Πανέξυπνες ιδέες και λύσεις για κήπο και μπαλκόνι

Μάθετε πώς θα κάνετε τον κήπο σας πιο όμορφο, πιο λειτουργικό και να κρατήσετε τα ενοχλητικά παράσιτα μακριά με αυτά τα δέκα κόλπα!
Πανέξυπνες ιδέες και λύσεις για κήπο και μπαλκόνι
Έχετε κήπο στο σπίτι σας; Έχετε φτιάξει έναν μικρό παράδεισο με γλαστρούλες στο μπαλκόνι σας; Τότε σίγουρα το να ασχολείστε μαζί του είναι κάτι που σας χαλαρώνει και σας προσφέρει χαρά, βλέποντας αυτά που φυτέψατε να μεγαλώνουν και να ανθίζουν. Η κηπουρική, όμως, έχει και τις δυσκολίες της. Πώς θα κρατήσουμε τα… ζουζούνια μακριά από τα πολύτιμα φυτά μας; Και πώς θα ξεφορτωθούμε τα ζιζάνια; Τα δέκα κολπάκια που ακολουθούν θα κάνουν σίγουρα την κηπουρική σας πιο εύκολη, και τον κήπο σας να μοιάζει πιο όμορφος από ποτέ!

1. Αν θέλετε μια οικολογική εναλλακτική για το φύτεμα, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα βιοδιασπώμενες γλαστρούλες από τα ρολά του χαρτιού τουαλέτας. Μέχρι το φυτό σας να έχει μεγαλώσει και να απλώσει τις ρίζες του, το χαρτί θα έχει αποσυντεθεί στο έδαφος, χωρίς καμία βλαβερή συνέπεια.

2. Το ξέρατε πως μπορείτε εύκολα να έχετε τον δικό σας βασιλικό για όλο τον χειμώνα; Είναι πολύ εύκολο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τα φύλλα που σας έμειναν από αυτόν που αγοράσατε μέσα σε ένα ποτήρι νερό, και η φύση θα… αναλάβει δράση, βγάζοντας νέες ρίζες. Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος να τον μεταφυτεύσετε.

3. Πώς θα σας φαινόταν ένας κρεμαστός κήπος; Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τον δικό σας, μέσα σε ραφάκια για το μπάνιο. Τα αποτελέσματα, ειδικά στο μπαλκόνι, μπορούν να είναι εντυπωσιακά.

4. Αν έχετε καφετιέρα, μην βιαστείτε να πετάξετε τα κατάλοιπα του καφέ στα σκουπίδια. Αντ’ αυτού, βάλτε τα στο χώμα. Προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά και διώχνει τα ζουζούνια!

5. Μην πετάξετε, όμως, ούτε τα χρησιμοποιημένα φίλτρα του καφέ. Τοποθετήστε τα στον πάτο της γλάστρας, κι έτσι το νερό θα σταματήσει πια να στάζει.

6. Όταν φυτεύετε κάτι στο χώμα, μια καλή ιδέα είναι να το τοποθετήσετε μέσα σε μία πάνα. Η πάνα θα διατηρήσει καλύτερα την υγρασία του χώματος.

7. Ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε τα ζιζάνια που φυτρώνουν στον κήπο σας είναι να τα ζεματίστε με βραστό νερό. Προσοχή, όμως, να μην ρίξετε καθόλου στις ρίζες των δικών σας φυτών.

8. Αν φυτρώνουν απρόσκλητα μανιτάρια στον κήπο σας, καλό θα ήταν να τα ξεφορτωθείτε, καθώς «κλέβουν» πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από τα φυτά σας. Λίγη κανέλα ή γάλα στην περιοχή που φυτρώνουν θα τα κάνει να εξαφανιστούν.

9. Θέλετε δωρεάν και καλό λίπασμα; Τότε, την επόμενη φορά που θα βράσετε ρύζι, κρατήστε το νερό μέχρι να κρυώσει και περιχύστε το στο χώμα. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά για τα φυτά σας.

10. Τέλος, μια όμορφη λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν τα φυτά σας έχουν πιάσει ψείρες, ο καλύτερος τρόπος για να τις εξολοθρεύσετε φυσικά, χωρίς τοξικά φάρμακα, είναι οι πασχαλίτσες. Τα πανέμορφα μικρά έντομα τρώνε μέχρι και χίλιες ψείρες την ημέρα, και μπορούμε να τα αγοράσουμε σε πολλά καταστήματα με αγροτικά είδη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v