10 ταινιάρες που πρέπει να δεις στο Netflix

Η τηλεοπτική πλατφόρμα διαθέτει ουκ ολίγα κινηματογραφικά διαμάντια πλάι στις τηλεοπτικές σειρές της. Ξεχωρίσαμε δέκα που πρέπει να δεις.
 


Το Netflix κέρδισε γρήγορα φήμη για τις σειρές του, όμως με μια προσεκτική ματιά θα συνειδητοποιήσεις πως η κατηγορία «ταινίες» πέρα από μπόλικες φλόμπες περιλαμβάνει και αρκετά αριστουργήματα του μοντέρνου αλλά και παλαιότερου κινηματογράφου.

Ξεχωρίσαμε 10 εξ’ αυτών που πρέπει να δεις.

Pulp Fiction

Η απόλυτη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο είναι ένα instant classic που πρέπει να ανακαλύψεις μιας και διαθέτει εκείνο το χαρακτηριστικό στιλ γραφής του μεγάλου δημιουργού που έφτιαξε ολόκληρη σχολή. Η ταινία βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, ενώ το σενάριο με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα.




Good Fellas

Με το Irishman να ε-ε-έρχεται σε αίθουσες και Netflix τι καλύτερο από ένα ωραιότατο «ζέσταμα» με πιθανότατα την καλύτερη ταινία του Σκορσέζε και ταυτόχρονα ένα από τα καλύτερα γκανγκστερικά φιλμ που γυρίστηκαν ποτέ; Επίσης Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ρέι Λιότα και Τζο Πέσι δίνουν ρέστα ως πρωταγωνιστικό τρίο.




Blade Runner 2049

Το σήκουελ της ταινίας ορόσημο στο χώρο του sci-fi είναι ακόμα μια ταινία… ορόσημο του μοντέρνου σινεμά δια χειρός Ντενί Βιλνέβ που ποτέ δεν απογοητεύει. Εντυπωσιακές εικόνες, νέο-νουάρ ατμόσφαιρα και καθηλωτική δράση σε ένα αψεγάδιαστο αριστούργημα για τους λάτρεις του φανταστικού σινεμά, αλλά και του σινεμά εν γένει.




Big Lebowski

Οι αδερφοί Κοέν, δεκαετίες πριν συνεργαστούν με το Netflix για το – αδιάφορο – Ballad of Buster Scruggs, έδωσαν στον κόσμο αυτό το κλασικό διαμάντι του αμερικάνικου σινεμά. Μια ταινία απόλαυση, με έναν απίθανο Jeff Brigdes στον ρόλο του «τυπάρα» Dude να μαγεύει με τη στάση του απέναντι στα προβλήματα της ζωής.




The Revenant

Ο Alejandro González Iñárritu πίσω από την κάμερα επιδεικνύει την απαράμιλλη σκηνοθετική του βιρτουοζιτέ και ο Leonardo DiCaprio μπροστά από αυτή δίνει ερμηνεία ζωής που του χάρισε το Όσκαρ. Η απόλυτη αγριότητα συναντά την απόλυτη ομορφιά σε μια ταινία επική, τόσο ως περιεχόμενο όσο και σε διάρκεια.




Mad Max: Fury Road

Αν ένας άνθρωπος θα μπορούσε να γυρίσει σήκουελ του Mad Max αυτός θα ήταν ο δημιουργός της πρώτης τριλογίας κι έτσι έγινε. Με τον George Miller στο τιμόνι, ένας κινηματογραφικός μύθος αναβιώνει εντυπωσιακά, προκαλώντας συνεχή ροή αδρεναλίνης στον θεατή.




The Master

Ανακάλυψες την ερμηνευτική δεινότητα του Joaquin Phoenix βλέποντας το Τζόκερ; Τότε καλά θα κάνεις να δεις αυτό το συγκλονιστικό έργο του Paul Thomas Anderson στο οποίο δίνει ακόμα μια ερμηνεία που θα σου κρεμάσει το σαγόνι, παρέα με τον εξίσου υπέροχο μακαρίτη Phillip Seymour Hoffman.




Full Metal Jacket

Πιθανότατα η συγκλονιστικότερη πολεμική ταινία όλων των εποχών, μαζί με το Αποκάλυψη Τώρα. Ο εφιάλτης του πολέμου του Βιετνάμ μεταμορφώνεται στα χέρια του μάστορα Stanley Kubrick σε ένα αντιπολεμικό έπος για γερά στομάχια.




Twelve Monkeys

Πώς τους πετσόκοψες έτσι ρε Terry Gilliam; Το μέλος των Monty Python σκηνοθετεί ακόμα μια ταινία στην οποία η παράνοια, το παράλογο, η έλλειψη συνοχής και το υποδειγματικό κάστινγκ των Bruce Willis και Brad Pit δρουν ως υλικά μιας άκρως ψυχαγωγικής και εγκλωβιστικής κινηματογραφικής συνταγής.




Easy Rider

Κλείνουμε με μια ταινία ορόσημο του μοντέρνου αμερικανικού σινεμά δια χειρός Dennis Hopper, ο οποίος πρωταγωνιστεί παρέα με τους απίθανους Peter Fonda και Jack Nicholson στον ρόλο δύο αντιηρώων χίπιδων πάνω σε μηχανές. Ένα ροκ γουέστερν που όμοιό του δεν ξανάγινε, με αξέχαστες μουσικές από Steppenwolf, Hendrix, The Byrds κ.α.




Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v