Καφεμαντεία: 5 διευθύνσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εσείς απολαμβάνετε τον καφέ σας και εκείνοι αναλαμβάνουν αμέσως μετά να σας τον πουν. Πέντε διευθύνσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με… κατακάθι. 
Καφεμαντεία: 5 διευθύνσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Το κατακάθι του καφέ αποτελεί εδώ και αιώνες «πηγή» για την πρόβλεψη του μέλλοντος από τις απανταχού «καφετζούδες». Τα σχήματα και σχέδια, ακόμα και μορφές που αυτό διαμορφώνει όταν χυθεί στο πιατάκι μπορούν με τις κατάλληλες "γνώσεις" – και την απαραίτητη… τέχνη- να μεταφραστούν σε προβλέψεις για οικονομικά, επαγγελματικά, συναισθηματικά και ένα σωρό ακόμα τομείς της καθημερινότητας. 

Πέραν όμως από τις κατά τόπους καφετζούδες, οι οποίες συνήθως κρατούν χαμηλό προφίλ και δέχονται μόνο κατ’οίκον ραντεβού, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν διευθύνσεις όπου και τον καφέ ή το φαγητό σας μπορείτε να απολαύσετε χαλαρά και μετά να σας παρέχεται η δυνατότητα να σας πουν το φλιτζάνι. 

Τις "ξετρυπώσαμε" και σας τις παρουσιάζουμε. 

Μνήμες απ’ την Πόλη
Ένα καφέ διαφορετικό από τα υπόλοιπα άνοιξε η κυρία Ελένη στο Φάληρο το 2009 και η επιτυχία του οδήγησε στη δημιουργία ενός ακόμα χώρου στο Χαλάνδρι το 2012. Στις «Μνήμες από την Πόλη» λοιπόν, σε έναν χώρο που φέρνει στο νου εικόνες από την Κωνσταντινούπολη, θα απολαύσετε τον καφέ και το γλυκό σας και στο τέλος - εφ’ όσον το θελήσετε - η κυρία Δήμητρα και η κυρία Σούλα θα σας πουν το φλιτζάνι στα ιδιαίτερα του καφενείου. Δεν βγάλατε άκρη με τον καφέ; Το μαγαζί προσφέρει χαρτομαντεία, μολυβομαντεία και κηρομαντεία για να σιγουρευτείτε για το μέλλον σας. Το κόστος για τον καφέ και την… μαντεία ανέρχεται στα 25€. 

Τσιφλίκ Μπαχτσέ
Παύλου μελά 44, Κορυδαλλός, τηλ. 210 4945080
Στο μικρασιάτικο μεζεδοπωλείο του Κορυδαλλού, εκτός από το ότι θα δοκιμάσετε νοστιμότατα ανατολίτικα πιάτα όπως κέμπαπ, μαντί, πίτα Τσαμούρ με φρέσκο κιμά, εκμέκ κοτόπουλο και σουτζουκοπιτάκια, έχετε την ευκαιρία να μάθετε το μέλλον σας. Καθημερινά, η κυρία Ανθούλα και η κυρία Ιωάννα θα σας πουν εντελώς δωρεάν τον καφέ στον χώρο του μεζεδοπωλείου, αρκεί να έχετε κάνει κατανάλωση με την παρέα σας, άνω των 15€. Στόχος καθόλου δύσκολος, αφού για ένα πλήρες γεύμα στο Τσιφλίκ Μπαχτσέ, δε θα πληρώσετε παραπάνω από 10-12€ ανά άτομο, με κρασί. Όπως μας πληροφόρησαν, το μενού περιλαμβάνει και χαρτομαντεία, αλλά και διάφορα αντίστοιχου… μελλοντολογικού τύπου events. 

Το φλιτζάνι
Ηροδότου 21 & Ιθώμης 2, Περιστέρι, τηλ: 2110123120

Ιδέα και υλοποίηση της δημοσιογράφου Μαίρης Κοντολούρη, το Φλιτζάνι σερβίρει αχνιστό καφέ στη χόβολη και τον «λέει» σε κάποιο από τα δωμάτια τα οποία βρίσκονται στον πάνω όροφο. Ο χώρος είναι άνετος και ευήλιος με έντονο το στοιχείο του λευκού, ενώ το Φλιτζάνι διαθέτει και ποτάκι για όσους θέλουν να το επισκεφθούν βράδυ. Αν και αυτό, προς το παρόν, δεν το… «λένε». Προσοχή, λόγω κοσμοσυρροής από κάθε γωνιά της Αθήνας, επιβάλλεται να πάρετε τηλέφωνο αρκετές μέρες πιο πριν για να κλείσετε ραντεβού. Για να μάθετε το μέλλον σας στο «Φλιτζάνι» θα πληρώσετε 20€, ενώ το μαγαζί προσφέρει και χαρτομαντεία με 20€. 

Point 105 bistrot & cocktail bar
Ματζαγριωτάκη 105, τηλ: 2155055204

Καφεμαντεία σε cocktail bar; Γιατί όχι, απαντά το άρτι αφιχθέν Point 105 στην Καλλιθέα, το οποίο ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο εσωτερικό του χώρο με vintage στοιχεία, την εκτενή του λίστα με σούπερ cocktails και την πληθώρα πολυσυλλεκτικών events που διοργανώνει. Ένα από αυτά, είναι η μετάκληση του γκουρού Νίκου Χορταρέα, ο οποίος μαζί με την ομάδα του καταλαμβάνει το καλλιθεώτικο στέκι κάθε Πέμπτη και Κυριακή από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ και σας λέει τον καφέ. Το κόστος της πρόβλεψης ανέρχεται στα 9,5€ ανά φλιτζάνι.

Ωκεανός greek coffee oracle
Εγνατία 117, Θεσσαλονίκη, τηλ: 231 024 7294

«Τα πρωινά κοντά σας με καφεμαντεία» αναγράφει στην είσοδό του το φοιτητικό αυτό καφέ – μπαρ της συμπρωτεύουσας και προσφέρει αφιλοκερδώς υπηρεσίες καφεμαντείας. Άμεσης; Σε καμία περίπτωση. Το… λαϊκό προσκύνημα που γίνεται εδώ σε καθημερινή βάση προϋποθέτει χαρτάκι αναμονής για να καταφέρετε να «κλείσετε» την καφετζού που θα σας πει το φλιτζάνι. Αν η λίστα αναμονής είναι μεγάλη, μπορείτε κάλλιστα να χαζέψετε κάποιο από τα περιοδικά που περιλαμβάνονται στην «αστρολογική βιβλιοθήκη» του. Το αποκορύφωμα: Το μαγαζί διαθέτει υποκατάστημα με παιδότοπο όπου, σύμφωνα με τη διαφήμισή του «Ενώ προσέχουμε τους μικρούς σας αγγέλους, σας λέμε το φλιτζάνι του καφέ δωρεάν».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v