ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς να λειτουργείτε με 6 ή λιγότερες ώρες ύπνου

Παραξενυχτήσατε και τώρα… κουτουλάτε; Φτιάξτε καφεδάκι και διαβάστε έξι απλούστατους τρόπους να βγάλετε τη μέρα.

Πώς να λειτουργείτε με 6 ή λιγότερες ώρες ύπνου

Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν είναι καλή ιδέα να κοιμάστε λιγότερες από έξι ώρες την ημέρα. Κάνετε κακό στην υγεία, στο δέρμα σας, στη διάθεσή σας, στη μνήμη σας και σε ένα σωρό άλλα πράγματα. Επειδή, όμως, άνθρωποι είμαστε και όλα μπορούν να συμβούν (ξενυχτήσατε λίγο παραπάνω σε εκείνο το μπαρ και έπρεπε να πάτε στη δουλειά το πρωί, κολλήσατε με ένα βιβλίο και δεν καταλάβατε πότε πέρασε η ώρα, αποκτήσατε μωρό, διαβάζατε για εξετάσεις…) ορίστε έξι απλοί τρόποι να καταφέρετε να λειτουργήσετε την επόμενη μέρα. Αρκεί να μας υποσχεθείτε ότι δεν θα ξανασυμβεί.

Ελαττώστε την τηλεόραση. Γενικώς. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι περισσότερο δραστήριος όταν κοιμάται απ’ ό,τι όταν βλέπει τηλεόραση. Δεν θέλετε τεμπέλικα εγκεφαλικά κύτταρα αν είναι να λειτουργήσετε με έξι ώρες ύπνου την ημέρα.

Μην καταναλώσετε υδατάνθρακες τη μέρα που δεν έχετε κοιμηθεί. Θα σας φέρουν υπνηλία. Υδατάνθρακες, θυμίζουμε, έχουν το ψωμί, τα ζυμαρικά, το ρύζι και τα γλυκά.

Αποφύγετε τα meeting. Αν περνά από το χέρι σας, προτιμήστε να τελειώσετε τη δουλειά σας και να αναβάλλετε το πολύωρο meeting για αύριο. Αν δεν περνά από το χέρι σας, φροντίστε τουλάχιστον να τελειώσετε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς πριν σας προκαλέσουν υπνηλία οι ατελείωτες συζητήσεις της σύσκεψης.

Προσπαθήστε να κοιμηθείτε στο σκοτάδι. Αν έχετε, για παράδειγμα, να επιλέξετε ανάμεσα στο να κοιμηθείτε από τα Μεσάνυχτα ως τις 4.00 ή από τις 4.00 ως τις 8.00, προτιμήστε το πρώτο. Ο οργανισμός μας επωφελείται περισσότερο –και ξεκουράζεται καλύτερα– από τον βραδινό ύπνο, δηλαδή τις ώρες πριν ξημερώσει.

Μην σκέφτεστε διαρκώς πόσο νυσταγμένοι είστε. Αποφύγετε τις διηγήσεις στους συναδέλφους για το πόσες λίγες ώρες κοιμηθήκατε, μην κοιτάτε το ρολόι όλη την ώρα, και μην μετράτε τις ώρες μέχρι τη στιγμή που θα γυρίσετε επιτέλους στο σπίτι να κοιμηθείτε. Εν ανάγκη, πέστε με τα μούτρα στη δουλειά, προκειμένου να μην σκέφτεστε.

Εφεύρετε αντιπερισπασμούς για τις ώρες της χειρότερης υπνηλίας. Κάντε τη λιγότερο κουραστική, ή την πιο αγαπημένη σας δουλειά, μιλήστε με έναν φίλο στο chat ή στο τηλέφωνο, λύστε έναν online γρίφο ή παίξτε ένα παιχνίδι για 5-10 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v