Τα καλύτερα παρεϊστικα παιχνίδια στην παραλία

Παιχνίδια δράσης στην άμμο, ιστορίες μυστηρίου, γκολ με το τσουβάλι και πολλά ακόμα διασκεδαστικά παιχνίδια παραλίας και παρέας.
Τα καλύτερα παρεϊστικα παιχνίδια στην παραλία

Πώς περνά η ώρα στην παραλία; Μπύρες, κοκτέιλ, ηλιοθεραπεία, βουτιά, διάβασμα και ξανά πάλι τα ίδια. Θέλετε κάτι διαφορετικό; Είστε με παρέα; Η διασκέδαση στην παραλία ανεβαίνει επίπεδο με τα παρακάτω ιντριγκαδόρικα και ψυχαγωγικά καλοκαιρινά παιχνίδια.

Μπλε Ιστορίες

Οι Μπλε Ιστορίες είναι υποθέσεις μυστηρίου που αναλαμβάνει να αφηγηθεί κάποιος από την παρέα, χωρίς να αποκαλύψει όμως την λύση τους. Η υπόλοιπη παρέα κάνει ερωτήσεις στον αφηγητή που απαντώνται με «ναι» ή «όχι», ώστε να φτάσουν στη διαλεύκανση του μυστηρίου. Ο αφηγητής απαντά με «ναι» και «όχι» αλλά αν η ερώτηση είναι άσχετη με την λύση, τους αναφέρει πως «δεν έχει σημασία».

Το παιχνίδι στην παραλία προϋποθέτει πως γνωρίζετε ήδη κάποιες ιστορίες μυστηρίου. Μπορείτε να διαβάσετε μερικές στα blogs Ιστορίες Μυστηρίου, Τρόμος, Mple-Istories και Blue Stories για να είστε προετοιμασμένοι για όταν έρθει η ώρα μιας πιθανής παρτίδας. 

Μάντεψε ποιος

Παραλλαγή του παιχνιδιού «χαρτάκια», η οποία παίζεται με τη χρήση… αντηλιακού. Κάθεστε κυκλικά, και ο καθένας καλείται να γράψει στην πλάτη του δεξιά του, το όνομα ενός προσώπου με αντηλιακό. Όταν όλες οι πλάτες γεμίσουν με ονόματα, το παιχνίδι ξεκινάει με όποιον αποφασίσει η παρέα να ξεκινήσει πρώτος. Αυτός που ξεκινά, καλείται να μαντέψει τι υπάρχει στην πλάτη του, κάνει ερωτήσεις στους υπόλοιπους οι οποίες μπορούν να έχουν ως απάντηση μόνο «ναι» ή "όχι". Το παιχνίδι τελειώνει όποτε… βαρεθείτε να παίζετε.

Λίμπο

Το κλασσικό παιχνίδι με το σχοινάκι κάτω από το οποίο καλείστε να περάσετε ενώ αυτό ολοένα και χαμηλώνει εγγυάται συγκινήσεις και… διατάσεις. Δύο αναλαμβάνουν να κρατήσουν ένα σχοινί και οι υπόλοιποι περνούν κάτω από αυτό, συνοδεία μουσικής. Όποιος ακουμπάει το σκοινί ή πέσει, βγαίνει εκτός παιχνιδιού. Αν περάσουν όλοι, το σκοινί χαμηλώνει και χαμηλώνει και ξανά από την αρχή μέχρι να μείνει μόνο ένας. Σαν τον Χαιλάντερ ένα πράγμα.

Κοκορομαχίες

Σταθερή αξία για δροσιά, βουτιές και… ξύλο στη θάλασσα. Καβαλάτε ή σας καβαλάνε, και ξεκινάει η μάχη με ένα άλλο ζευγάρι. Οι μερακλήδες μπορούν να στήσουν κοκορομαχίες με 4 ζευγάρια για ακόμα επικότερο αποτέλεσμα. Νικήτρια είναι η ομάδα/ζευγάρι που καταφέρνει να μείνει όρθιο.

Το σχοινί του πολέμου

Εδώ θα χρειαστείτε ένα γερό σχοινί όσον αφορά τον εξοπλισμό και μπόλικη δύναμη. Μοιράζεστε σε δύο ομάδες, χαράζετε μια γραμμή στην άμμο και ξεκινάτε τα… τραβήγματα. Ο πρώτος παίκτης που θα ακουμπήσει τη γραμμή, χάνει. Και η ομάδα του επίσης.

Πολό-σουτ

Θυμίζει πόλο, αλλά δεν περιλαμβάνει το πέρα δώθε, μόνο τα σουτ. Ατομικά ή σε ζευγάρια, οι παίκτες μπαίνουν στη θάλασσα (χωρίς να πατώνουν για μεγαλύτερη δυσκολία) και ξεκινούν τα σουτ με μπάλα του πόλο. Ως τέρμα ορίζεται νοητά η περιοχή που διαγράφεται αν οι παίκτες σηκώσουν ψηλά (ύψος) και ανοίξουν εντελώς (πλάτος) τα χέρια τους. Κάθε παίκτης/ ομάδα έχει από 20 σουτ. Νικητής είναι εκείνος που θα σημειώσει πρώτος 20 πόντους ή θα βρίσκεται μπροστά στο σκορ όταν περάσουν 15 λεπτά από την αρχή του παιχνιδιού.

Μπόουλινγκ

Γίνετε ο Dude της παραλίας, στοχεύοντας με μια μπάλα δέκα μπουκάλια νερό ή μπύρας (άδεια ή γεμάτα). Στόχος σας είναι να ρίξετε όσα μπορείτε περισσότερα. Όσον αφορά τη βαθμολογία, αν κάνετε στράικ κερδίζετε 20 πόντους, ενώ για κάθε μπουκάλι που πέφτει κερδίζετε έναν πόντο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v