ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς να διαβάσω τον καφέ

Θέλετε να δείτε το μέλλον μέσα στο φλιτζάνι του καφέ; Δείτε ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσετε και πώς θα ερμηνεύσετε τα σημάδια.

Πώς να διαβάσω τον καφέ

Το «διάβασμα» του καφέ αποτελεί παράδοση χρόνων, ενώ λέγεται πως η σωστή ερμηνεία των συμβόλων γίνεται μόνο από κάποιον «ειδικό», ο οποίος έχει εντρυφήσει πάνω στον τομέα της καφεμαντείας. Οι ρίζες της δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί πλήρως, αν και στην αρχαιότητα στην Ανατολή συνήθιζαν να προβλέπουν το μέλλον κοιτώντας τα σχήματα που δημιουργούσε στον πάτο του φλιτζανιού το τσάι. 

Ρωτήσαμε και μάθαμε για το τι περιλαμβάνει η διαδικασία του «διαβάσματος», ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε και πώς θα ερμηνεύσετε κάποια από τα σύμβολα που θα εμφανιστούν.

Η ετοιμασία

Σε ήρεμο περιβάλλον, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πιει τον καφέ του αργά, από την ίδια πλευρά του φλιτζανιού και χρησιμοποιώντας πάντα το ίδιο χέρι. Μετά την τελευταία γουλιά, είθισται να κάνει μια προσωπική ευχή. Ύστερα, σύμφωνα με τους "επιστήμονες" του είδους παίρνετε το πιατάκι, και το ακουμπάτε στα χείλη του φλιτζανιού, αφού σιγουρευτείτε ότι έχει «εφαρμόσει» καλά.

Αφού το κάνετε αυτό, κρατάτε το φλιτζάνι στο ύψος του στήθους σας και το κινείτε κυκλικά σε οριζόντιους κύκλους, τρεις φορές δεξιόστροφα έτσι ώστε να μετακινηθεί το κατακάθι ομοιόμορφα. Στην διαδικασία του ανακατέματος, συνήθως λέγεται η φράση «ευλογημένο να’ναι».

Ύστερα γυρνάτε το φλιτζάνι ανάποδα στο πιατάκι με μια γρήγορη κίνηση, και το αφήνετε εκεί για να κρυώσει και να «στεγνώσει» το περιεχόμενο. Ενδεικτικός χρόνος: 10-15 λεπτά. Σε αυτόν τον χρόνο, το κατακάθι δημιουργεί συγκεκριμένα μοτίβα/σύμβολα στο εσωτερικό του φλιτζανιού.

Αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος, γυρνάτε ξανά το φλιτζάνι όρθιο και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το… διάβασμα.

Η ανάγνωση

Για να «διαβάσετε» το φλιτζάνι, θα πρέπει να το «χωρίσετε» με δύο φανταστικές γραμμές – μια οριζόντια και μία κάθετη, οι οποίες ξεκινούν αμφότερες από το χερούλι του και χωρίζουν το εσωτερικό του σε τέσσερα τμήματα.

Το δεξί τμήμα του κάθετου άξονα υποτίθεται ότι συμπεριλαμβάνει όλα τα θετικά που θα συμβούν στο μέλλον του ενδιαφερόμενου και το αριστερό όλα τα αρνητικά. Το τμήμα πάνω από τον οριζόντιο άξονα τώρα, αφορά όσα πρόκειται να συμβούν στο άμεσο μέλλον, ενώ το τμήμα κάτω από τον οριζόντιο άξονα όσα θα συμβούν μακροπρόθεσμα.

Η ερμηνεία
Αν και υπάρχουν ορισμένοι κοινώς αποδεκτοί ορισμοί μεταξύ των «ειδικών» της καφεμαντείας, οι ερμηνείες των συμβολισμών αυτών μπορούν να «διαβαστούν» διαφορετικά από άτομο σε άτομο. Επομένως, η ακριβής ερμηνεία έγκειται τόσο στην εμπειρία όσο και στις… γνώσεις εκείνου που διαβάζει το φλιτζάνι.

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν κάποια σύμβολα τα οποία ερμηνεύονται με συγκεκριμένο τρόπο. Για παράδειγμα, λένε ότι το τρίγωνο εκφράζει ένα δώρο ή χρήματα. Οι δύο κυματιστές γραμμές, ένα θαλάσσιο ταξίδι, ένα πουλί που πετάει συμβολίζει τα καλά νέα, και ένα παράθυρο την υγεία στην οικογένεια.

Τα δέντρα συμβολίζουν την ευτυχία, ένα όπλο (ή κάτι που μοιάζει με όπλο) μια πιθανή αψιμαχία και ένα δαχτυλίδι τον γάμο ή κάποια ερωτική σχέση. Τα ψάρια δηλώνουν απατηλή σχέση με κάποιον που δεν ανταποκρίνεται στα αισθήματά σας, ο λέων την υπερνίκηση εμποδίων, ενώ ο σκύλος την ύπαρξη ενός πιστού φίλου.

Ένα ανθρώπινο κεφάλι συμβολίζει μια νέα σχέση στο άμεσο μέλλον, ο σταυρός έναν πιθανό θάνατο φιλικού προσώπου, το στεφάνι μια επιθυμία που θα πραγματοποιηθεί και ένα άστρο ή ένα άνθος μια πιθανή ερωτική επιτυχία.

Μια ευθεία γραμμή συμβολίζει τον δρόμο με λίγα εμπόδια, ενώ οι πολλές ευθείες γραμμές δηλώνουν υγεία και μακροζωία. Μια καμπύλη γραμμή τώρα «δείχνει» κάποιο κοντινό σας πρόσωπο το οποίο δεν είναι ειλικρινές απέναντί σας, ενώ μια τεθλασμένη προμηνύει δυσκολίες σε οικονομικά θέματα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v