Κάνετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου υγιεινότερο

Μικρόβια, ακάρια και ανθιυγεινοί πειρασμοί παραμονέυουν σε κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου, είτε πρόκειται για υπερπολυτελές πεντάστερο, είτε για οικονομικό hostel. Απλές συμβουλές για "καθαρότερη" διαμονή χωρίς... υπερβολές.
Κάνετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου υγιεινότερο

Η προστασία της υγείας μας είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξασφαλίζουμε κάθε φορά που ξεκινάμε να πάμε διακοπές. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε κοινόχρηστους χώρους που δεν μπορούμε να ελέγξουμε κατά πόσο καθαρίζονται επαρκώς ή όχι. Μια υγιεινή διαμονή όμως, δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο καλά πλυμένα είναι τα σεντόνια ή πόση σκόνη έχει το πάτωμα. Το μίνι μπαρ με τα αλκοολούχα ποτά και τα κάθε λογής λιπαρά σνακ, εκτός του ότι είναι αρκετά τσιμπημένο, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για όσους προσπαθούν να προσέξουν την διατροφή τους. Υπερβολή; Όχι και τόσο, αν σκεφτείτε ότι διακοπές πάτε για να χαλαρώσετε από την πίεση της καθημερινότητας και όχι για να αποκτήσετε δερματίτιδα ή να βαρυστομαχιάσετε. Δείτε ορισμένα απλά tipsγια να δώσετε έναν "υγιεινό" αέρα στην διαμονή σας.
|-
ad-|
*Όταν κάνετε κράτηση ζητήστε να σας βάλουν σε όροφο μη καπνιζόντων και αν δεν έχουν τότε ζητήστε το αντίστοιχο δωμάτιο. Αν είστε αντί-καπνιστής, σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα
 η ιδέα ότι δεν θα κυκλοφορείτε στους διαδρόμους μυρίζοντας την καπνίλα των άλλων και το δωμάτιό σας θα έχει όμορφη ατμόσφαιρα. Με τον νέο νόμο για το κάπνισμα να πλησιάζει, ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία φιλοξενούν ολόκληρους ορόφους για τους μή καπνίζοντες.

* Πείτε "όχι" στο μίνι μπαρ και τις θερμίδες που αυτό εσωκλείει. Τα κάθε λογής πατατάκια, σοκολάτες, ξηροί καρποί και αλκοολούχα ποτά, εκτός του ότι κοστίζουν το τριπλάσιο της κανονικής τους τιμής, συνήθως είναι φουλ στις θερμίδες. Μία σοκολάτα
Marsθα σας επιβαρύνει με 600 περίπου θερμίδες/100γρ, εκ των οποίων 30γρ. λίπος. 100γρ κάσιους έχουν 500 θερμίδες και μπόλικο αλάτι.

* Τινάξτε στρώμα και πάπλωμα και αερίστε καλά το δωμάτιο. Τα κρεβάτια είναι ένας βιότοπος για τα ακάρια. Είναι χαρακτηριστικό
 ότι ένα χρησιμοποιημένο στρώμα μπορεί να έχει από 100.000 έως 10 εκατομμύρια ακάρια μέσα και φυσικά δεν θέλετε κάτι τέτοιο. Τα ακάρια προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε αρκετά άτομα. Πριν ξαπλώσετε λοιπόν, σηκώστε τα σεντόνια και εξετάστε το στρώμα και το κεφαλάρι του κρεβατιού. Επίσης έχετε κατά νου, ότι τα ζωύφια αυτά έχουν την τάση να... ταξιδεύουν μαζί με τις βαλίτσες και τα ρούχα σας, οπότε καλό θα ήταν όταν γυρίσετε από τις διακοπές σας να τα πλύνετε, ακόμα και αν είναι καθαρά και να απολυμάνετε τις βαλίτσες με ζεστό ατμό.

* Βρείτε 10 λεπτα για άσκηση. Αν οι ώρες δεν περνάνε γρήγορα και δεν έχετε κατι καλύτερο να κάνετε, πάντα υπάρχει χρόνος για μερικές βασικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μέσα στο δωμάτιο. Πάρτε μια γεύση από το παρακάτω βίντεο:*Καθαρίστε με ένα αντιβακτηριδιακό πανάκι το τηλεκοντρόλ και το τηλέφωνο πριν τα χρησιμοποιήσετε. Είναι τα πιο μολυσμένα αντικείμενα που μπορείτε να βρείτε σε ένα δωμάτιο, μιας και έχουν χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες άλλους πριν από εσάς και έχουν μαζέψει αρκετά βακτήρια.  Για του λόγου το αληθές ,δείτε πόσα βακτήρια έχει το κινητό μας τηλέφωνο και αναλογιστείτε τι μπορεί να γίνεται με το τηλέφωνο του ξενοδοχείου...!Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v