Life hacks: Πώς να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη

Πώς να ζεσταίνετε σωστά το φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων, πώς να καρφώσετε κάτι ακίνδυνα, και άλλες πρακτικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.
Life hacks: Πώς να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη
του Θοδωρή Διάκου

Δεν είναι πολύ ενοχλητικό όταν ένα μικρό αντικείμενο μας πέφτει κάτω από το κρεβάτι και μετά δεν βρίσκεται με τίποτα; Ή όταν το χειριστήριο της τηλεόρασης αρχίζει να κάνει… παιχνίδια; Μαζέψαμε εδώ δεκαπέντε μικρά κόλπα που θα σας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

-Οι προβολείς του αυτοκινήτου είναι μέσα στην… βρωμιά; Ένα γρήγορο σκούπισμα με οδοντόκρεμα και ξέπλυμα με νερό θα τους κάνει να γυαλίζουν ξανά.
-Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε τα άλατα από το τηλέφωνο του ντους, δέστε μια μικρή σακούλα με ξύδι γύρω του, και αφήστε το ένα βράδυ να μουλιάσει. Μέχρι το πρωί θα έχει καθαρίσει.
-Σας έπεσε ένα μικρό αντικείμενο και δεν μπορείτε να το βρείτε; Κανένα πρόβλημα! Δέστε ένα καλσόν στον σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας και αυτό που χάσατε θα έχει κολλήσει πάνω του.

-Σας πιάνει άγχος για το αν κλειδώσατε την πόρτα πριν φύγετε; Κάντε κάποια παράξενη κίνηση ενώ κλειδώνετε, ώστε να το θυμάστε σίγουρα μετά.
-Δεν είναι ενοχλητικό όταν βάζετε ένα πιάτο φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων και το μισό έχει μείνει κρύο; Αφήστε ένα κενό στην μέση και τοποθετήστε το φαγητό σας κυκλικά—θα ζεσταθεί όλο.
-Θέλετε να ανάψετε ένα κερί, αλλά το φυτίλι είναι χαμηλά και καίγεστε; Ανάψτε το με ένα μακαρόνι σπαγγέτι.

-Όταν βάφετε έναν τοίχο, αντί να σκουπίζετε το πινέλο στις άκρες του κουβά, γεμίζοντάς τον με μπογιά που δεν τον αφήνει να κλείσει σωστά, περάστε από το κέντρο του κουβά ένα λάστιχο, και σκουπίστε το πινέλο σας εκεί.
-Αν φοβάστε πως θα κοπανήσετε τα δάχτυλά σας κάθε φορά που καρφώνετε ένα καρφί, κρατήστε το στην θέση του με ένα μανταλάκι.
-Ένα ωραίο κόλπο για να μην νερώνει ο φραπέ σας; Φτιάξτε παγάκια από καφέ!

-Μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα και εύκολα το πράσινο κοτσάνι με τα φυλλαράκια από τις φράουλες αν τις… σουβλίσετε με ένα καλαμάκι.
-Χρειάζεστε παγωμένο νερό για μια ζεστή μέρα; Γεμίστε ένα μπουκάλι μέχρι την μέση και βάλτε το στην κατάψυξη πλαγιαστά. Γεμίστε το υπόλοιπο μόλις παγώσει, και θα έχετε κρύο νερό για ώρες.
-Αν, πάλι, θέλετε να κάνετε την μπύρα σας να παγώσει γρήγορα, τυλίξτε το μπουκάλι με μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα, και αφήστε το για δεκαπέντε λεπτά στην κατάψυξη.

-Μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα δύσοσμα υγρά που αφήνουν τα σκουπίδια τοποθετώντας μια εφημερίδα στον πάτο του κάδου.
-Αν θέλετε να διατηρήσετε το λευκό κρασί σας κρύο, ρίξτε μέσα στο ποτήρι μερικά παγωμένα σταφύλια – θα φαίνεται και πιο όμορφο.
-Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης αρνείται να… υπακούσει; Βγάλτε τις μπαταρίες και αφήστε τις να πέσουν από ένα μικρό ύψος. Αν «χοροπηδήσουν» μια φορά και μετά πέσουν, είναι ακόμα καλές. Αν κάνουν περισσότερα γκελ, έχουν αδειάσει. Επίσης, ένας καλός τρόπος να ελέγξετε αν το τηλεκοντρόλ σας λειτουργεί είναι να τσεκάρετε αν στέλνει όντως σήμα. Το ανθρώπινο μάτι δεν γίνεται να δει τις υπέρυθρες ακτίνες, αλλά η κάμερα του κινητού σας μπορεί. Ανοίξτε την και τοποθετήστε μπροστά της το τηλεκοντρόλ. Αν, πατώντας κάποιο κουμπί, δείτε μέσα από την κάμερα το «λαμπάκι» του να βγάζει ένα αχνό φως, στέλνει σήμα κανονικά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v