Γίνετε ο ήρωας του (δικού σας) καλοκαιριού

...Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για εσάς: να σώσετε κάποιον από τα άγρια κύματα του Σαρωνικού, να οργανώσετε το beach party για το οποίο θα μιλά όλη η πόλη το επόμενο πρωί, ή απλά να περάσετε αξέχαστα.
Γίνετε ο ήρωας του (δικού σας) καλοκαιριού
Και μην ακούσουμε γκρίνιες του τύπου «το καλοκαίρι τελείωσε». Επίσημα, δηλαδή σύμφωνα με το ηλιακό ημερολόγιο που η ανθρωπότητα χρησιμοποιεί εδώ και μερικές χιλιετίες, το καλοκαίρι έχει ακόμα ακριβώς ένα μήνα ζωής πριν μας αποχαιρετίσει. Ανεπίσημα, στη Μεσόγειο βρισκόμαστε, και το καλοκαίρι κρατάει μέχρι τα μέσα της εποχής που καταχρηστικά μόνο ονομάζουμε φθινόπωρο. Τον υπόλοιπο καιρό –ή για τους πολύ πεσιμιστές– η καλύτερη εποχή του χρόνο απέχει όσο ένα αεροπορικό ταξιδάκι από την Αθήνα.

Εν πάση περιπτώσει, στο θέμα μας. Το οποίο είναι πως φέτος είχατε υποσχεθεί στον εαυτό σας ότι θα ζήσετε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής σας, ότι θα κλέψετε την παράσταση, θα γνωρίσετε κόσμο, θα περάσετε τέλεια, θα γελάτε πολύ, θα μαυρίσετε, θα ξεχάσετε κάθε σημαντικό ή ασήμαντο πρόβλημα που παρουσιάστηκε το χειμώνα. Και μέχρι στιγμής δεν ήταν άσχημα αλλά… Μέχρι εκεί. Δεν ήταν άσχημα. Δεν ήταν, όμως, και συγκλονιστικά.

Τα καλά νέα είναι ότι προλαβαίνετε. Να το κάνετε να γίνει. Γιατί, σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει, και λυπούμαστε αν σας στεναχωρήσουμε λίγο, ο μόνος υπεύθυνος αν η μέρα μας/ το καλοκαίρι μας/ η ζωή μας δεν είναι όσο συγκλονιστική θα θέλαμε να είναι, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ιδού μερικές ιδέες για να γίνετε ο ήρωας του (δικού σας) καλοκαιριού.

* Οργανώστε το απόλυτο beach party. Δεν έχει σημασία πόσοι θα είσαστε, τι ποτά θα πίνετε, αν τελειώσει ο πάγος, δεν σας βγαίνει το budget για γεννήτρια και δεν κρατήσουν οι μπαταρίες του φορητού. Τα έχουμε ξαναπεί, το καλό με τα beach parties είναι ότι πολύ δύσκολα αποτυγχάνουν.

* Βγείτε έξω και γνωρίστε κόσμο. Όχι, η Αθήνα δεν έχει αδειάσει –καθόλου σε σχέση με άλλες χρονιές– και όχι, η ανθρώπινη επικοινωνία δε θα περνούσε κρίση αν δε βγαίναμε όλοι με αυτό το μάντρα να παίζει στο repeat στο μυαλό.

* Αν παρ’ όλες τις προσπάθειες δεν μπορείτε να βρείτε το pause –του προαναφερθέντος μάντρα– για να το πατήσετε, απενοχοποιήστε, και δοκιμάστε, το online dating. Δεν εγγυόμαστε (αλλά δεν αποκλείουμε κιόλας) ότι θα βρείτε το άλλο σας μισό, πάντως σίγουρα θα γνωρίσετε κόσμο… Και θα έχετε ιστορίες να διηγείστε. Και να γελάτε.

* Διαθέστε επτά (ακριβώς) ημέρες για να χτίσετε το σώμα που πάντα ονειρευόσασταν –αν ονειρευόσασταν ένα συγκεκριμένο σώμα– και να βγείτε στην παραλία.

* Εφοδιαστείτε με ποτά και χυμούς, ανακατέψτε, δοκιμάστε, αυτοσχεδιάστε και ξαναανακατέψτε μέχρι να καταλήξετε στο κοκτέιλ που θα σας αρέσει περισσότερο. Δώστε του ένα όνομα και, όταν ξεμεθύσετε, οργανώστε ένα πάρτι στο σπίτι για να το παρουσιάσετε στους φίλους σας.

* Εξερευνήστε την άλλη άκρη της πόλης και ανακαλύψτε νέα στέκια. Αν μένετε στα Νότια βγείτε βόλτα στου Ζωγράφου, αν συχνάζετε στο Κέντρο κανονίστε φαγητό στον Πειραιά… Γενικά, βγείτε μακριά από τα συνηθισμένα σας στέκια, πηγαίνετε σε περιοχές που δεν έχει τύχει να βρεθείτε ποτέ. Η Αθήνα προσφέρει άπειρες επιλογές σε café, εστιατόρια, ταβερνάκια, μπαράκια και club. Δεν είναι κρίμα η πλειοψηφία των κατοίκων της να μη γνωρίζει ούτε τα μισά;

* Ξεκινήστε μαθήματα surf. Ναι, απαιτεί φυσική κατάσταση –πολύ καλύτερη από το windsurf– και όχι, δεν είναι εύκολο. Είναι, όμως, πέρα για πέρα διασκεδαστικό. Για τους τεμπέληδες, υπάρχει πάντα και το scuba diving.

* Αποστηθίστε –και εφαρμόστε– τον οδηγό του in2life για τα one night stands. Και μην ακούτε κανέναν. Ανήθικο είναι μόνο ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα.

* Σώστε κάποιον που πνίγεται. Ή που νομίζετε ότι πνίγεται. Στον έρωτα, τον πόλεμο και την προσπάθεια να γίνετε ήρωες όλα επιτρέπονται. Θα καταλάβει.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v