Σημάδια ότι (όντως) σε φλερτάρει

Πολλές φορές μπερδεύουμε το να είναι κάποιος φιλικός με το φλερτ. Με ποιους τρόπους θα καταλάβουμε σίγουρα αν όντως ενδιαφέρεται για ‘μας;
Σημάδια ότι (όντως) σε φλερτάρει
Τα δύο φύλα σίγουρα έχουν πολλές διαφορές, αλλά και πολλά κοινά. Ένα από αυτά είναι πως οι περισσότεροι και οι περισσότερες δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πότε κάποιος μας φλερτάρει. Σκέψεις περνούν απ’ το μυαλό μας, «Μήπως απλά μου φέρεται φιλικά;» ή «Μήπως παρεξήγησα και θα ντροπιαστώ;»

Ευτυχώς, όλοι έχουμε τις κινήσεις που… μας προδίδουν, και για να σας βοηθήσουμε όλους (εντάξει, ίσως λίγο και τον εαυτό μας), τις καταγράψαμε εδώ, για να μην απορήσουμε ποτέ ξανά.

1. Σε αγγίζει;
Όταν κάποιος σε βλέπει ερωτικά, θα εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία για να σε αγγίξει. Ένα άγγιγμα στο χέρι ή στο γόνατο, είναι ο πιο διακριτικός – στην αρχή τουλάχιστον – τρόπος για να προσεγγίσεις τον άλλο, και για να τεστάρεις τις αντιδράσεις του.

2. Γελάει με τα αστεία σου;
Δεν αμφισβητούμε το χιούμορ σου. Είμαστε σίγουροι ότι κάνεις τα πιο πετυχημένα αστεία στην παρέα σου, αλλά όπως και να το κάνουμε, αν σε… γουστάρει, τα γέλια του θα σε κάνουν να νιώσεις λες και είσαι ο πιο πετυχημένος stand-up κωμικός.

3. Τόσα πολλά κοινά ενδιαφέροντα
Είναι πάντα ωραίο να βρίσκουμε άτομα που τους αρέσουν τα ίδια πράγματα με εμάς. Πόσο περισσότερο, αν κάποιο από αυτά τα άτομα μας τραβάει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Τότε, μάλλον θα φροντίσουμε να τονίσουμε τα κοινά μας ενδιαφέροντα ακόμα περισσότερο, μιας και αποτελούν ακόμα μια ευκαιρία για να τους πιάσουμε την κουβέντα και να δείξουμε πόσο ταιριάζουμε.

4. Ψάχνει ευκαιρίες για να βρεθείτε;
Ζητάει βοήθεια με πράγματα; Θέλει να δανειστεί κάτι; Μήπως σου ζητάει ευθέως να βρεθείτε για ταινία, ή να βγείτε έξω; Εντάξει, αν ζητήσει να βγείτε έξω, είναι αρκετά ξεκάθαρο. Αλλά σε κάθε άλλη περίπτωση, αν θέλει να βρεθείτε τετ-α-τετ, μάλλον έχει μεγάλα σχέδια για ‘σένα.

5. Σε πειράζει;
Ένας απ’ τους πιο κοινούς τρόπους για να σε φλερτάρουν είναι να σε πειράζουν. Ξέρεις, εκείνα τα μικρά, επιφανειακά πειραγματάκια, που δεν έχουν σκοπό να σε πληγώσουν, μόνο να σε εκνευρίσουν για να έχει μετά σοβαρό λόγο να σε πάρει αγκαλιά και να σου πει ότι δεν το εννοούσε. (Ειδικά αν ακολουθήσει κομπλιμέντο, μπορείς απλά να σταματήσεις να αναρωτιέσαι.)

6. Διακριτικές ερωτήσεις
Και, όσο καλό κι αν είναι το φλερτ, πολλές φορές αναλώνεται σε ασάφειες. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να μάθουν αν είμαστε διαθέσιμοι, δηλαδή αν αξίζει να σπαταλούν τις δεξιότητές τους στο φλερτ πάνω μας. Ο πιο απλός τρόπος να το καταλάβουμε; Οι περισσότεροι και οι περισσότερες θα φροντίσουν, πάνω στην κουβέντα, να αναφερθούν με όσο πιο χαλαρό τρόπο μπορούν στους πρώην τους – χαλαρό, αλλά το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: είμαι εδώ, είμαι single, και θέλω εσένα.

7. Η γλώσσα του σώματος
Όταν μιλάμε με ένα άτομο που μας ενδιαφέρει, έχουμε την τάση να γυρίζουμε ολόκληρο το σώμα μας προς το μέρος του. Νιώθουμε ανασφάλεια για την εμφάνισή μας και πειράζουμε νευρικά τα μαλλιά μας. Το πρόσωπό μας είναι πιο «ανοιχτό», δηλαδή οι κόρες είναι διεσταλμένες και τα χαρακτηριστικά του προσώπου βρίσκονται σε ένταση. Και ας μην ξεχνάμε το άκρως αξιολάτρευτο κοκκίνισμα στα μάγουλα.

8. Προσέξτε την φωνή
Όταν οι άντρες εκδηλώνουν ενδιαφέρον, ρίχνουν την φωνή τους μερικούς τόνους. Αντίθετα, οι γυναίκες υιοθετούν μια πιο ψιλή φωνή. Οπότε, την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε, δείτε πώς μιλάει σε εσάς όταν είστε μόνοι, και πώς στην υπόλοιπη παρέα.

9. Παρέα; Ποια παρέα;
Ίσως αυτό να είναι από τα μεγαλύτερα γνωρίσματα που προδίδουν κάποιον που μας θέλει. Οι φίλοι είναι σημαντικοί και ξέρουμε πως θα είναι δίπλα μας σε ωραία και σε άσχημα. Συνεπώς, αν κάποιος παρατάει για λίγο τους φίλους του και προτιμάει να περάσει ώρα μόνο μαζί μας, δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε και πολύ.

Θοδωρής Διάκος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v