Αισιόδοξες σκέψεις για να μην απελπίζεσαι

Αν έχεις την τάση να φρικάρεις πολύ εύκολα με αυτά που σου συμβαίνουν, έχουμε μερικές σκέψεις για εσένα.
Αισιόδοξες σκέψεις για να μην απελπίζεσαι
Δεν είναι παράλογο να φρικάρεις. Να απελπίζεσαι. Να χάνεις την γη κάτω απ’ τα πόδια σου. Όλοι μας έχουμε διαφορετικές αντοχές στο πόση παράνοια και σουρεαλισμό αντέχουμε στη ζωή μας—και αν μην τι άλλο, ο τελευταίος καιρός έχει μπόλικα κι απ’ τα δύο. Αν είσαι, λοιπόν, άτομο που έχει την τάση να απελπίζεται εύκολα, έχουμε μερικές σκέψεις για εσένα, που ελπίζουμε να σε βοηθήσουν.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα
Πάντα μια μεγάλη αλήθεια, πάντα όχι τόσο αποτελεσματικό με την πρώτη σκέψη· θυμίσου να το λες στον εαυτό σου συχνά.

Είμαι αρκετός
Ό,τι κι αν έχεις κάνει, όποια κι αν είναι η φάση σου αυτή τη στιγμή, είσαι αρκετός. Για τον εαυτό σου, όχι για τους άλλους. Ο εαυτός σου είναι κάπως πιο σημαντικός.

Έχω καλά πράγματα στην ζωή μου
Ψάξε και βρες τα. Μην ξεχνάς να λες στον εαυτό σου ότι είσαι ευγνώμων για τα καλά πράγματα που υπάρχουν στην ζωή σου.

Υπάρχουν καλά πράγματα παντού στον κόσμο
Από το να γκουγκλάρεις «καλές ειδήσεις», μέχρι να κάνεις πέντε λεπτά διάλειμμα για να σκεφτείς πόση καλοσύνη υπάρχει στον κόσμο (όσο κατά διαόλου κι αν φαίνεται να πηγαίνει ο κόσμος), να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος.

Έχω αγάπη
Ναι, έχεις. Κι ας μην το πιστεύεις. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τον αγαπά κανείς.

Μπορώ να τα καταφέρω
Με όποια δυσκολία κι αν βρεθεί στον δρόμο σου, εσύ να θυμάσαι ότι με επιμονή και επιμονή λύνονται όλα.

Έχω μάθει από τα λάθη μου
Αλήθεια, πιστεύεις πως είσαι ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν τρία χρόνια πριν;

Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία
Και εσύ, και οι άνθρωποι που σε πλήγωσαν. Η καλοσύνη και η εμπιστοσύνη στους ανθρώπους δεν σημαίνουν ούτε πως είσαι ηλίθιος, ούτε πως δεν ξέρεις να φυλάς τον εαυτό σου. Σημαίνουν ότι έχεις κάνει μια (πολύ) συνειδητή επιλογή να μην είσαι μίζερος με τους άλλους.

Έχω στόχους για το μέλλον
Κι αν δεν είσαι σίγουρος ότι έχεις, βάλε μερικούς. Μικρούς και πραγματοποιήσιμους, μην νομίζεις. Όλοι με μικρά βήματα ξεκινάμε.

Καταφέρνω να ζω μόνος μου
Δεν εννοούμε με συγκάτοικο ή όχι, εννοούμε ότι είσαι ένας ενήλικας που φροντίζει τον εαυτό του. Ίσως το κάνει ξεχνώντας κάποιες νύχτες να πλύνει τα δόντια του πριν κοιμηθεί. Ίσως το καταφέρνει ενώ παράλληλα στο σούπερ μάρκετ χαλάει τα μάτια του να συγκρίνει τις τιμούλες για να βρει την καλύτερη προσφορά. Ε, και; Κάποιος που δεν έχει αυτές τις δυσκολίες, θα έχει κάποιες άλλες. Το ζήτημα είναι ότι εσύ καταφέρνεις και παραμένεις εδώ. Και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v