Πώς θα στήσετε το τέλειο πρωτοχρονιάτικο πάρτι

Κίνηση, ταλαιπωρία, έξοδα, στρίμωγμα. Φέτος λέμε όχι στο έξω και στήνουμε το πιο κεφάτο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο σπίτι.
Πώς θα στήσετε το τέλειο πρωτοχρονιάτικο πάρτι
Τείνει να γίνει κανόνας και όχι μόνο για λόγους οικονομίας. Το πάρτι στο σπίτι για την πρωτοχρονιά είναι σαφώς πιο συμφέρον και άνετο από το να στριμωχτείτε σε ένα τραπεζάκι σε κάποιο μαγαζί του κέντρου, και να πληρώσετε μια περιουσία για να ψευτοχορέψετε.

Προσθέστε στην όλη ταλαιπωρία και την κίνηση στους δρόμους και έχετε ένα διόλου… εορταστικό πακέτο το οποίο ενδεχομένως να μην ταιριάζει στην πρώτη νύχτα του νέου έτους.

Αν ο πρόλογος σας έβαλε σε σκέψεις, τότε γνωρίζετε ότι η εναλλακτική είναι μία: σπιτικό πάρτι και βάρα όλη μέρα. Ιδού τα βήματα για να πετύχει και να το συζητάνε όλοι και το 2016.

Ο κόσμος

Θα είναι φίλοι; Θα είναι φίλοι φίλων; Θα είναι φίλοι φίλοι… φίλων; Αρχικά θα πρέπει να υπολογίσετε στο περίπου πόσα άτομα θα καλέσετε και πόσα – κατά προσέγγιση – θα παρευρεθούν. Ο αριθμός των προσκεκλημένων εξαρτάται κυρίως από το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος που έχετε διαθέσιμος, πόσους «αγνώστους» είστε διατεθειμένοι να φιλοξενήσετε στο σπίτι σας και πόσο… σφουγγάρισμα θέλετε να ρίξετε την επόμενη ημέρα. Να ξέρετε ότι όσο περισσότερο «ανοίγει» το πάρτι, τόσο πιο οργανωμένοι θα πρέπει να είστε όσον αφορά τη διαμόρφωση του χώρου και τις προμήθειες. Σκεφτείτε περισσότερα τασάκια, περισσότερα σποτ για σκουπίδια, σφουγγαρίστρες… ετοιμοπόλεμες και τακτικά ντου στην τουαλέτα για καθάρισμα.

Η διάδοση

Αφού αποφασίσετε στο περίπου πόσο κόσμο θα καλέσετε, ήρθε η ώρα να τους το γνωστοποιήσετε… επίσημα. Φτιάξτε ένα γκρουπ στο Facebook, και ανάλογα με το αν το πάρτι θα είναι «ανοιχτό» ή όχι κάντε το public ή secret ή μόνο για φίλους φίλων. Μπορείτε – αν θέλετε- να φτιάξετε στο Photoshop και ένα γιορτινό αφισάκι για να μπει ως cover στο event. Στη συνέχεια καταγράψτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (διεύθυνση, περιοχή, λίγα λόγια για το πάρτι, πληροφορίες για τα ποτά κτλ.) και αφήστε το πράγμα να τσουλήσει μόνο του από… κλικ σε κλικ.

Το αλκοόλ

Αφήστε το τσιμπολόγημα, πάρτι είναι, και δώστε βάση στο τι θα πιείτε, για αρχή τουλάχιστον, μέχρι ο κόσμος να έρθει και να φέρει το ποτό του. Προφανώς και δε θα προμηθευτείτε μόνοι σας όλα τα ποτά του πάρτι. Mπορείτε να συγκεντρώσετε τον «οβολό» από τους άμεσα εμπλεκόμενους στο ρεβεγιόν και να στήσετε μια αρχική κάβα, αυτή η οποία θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα.

H διακόσμηση

Αν δεν έχετε ήδη διακοσμήσει το σπίτι σας χριστουγεννιάτικα – μα καλά, τι άνθρωποι είστε εσείς; - τότε ενδεχομένως να χρειαστεί να δώσετε λίγο γιορτινό αέρα στον χώρο, διακοσμώντας τον με γιρλάντες, φωτάκια ή – ακόμα καλύτερα – ντίσκο μπάλες, LED και φωτορυθμικά εφ’ όσον έχετε τη δυνατότητα να τα νοικιάσετε (ή να βρείτε κάποιον να σας τα δανείσει). Μην δώσετε μεγάλη βάση στη διακόσμηση πάντως, λίγοι θα την παρατηρήσουν στο σκοτάδι μετά το πέμπτο ποτό…

Ο μουσικός εξοπλισμός

Εφ’ όσον μιλάμε για πάρτι και όχι για «συνάντηση φίλων μετά μουσικής», θα πρέπει να δώσετε στον κόσμο… ντεσιμπέλ. Αυτό σημαίνει πως αν έχετε ηχεία ικανά για να τα παρέχουν καλώς, εναλλακτικά θα πρέπει να νοικιάσετε ηχεία από κάποιο μαγαζί με είδη ήχου. Στο πακέτο της μουσικής συμπεριλαμβάνονται επίσης μείκτης και ενισχυτής. Για έναν χώρο έως 70 τετραγωνικά, υπολογίστε περί τα 150€-200€ για όλα τα παραπάνω.

Η μουσική

Το άλφα και το ωμέγα για την επιτυχία του πάρτι. Εδώ έχετε δύο επιλογές: είτε να βρείτε κάποιον φίλο ή γνωστό που να ασχολείται επαγγελματικά ή μη με το Djing είτε να μαζευτείτε ένα ωραίο βραδάκι με τους φίλους διοργανωτές και να φτιάξετε μία playlist με mp3, η οποία θα παίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του πάρτι. Επίσης, εφαρμογές όπως το Spotify προσφέρουν πληθώρα μουσικών επιλογών για κάθε mood, αλλά θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την premium έκδοση (περί τα 5€) για να μην σταματούν τα κομμάτια κάθε τρεις και λίγο για διαφημίσεις.

Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε οι μουσικές σας επιλογές να ανταποκρίνονται – γενικά – στις μουσικά ακούσματα των καλεσμένων. Δεν χρειάζεται να τους ικανοποιήσετε και όλους, αλλά ούτε και να επιμείνετε μέχρι το τέλος σε ένα μουσικό είδος.

Καλή διασκέδαση και καλή Πρωτοχρονιά!

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v