15 πράγματα να κάνεις σπίτι

Αν η καραντίνα σε έχει κάνει να βαριέσαι τραγικά, έχουμε δεκαπέντε ολόκληρες ιδέες για να γεμίσεις τον χρόνο σου.
15 πράγματα να κάνεις σπίτι
Η καραντίνα, σε γενικές γραμμές, είναι κάτι απλό μόνο στην θεωρία. Επειδή στην πράξη, λίγες μέρες αφού ξεκίνησε, συνειδητοποίησες ότι
α) η λίστα με τα ψώνια που έκανες δεν ήταν επαρκής
β) κάθε επιφάνεια του σπιτιού σου μπορεί να είναι ο μολυσμένος εχθρός
γ) δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι να κάνεις με τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο.

Αν το τρίτο ειδικά το ένιωσες, αυτό είναι ένα κείμενο για εσένα. Επειδή κι εμείς βρεθήκαμε σ’ αυτή την θέση, δεν ξέραμε τι να κάνουμε με τον εαυτό μας, οπότε αποφασίσαμε να σου προτείνουμε μερικά πράγματα που δοκιμάσαμε (και λειτούργησαν) για να περάσει κάπως πιο γρήγορα ο χρόνος της κλεισούρας.

*Αρχικά, αν έχεις τηλεόραση στο σπίτι, κλείσε τον υπολογιστή και δες τηλεόραση. Θυμάσαι τα παλιά τα χρόνια, που δεν είχαμε ίντερνετ, και ήμασταν όλοι έρμαια του χαζοκουτιού; Ε, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξανανιώσεις αυτή την γλυκιά αποβλάκωση.
*Σε περίπτωση που η τηλεόραση σε εκνευρίσει υπερβολικά, όμως (το κάνει αυτό, ενίοτε), μπορείς να επιστρέψεις στο ίντερνετ και να καείς στις σειρές. Απλά διάλεξε μία σειρά που ήθελες καιρό να δεις, φόρτωσε όλες τις σεζόν και λιώσε.
*Και μετά διάλεξε επόμενη σειρά.
*Ή το ίδιο με ταινίες, ή σειρές ταινιών. Δηλαδή, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε κλισέ, τα extended του Άρχοντα τα βλέπαμε και τριακοστή φορά όλα μαζί άμα λάχει. Και χωρίς καραντίνα, δηλαδή, έτσι να ‘χαμε να λέγαμε.
*Ξέρεις, επίσης, τι θα σε βοηθήσει να κινηθείς λίγο μέσα στο σπίτι, αλλά και να περάσεις χρόνο, και να φροντίσεις την υγεία σου; Προσπάθησε να μαντέψεις... Ναι! Θα σου πούμε να κάνεις γυμναστική. Αλλά λίγη, όμως. Πάμε πίσω στις καλλιτεχνικές προτάσεις.



*Φρόντισε να μαγειρεύεις κάθε μέρα. Το ξέρουμε ότι οι επιλογές για το τραπέζι δεν είναι και τόσες πολλές αν δεν βγαίνεις όντως κάθε μέρα για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αλλά – πίστεψέ μας – δεν έχεις ιδέα πόσο γρήγορα θα κυλίσει η μέρα σου αν αφιερώσεις λίγο χρόνο να φτιάξεις ένα ωραίο μεσημεριανό και βραδινό για τον εαυτό σου.
*Ακόμα καλύτερα, αν είσαι αρκετά ατρόμητος (ή έχεις απόθεμα μάσκες) για να βγεις για ψώνια, ψάξε στο ίντερνετ ενδιαφέρουσες συνταγές που θα ‘θελες να δοκιμάσεις, και ζήσε την καραντίνα σου όσο πιο γκουρμέ γίνεται.
*Αν μένεις με συγκατοίκους, γονείς, εραστές, προφανώς δεν είναι και το πιο σωστό να είστε ο ένας κολλημένος πάνω στον άλλο, αλλά εντάξει, ένα επιτραπέζιο μπορείτε να το παίξετε, βρε αδερφέ.
*Ή ένα βιντεοπαιχνίδι.
*Τώρα, όσον αφορά το σεξ στην εποχή του κορωνοϊού, δεν έχουν βγει επίσημες οδηγίες, αλλά όπως είναι λογικό αποτελεί επίφοβη δραστηριότητα. Το λέμε, αλλά το αφήνουμε στην κρίση σου.



*Εναλλακτικά, αν έχεις κλειστεί στο σπίτι τόσες μέρες χωρίς σεξ, είναι μια καλή περίοδος για να αγγίξεις την Νιρβάνα και να ψάξεις στον εσωτερικό σου κόσμο για άλλες πηγές ευχαρίστησης. Βέβαια, όταν αυτό αποτύχει, επειδή θα αποτύχει, πάλι θα θες σεξ, οπότε είναι μια καλή στιγμή να ξαναθυμίσουμε το πρώτο και σημαντικότερο κανόνα της καραντίνας: Φάε, τα κιλά του κορωνοϊού δεν πιάνονται το καλοκαίρι.
*Ασχολήσου με οτιδήποτε δημιουργικό. Σκίτσαρε, γράψε, άλλαξε ντεκόρ στο σαλόνι σου. Αν δεν σου αρέσει η δημιουργική απασχόληση, ή αν την δοκίμασες για να καταλήξεις ότι δεν σου αρέσει, τότε... αντικειμενικά, τα βιντεοπαιχνίδια (και ειδικά αυτά τα εθιστικά στο κινητό) είναι πολύ τίμια επένδυση χρόνου.
*Ξεκίνησες ήδη να διαβάζεις αυτή την πρόταση και τώρα δεν μπορείς να γλυτώσεις, οπότε είναι μια καλή στιγμή για να σου θυμίσουμε όχι μόνο να καθαρίσεις το σπίτι σου, αλλά και πως έχεις όλο τον χρόνο στον κόσμο για να το καθαρίσεις καλά. Όλες τις γωνιές.
*Όταν εξαντλήσεις τα τηλέφωνα και τις βιντεοκλήσεις, αλλά ακόμα έχεις άπειρο χρόνο να σκοτώσεις, μήπως ήρθε η ώρα να στείλεις σε άτομα που έχετε καιρό να τα πείτε; (Ήρθε, αν μη τι άλλο η κουβέντα δεν θα γίνει άβολη από την αρχή γιατί έχετε το απόλυτο κοινό θέμα συζήτησης. Σε παρακαλούμε, προσπάθησε να το δεις θετικά.)
*Βασικά, το «προσπάθησε να το δεις θετικά» θα βγει από την παρένθεση και θα γίνει κανονικότατο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Και όχι με ασκήσεις ενσυνειδητότητας και τέτοιες μπούρδες, να βάζεις μια σταφίδα στο στόμα σου για δυο ώρες χωρίς να την τρως· όχι, θα το κάνεις με τον πιο απλό τρόπο. Όπου και να κοιτάξεις στο σπίτι σου, στην λίστα με τους online φίλους σου στο Facebook, έξω απ’ το παράθυρο, παντού αν θες να την βρεις υπάρχει μια μικρή σπίθα ομορφιάς. Οι εποχές είναι περίεργες, αλλά καραντίνα είναι, θα περάσει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v