10 κόλπα για να κάνετε άνετα τα παπούτσια σας

Δέκα μυστικά και έξυπνα τρικ για να πείτε για πάντα αντίο σε φουσκάλες, γρατζουνιές και πόνο στα πόδια σας.
10 κόλπα για να κάνετε άνετα τα παπούτσια σας
Μόνιμος εφιάλτης όχι μόνο των γυναικών που αγαπούν τα ψηλά τακούνια, αλλά και όλων όσων, ανεξαρτήτως φύλου και στιλιστικών προτιμήσεων, αγοράζουν κατά καιρούς καινούρια παπούτσια: Τα στενά ή γενικώς άβολα υποδήματα έχουν την απίστευτη δύναμη να καταστρέψουν τη μέρα μας. Ή την είχαν, μέχρι σήμερα που σας βρήκαμε δέκα πανέξυπνα κόλπα για να κάνετε τα παπούτσια σας άνετα και να μην ξαναπονέσετε/ στραμπουλίξετε αστράγαλο/ βγάλετε φουσκάλες/ ματώσετε τα πόδια σας ποτέ.


Τυλίξτε ύφασμα γύρω από τις σαγιονάρες σας, και πείτε αντίο στις φουσκάλες και τις γρατζουνιές από το ενοχλητικό πλαστικό. Θα τις κάνετε, δε, και πολύ πιο στιλάτες.


Τρίψτε με γυαλόχαρτο τις σόλες των αφόρετων παπουτσιών, για καλύτερη επαφή με το έδαφος –και πολύ λιγότερες τούμπες.

Για να περπατάτε πιο άνετα με τα ψηλά σας τακούνια, δέστε μεταξύ τους με αυτοκόλλητη γάζα ή και με... σελοτέιπ το τρίτο και το τέταρτο δάχτυλο του ποδιού. Ναι, ακούγεται εξαιρετικά περίεργο, αλλά πιάνει –γιατί σχεδόν αδρανοποιεί έναν νευρώνα που υπάρχει ανάμεσα σε αυτά τα δύο δάχτυλα. Η πίεση που ασκείται πάνω σε αυτόν τον νευρώνα είναι που προκαλεί τον πόνο των τακουνιών.


Βάλτε ταλκ ανάμεσα στην εσωτερική σόλα του παπουτσιού και τον πάτο του, για να σταματήσετε το ενοχλητικό «τρίξιμο» που κάνουν τα ανδρικά παπούτσια.


Τοποθετήστε φακελάκια τσαγιού μέσα στα ιδρωμένα παπούτσια σας. Θα απορροφήσουν τον ιδρώτα και θα απομακρύνουν τη μυρωδιά.


Ζητήστε από έναν τσαγκάρη να σας κοντύνει λίγο τα τακούνια. Στα περισσότερα παπούτσια, μπορείτε να αφαιρέσετε έως και 2,5 εκατοστά από το τακούνι χωρίς να χαλάσετε το σχέδιο ή να αχρηστεύσετε το παπούτσι.


Γεμίστε δύο σακουλάκια με νερό, τοποθετήστε τα μέσα στα καινούρια παπούτσια σας και βάλτε τα στην κατάψυξη. Θα «ανοίξουν» χωρίς να χρειαστεί να τα φορέσετε (και να πονέσετε) πέντε-έξι φορές.


Εναλλακτικά, φορέστε χοντρές κάλτσες, βάλτε τα καινούρια σας παπούτσια και ζεστάνετε τα με το πιστολάκι των μαλλιών, πριν τα φορέσετε για πρώτη φορά.


Δέστε τα κορδόνια σας όπως φαίνεται στη φωτογραφία, για να κάνετε (ακόμα) πιο άνετα τα αθλητικά σας.

Πηγαίνετε στα μαγαζιά για να αγοράσετε παπούτσια το απόγευμα. Τα πόδια μας έχουν την τάση να πρήζονται στο τέλος της ημέρας, «μεγαλώνοντας» έως και μισό νούμερο.

Πηγή: BuzzFeed


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v