Πώς θα κάνω τις δουλειές του σπιτιού πιο εύκολες;

Οι δουλειές του σπιτιού είναι αναγκαίο κακό, αλλά γιατί να μην γίνουν πιο εύκολες; Βρήκαμε τις λύσεις που θα σας ξεκουράσουν!
Πώς θα κάνω τις δουλειές του σπιτιού πιο εύκολες;
Πόσο συχνά καθαρίζετε το σπίτι σας, και πόση ώρα σας παίρνει; Μήπως είστε από αυτούς που συνεχώς αναβάλλουν τις δουλειές τους επειδή δεν έχουν χρόνο, ή επειδή ειλικρινά αυτές οι δουλειές δεν είναι ποτέ ευχάριστες; Σας καταλαβαίνουμε. Γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε μερικά έξυπνα κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας γλυτώσουν πολύ… τρίψιμο.

- Έχετε να πλύνετε πολλά πιάτα και να κάνετε κάτι άλλο; Αφήστε τα πιάτα μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για να μουλιάσουν και να μαλακώσουν οι λεκέδες, και ενώ συμβαίνει αυτό, ασχοληθείτε με την άλλη δουλειά.

- Στο ψυγείο, παρεμπιπτόντως, ένας καλός τρόπος για να αποφύγουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές είναι να πετάμε αμέσως τα χαλασμένα τρόφιμα. Πέρα από αυτό, ένα τρίψιμο με μαγειρική σόδα θα κάνει το εσωτερικό να λάμπει.

- Αν τα σκεύη σας έχουν επίμονους λεκέδες από καμένο φαγητό, τρίψτε τα με αλουμινόχαρτο. Οι λεκέδες θα φύγουν πολύ πιο εύκολα.
- Βουλωμένος νεροχύτης; Ρίξτε μισή κούπα μαγειρική σόδα και μισή κούπα ξύδι στον σωλήνα, αφήστε το για λίγα λεπτά και ρίξτε ζεστό νερό. Θα έχει ξεβουλώσει γρήγορα.

- Ο φούρνος μικροκυμάτων σας είναι λερωμένος; Τοποθετείστε μέσα μια κούπα με νερό, και ζεστάνετέ το για πέντε λεπτά, μέχρι να βράσει. Ο ατμός θα μαλακώσει την βρωμιά, η οποία μετά θα αφαιρεθεί πανεύκολα με λίγο χαρτί. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να προσθέσετε στην κούπα ένα λεμόνι κομμένο στα δυο, και όλες οι άσχημες μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

- Η οθόνη της τηλεόρασης έχει γεμίσει σκόνη; Σκουπίστε την με ένα φίλτρο καφετιέρας και θα γυαλίζει ξανά.
- Έχετε κατοικίδια; Τότε, πρέπει να έχετε απηυδήσει με τις τρίχες που αφήνουν παντού και μαζεύονται δύσκολα. Η λύση; Φορέστε ένα γάντι κουζίνας, και οι τρίχες θα κολλήσουν πάνω του.

- Αν σπάσετε κάποιο γυάλινο ποτήρι, το σκούπισμα δεν είναι αρκετό, μιας και πολλά μικρά κομματάκια μπορεί να παραμείνουν στο πάτωμα. Η καλύτερη λύση είναι να πάρετε φέτες από ψωμί για τοστ και να τις πιέσετε γύρω από την περιοχή που βρίσκονται τα θρύψαλα.

- Μια ωραία ιδέα, ενώ σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα, να «ρουφήξετε» λίγη κανέλα πριν ξεκινήσετε το σκούπισμα. Καθώς θα ζεσταίνεται στο εσωτερικό της σκούπας, θα αναδίδει μια υπέροχη μυρωδιά.

- Στο μπάνιο, ένας απρόσμενα αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε την τουαλέτα σας να λάμπει είναι… η Κόκα Κόλα! Απλά ρίξτε στην λεκάνη το αναψυκτικό, περιμένετε λίγο και τραβήξτε το καζανάκι. Δεν το πιστεύετε; Δείτε το εδώ!

- Τέλος, ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα άλατα που συσσωρεύονται στην μπανιέρα είναι να τα τρίψετε με αλάτι και γκρέιπφρουτ. Απλώστε το αλάτι στις περιοχές που θέλετε να καθαρίσετε και χρησιμοποιήστε το γκρέιπφρουτ σαν σφουγγάρι. Η μπανιέρα σας σε λίγο θα είναι πεντακάθαρη!

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v