12 λάθη που κάνουν οι άντρες στο φλερτ

Ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη των αντρών όταν προσπαθούν να φλερτάρουν το αντίθετο φύλο; Ένας απαραίτητος οδηγός επιβίωσης για να μειώσετε τον κίνδυνο… χυλόπιτας.
12 λάθη που κάνουν οι άντρες στο φλερτ
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είστε στο μπαρ. Την κοιτάτε, σας ψιλοκοιτάζει. Την κερνάτε σφηνάκια, της πιάνετε την κουβέντα. Κάνετε σαν υπετροφικός μπέμπης, της αραδιάζετε ένα σωρό χαζομάρες και εν τέλει καταλήγετε για ακόμα μια φορά μόνος, εσείς και ο… πόνος σας.

Θα είμαστε ειλικρινείς. Δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας όσον αφορά την έκβαση ενός φλερτ μεταξύ των δύο φύλων. Και όποιος σας την πουλήσει, μάλλον σας κοροϊδεύει κατάμουτρα. Όμως μαθαίνοντας από τα λάθη σας, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας την επόμενη φορά. Δείτε μερικά από τα συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι άντρες στην προσπάθεια να… κυνηγήσουν την αιθέρια ύπαρξη και φροντίστε να μην τα επαναλάβετε.

Εστιάζετε σε εκείνη όχι σε εσάς

Συχνά, οι άνδρες επικεντρώνονται περισσότερο στο πώς θα αντιδράσει μία γυναίκα παρά στο πώς θα δράσουν εκείνοι. Σίγουρα, θα πρέπει να έχετε κατά νου την ενδεχόμενη αντίδραση μίας γυναίκας έτσι ώστε να είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένατε. Ωστόσο η υπερβολική έμφαση σε αυτό θα σας κάνει να παραλύσετε και θα σας κοστίσει ακριβά. Ομοίως αποφύγετε τις υποθέσεις και τα σενάρια και αποβάλετε το άγχος.

Δεν έχετε αυτοπεποίθηση

Όταν προσεγγίζετε μία γυναίκα μην αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας ως κατώτερο επειδή είστε single. Άλλωστε το ίδιο είναι και εκείνη (ας ελπίσουμε). Αισθανθείτε ότι είστε αντάξιος της προσοχής της και ότι σας δίνεται μία ευκαιρία να παίξετε το πιο ευχάριστο παιχνίδι: αυτό της αποπλάνησης. Αντιμετωπίστε το φλερτ σαν μία ευκαιρία κοινωνικοποίησης, η οποία σας δόθηκε και σας αξίζει και τότε η αυτοπεποίθησή σας θα ανέβει.

Φοβάστε την απόρριψη

Μη φοβάστε την απόρριψη. Αν δεν προσπαθήσετε δεν θα αποτύχετε αλλά ούτε και θα επιτύχετε. Όσες περισσότερες απόπειρες κάνετε, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε να καταφέρετε αυτό που θέλετε. Απλά μαθηματικά. Ακόμη κι αν απορριφθείτε ποτέ μην το παίρνετε προσωπικά. Μπορεί η συγκεκριμένη γυναίκα να είχε μία κακή μέρα, να τσακώθηκε στη δουλειά, να είχε μία κακή προηγούμενη εμπειρία από τη σχέση της, να είναι δεσμευμένη, να βιάζεται ή ακόμα να είναι ομοφυλόφιλη.

Δεν δίνετε σημασία στην πρώτη εντύπωση

Ενδεχομένως να μην δίνεται τη σημασία που πρέπει στην πρώτη εντύπωση. Η εμφάνισή σας είναι η πρώτη εικόνα που θα δώσετε πριν ανοίξετε το στόμα σας. Αν είστε ωραίοι θα αισθάνεστε και ωραία. Ντυθείτε έτσι ώστε να αισθάνεστε εσείς καλά αλλά ακόμα κι αν η εμφάνισή σας δεν είναι για εσάς η τέλεια, μην το αφήσετε να σας εμποδίσει από το να πλησιάσετε μια γυναίκα που σας ενδιαφέρει.

Περιμένετε πολλά από εκείνη

Οι γυναίκες κατά κανόνα δεν είναι κυνηγοί. Ακόμα κι αν είναι όμως, θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να το δείξουν. Μην εκλάβετε κάθε δυσκολία ως απόρριψη καθώς αρκετές γυναίκες θα πουν όχι απλώς γιατί έτσι τους έχουν μάθει ότι πρέπει να κάνουν με τους άνδρες. Ξεχωρίστε τα όρια και αναγνωρίστε πότε πρέπει να υποχωρήσετε και πότε σας δίνεται το ελεύθερο να καταβάλλετε περαιτέρω προσπάθεια.


Δεν διαβάζετε τη γλώσσα του σώματός της

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 60% με 80% της επικοινωνίας μεταξύ δύο ανθρώπων είναι μη λεκτική. Τα περισσότερα μηνύματα που στέλνουμε, εκπέμπονται από τη γλώσσα του σώματος, τη στάση μας, τις χειρονομίες, τις εκφράσεις του προσώπου και τον τόνο της φωνής μας. Αναγνωρίστε, λοιπόν, τα σημάδια.

Δείτε σε παλιότερο άρθρο πώς να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος στο πρώτο ραντεβού.

Δεν αντιλαμβάνεστε αρκετά νωρίς αν είναι ελεύθερη

Το τελευταίο που θέλετε να κάνετε είναι να χάσετε 20 λεπτά συζητώντας με μία γυναίκα που είναι δεσμευμένη. Θα πρέπει να καταλάβετε αν είναι ελεύθερη ή όχι από τα τρία πρώτα λεπτά της συζήτησης. Αν είναι, σταματήστε. Αν δεν είναι αλλά φαίνεται να ενδιαφέρεται τότε μην εγκαταλείψετε ακόμα. Το ότι σας έχει δώσει το δικαίωμα να συνεχίσετε σημαίνει πιθανώς ότι δεν είναι ευχαριστημένη από την τωρινή της σχέση και ψάχνει για κάτι άλλο.

Χρησιμοποιείτε κλισέ ατάκες

Αποφύγετε οποιοδήποτε κλισέ τύπου «ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου;». Είναι τόσο αστείο, που δεν θεωρείται καν κοπλιμέντο. Δεν υπάρχει καμία γυναίκα που να μην της αρέσουν τα κοπλιμέντα και το καμάκι είναι μια τέχνη που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτά.

Δείτε ποιες ατάκες θα πρέπει να αποφύγετε εδώ.

Δεν είστε ο εαυτός σας

Να διευκρινίσουμε για κάποιους ότι σίγουρα δεν εννοούμε να κυκλοφορείτε με το μποξεράκι, ξύνοντας την… μύτη σας και πετώντας βρισιές. Ωστόσο αυτό που κάνουν πολλοί άνδρες είναι να μπαίνουν σε έναν ρόλο, υποκρίνοντας ότι είναι κάποιοι άλλοι με βάση αυτά που νομίζουν ότι ξέρουν πως η συνομιλήτρια θέλει να ακούσει. Μην το κάνετε, γιατί δεν ξέρετε. Υποθέτετε. Τα ψέματα άλλωστε σχεδόν πάντα αποκαλύπτονται και η διαδικασία και μόνο για να τα κρύψεις εκ των υστέρων είναι επίπονη και κουραστική.

Δεν κάνετε ερωτήσεις

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να μιλάνε. Λογικά το έχετε καταλάβει. Δώστε της την ευκαιρία να μιλήσει για εκείνην και θα εκτιμήσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ακούτε ή έστω κάνετε ότι ακούτε.

Υπερηφανεύεστε για τα πάντα

Οι γυναίκες μισούν τα άτομα που καυχιούνται για τα πάντα. Μια γυναίκα που εντυπωσιάζεται από κάτι τέτοιο, έχουν συνήθως χαμηλή αυτοεκτιμήση, πράγμα που θα οδηγήσει σε προβλήματα πολύ σύντομα. Επίσης, μιας και το έφερε η κουβέντα μην συζητήσετε ποτέ για: Την μαμά σας, τον στρατό, την πρώην σας, τα λεφτά.

Της δίνετε περισσότερη αξία

Είναι φυσικό να εντυπωσιάζεστε από κάποια που σας ελκύει. Μην το δείξετε όμως σε υπερβολικό βαθμό: Θα αρχίσετε να αισθάνεστε κατώτερος, κάτι που θα εκλάβει και η ίδια με αποτέλεσμα να αρχίσει να σας αντιμετωπίζει ως τέτοιο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v