά, καταπράσινα πάρκα της πόλης. Που κι αυτά είναι πιο ήσυχα από ποτέ.
*Και το να βρίσκουμε σημεία για να κοιτάξουμε το ηλιοβασίλεμα, σαν τουρίστες στην ίδια μας την πόλη.
*Το ΚΠΙΣΝ, που πάντα αξίζει μια ειδική μνεία, και που δεν σταματά να διοργανώνει ενδιαφέροντα events.
*Τα λίγα και καλά θέατρα που προβάλλονται αυτόν τον Αύγουστο στην Αθήνα.
*Όπως και τα μουσικά events.

*Το να μαζεύεσαι με φίλους και να μοιράζεσαι την μιζέρια σου, επειδή Αύγουστος χωρίς λίγη μιζέρια δεν γίνεται. Αρκεί να μην την κρατάς μέσα σου.
*Η νέκρα τον Δεκαπενταύγουστο. Εκτός κι αν σε λένε Τσίου, δεν βλέπουμε τον λόγο να μην διασκεδάζεις βλέποντας έστω μια μέρα τον χρόνο την πόλη έτσι.
*Υπάρχει μια ξεχωριστή δικαιολογία στον εγκέφαλο για τα χρήματα που δίνεις σε ταξί τον Αύγουστο, όλοι το ξέρουν αυτό. Άσε που στηρίζεις και μια επιχείρηση που από τότε που έσκασε ο κορωνοϊός υποφέρει λιγάκι.
*Το να αράζουμε σε ταράτσες - ή να καλούμε κόσμο στην δική μας ταράτσα, επειδή αυτοί που "ξέμειναν" (ξανά εισαγωγικά) κάνουν τα καλύτερα πάρτι.
*Και, για το σχήμα κύκλου, αλλά και επειδή είναι αρκετά σημαντικό για να αναφερθεί δύο φορές: Έχεις ξαναπαρατηρήσει πόσο τέλεια ήσυχη είναι η Αθήνα τον Αύγουστο;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v