Πώς θα στήσετε το τέλειο γιορτινό βράδι στο σπίτι

Αν οι γιορτές σας προδιαθέτουν για πιο «παρεΐστικη» διασκέδαση, πάρτε ιδέες για να οργανώσετε το σπιτικό σας πάρτι βήμα-βήμα.
Πώς θα στήσετε το τέλειο γιορτινό βράδι στο σπίτι

Κίνηση στους δρόμους, υπερτιμημένο αλκοόλ και φαγητό, στριμωξίδι, ταλαιπωρία και αλκοτέστ στους δρόμους. Οι γιορτές είναι ωραίες – δε λέμε – όμως η έξοδος στις γιορτές είναι λιγάκι ταλαιπωρία.

Πάρτε ιδέες για να οργανώσετε τις εορταστικές βραδιές των ημερών βήμα-βήμα, χωρίς πολλά έξοδα αλλά με περισσότερα αυθεντικά χαμόγελα.

Τα έξοδα

Πάρτι-ρεφενέ. Δεν είναι ντροπή, δεν είναι υποτιμητικό, είναι εντελώς παρεΐστικο και οικονομικό. Τα πράγματα είναι απλά: Στην πρόσκληση για το σπιτικό σας, αναθέτετε στον καθένα να φέρει από κάτι – όχι υποχρεωτικά, φυσικά, αλλά κάνοντας ξεκάθαρο ότι αν όλοι έρθουν με άδεια χέρια, θα φύγουν και με – ελαφρώς - άδεια από αλκοόλ και φαγητό στομάχια. 

Η διακόσμηση

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας είναι -λογικά- μέρες τώρα στολισμένο και τα σχετικά διακοσμητικά έχουν πάρει την θέση που τους αναλογεί. Τι μπορείτε να προσθέσετε εξτρά για μια ιδιαίτερη βραδιά; Κάποιες DIY κατασκευές, που εύκολα και γρήγορα θα ενισχύσουν την εορταστική ατμόσφαιρα. Δείτε εδώ DIY συμβουλές για γιορτινή διακόσμηση… last minute.  

Ο μπουφές

Αφού έχετε καλύψει το θέμα του αλκοόλ με τα ποτά που θα φέρει ο κάθε συνδιοργανωτής και καλεσμένος, θα πρέπει να τακτοποιήσετε και το κομμάτι του φαγητού. Σε περίπτωση που δεν ζητήσετε από τους προσκεκλημένους να συνδράμουν στα της μάσας, θα πρέπει να αναλάβετε εσείς τα ορεκτικά ή/και το κυρίως γεύμα. Τι σημαίνει αυτό; Βουρ στην κουζίνα για ορεκτικά που φτιάχνονται εύκολα και καταναλώνονται… γρήγορα (βλ. finger food) και γιορτινά γλυκά

Οι σαλάτες είναι καλή ιδέα για να διανθίσετε τον μπουφέ σας, ενώ αν θέλετε να κάνετε τον μπουφέ… δείπνο, τότε μια γαλοπούλα επιβάλλεται. Δείτε εδώ πώς θα την ετοιμάσετε. 

Το αλκοόλ

Θα το φέρουν, μεν, οι καλεσμένοι, όμως ανεξαρτήτως αυτών μπορείτε εφ’ όσον έχετε τη δυνατότητα να ετοιμάσετε κάποια εύκολα γιορτινά κοκτέιλ καλοσωρίσματος (όπως για παράδειγμα ένα kir royal που φτιάχνεται εύκολα με σαμπάνια ή αφρώδες κρασί και crème de cassis) ή κάποια κοκτέιλ γιορτινά (όπως αυτά εδώ)  ή ένα καλό και οικονομικό εορταστικό κρασί, όπως αυτά εδώ.

Η μουσική

Το Spotify λύνει χέρια. Με 1€ έχετε premium λογαριασμό για έναν ολόκληρο μήνα και παίζετε όση μουσική θέλετε από υπολογιστή ή tablet, χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις, έχοντας να επιλέξετε ή να φτιάξετε μόνοι σας δεκάδες playlists για κάθε γούστο. Κάνετε εγγραφή εδώ. 

Όλα στο κόκκινο!

Η «παράδοση» θέλει την πράσινη τσόχα να απλώνεται στο τραπέζι αμέσως μετά το φαγητό και τα πονταρίσματα να δίνουν και να παίρνουν. Αν δεν έχετε ήδη τα απαραίτητα για την «21» ή την «31» θα τα βρείτε σε super-χαμηλές τιμές στα Jumbo. Εναλλακτικά, τράπουλες, μάρκες, ρουλέτες κ.λ.π. μπορείτε να αγοράσετε online.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v