Το τέλειο σινεφίλ βράδυ

Πώς να οργανώσετε την τέλεια σινεφίλ βραδιά στο σπίτι σας και να περάσετε καλά με την παρέα σας σε πέντε βήματα.
Το τέλειο σινεφίλ βράδυ

Μείνατε εσείς και η παρέα σας τον Αύγουστο στην πόλη; Να η ευκαιρία να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας σε… θερινό σινεμά και να μαζευτείτε για να απολαύσετε καλές ταινίες και να διασκεδάσετε. Και έχουμε τον τρόπο να το οργανώσετε τέλεια, μέσα από πέντε βήματα.

Βήμα 1ο: Επιλέγετε τους… σινε-φίλους σας
Η βραδιά θα περιλαμβάνει εσάς και το άλλο σας μισό ή όλη την παρέα; Η απόφασή σας θα επηρεάσει και το είδος της ταινίας που θα δείτε – για ζευγάρια, ενδείκνυνται πιο ρομαντικές προβολές, ενώ για παρέες, οι περιπέτειες είναι ό,τι πρέπει.



Βήμα 2ο: Ετοιμάζετε το μενού
Η πρώτη σας δουλειά είναι να προμηθευτείτε καλαμπόκι για να φτιάξετε σπιτικό ποπ κορν. Επειδή όμως, βράδυ είναι, και η παρέα σίγουρα θα την… έχει τη λιγούρα της, φροντίστε και για σπιτικές πίτσες, που μπορούν να μοιράζονται όλοι. Εδώ σας έχουμε μερικές σούπερ συνταγές για να τις φτιάξετε μόνοι σας πανεύκολα. 

Βήμα 3ο: Φέρνετε τη δροσιά στο σαλόνι σας
Με μπύρες, σπιτικές λεμονάδες – δείτε εδώ πώς θα τις φτιάξετε -  ανοιχτό κλιματιστικό ή μεταφορά της τηλεόρασης στη βεράντα, αν υπάρχει η δυνατότητα – ο καλύτερος τρόπος να δώσετε στην προβολή την αίσθηση… θερινού σινεμά, συνδυασμένη με την δροσιά ενός… χειμερινού.



Βήμα 4ο: Επιλέγετε ταινία
Ανάλογα την σύσταση και την διάθεση της παρέας, βρείτε κάτι που να αρέσει σε όλους. Μια μεγάλη γκάμα με κάτι για όλα τα γούστα έχει το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα των καναλιών Novacinema. Τον Αύγουστο για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δροσιστικές κωμωδίες όπως τον «Αρχάριο» με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και την Αν Χαθαγουέι αλλά και οσκαρικά δράματα όπως το «Carol» με τις υπέροχες Κέιτ Μπλάνσετ και Ρούνεϊ Μάρα. Περιπέτειες όπως την «Σιωπηλή Δολοφόνο» που πήρε το βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών ή και – γιατί όχι; - animation διαμαντάκια όπως τον συγκινητικό «Καλόσαυρο» της Disney. Και για ακόμη πιο σινεφίλ γούστα, υπάρχει πάντα το αφιέρωμα «Ταξίδι στο Σινεμά του Κόσμου» με ταινίες ιδιαίτερων δημιουργών του παγκόσμιου κινηματογράφου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τις κινηματογραφικές πρεμιέρες του μήνα εδώ

Βήμα 5ο: Κοκτέιλ και συζήτηση στο μπαλκόνι
Τι θα ήταν μια κινηματογραφική βραδιά χωρίς την απαραίτητη συζήτηση γύρω από την ταινία; Κι ας καταλήξει σε δαιδαλώδεις κουβέντες που καταλήγουν σε εντελώς άσχετα θέματα – όπως «πώς περάσαμε στη Φολέγανδρο», «πόσες μέρες καλοκαιριού μένουν ακόμα» και «να η ευκαιρία για μια ομαδική εκδρομούλα στη θάλασσα το Σαββατοκύριακο». Το ιδανικό μέρος για τέτοιες συζητήσεις είναι έξω, στην βεράντα, τον κήπο ή το μπαλκόνι του σπιτιού. Για εξτρά απόλαυση, φτιάξτε σπιτικά κοκτέιλ ή συνεχίστε μέχρι πρωίας με επιτραπέζια παιχνίδια

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v