Τα καλύτερα hostels του κόσμου

"Hoscar" καλύτερης τοποθεσίας, μεγαλύτερης ασφάλειας, πιο παρεΐστικης ατμόσφαιρας και πιο εξυπηρετικού προσωπικού έδωσαν οι χρήστες του HostelWorld σε εννέα ευρωπαϊκά και ένα ασιατικό hostel. Ιδού τα αποτελέσματα, τα φαβορί και τα outsider, ανά κατηγορία και ανά ήπειρο.
Τα καλύτερα hostels του κόσμου
Ποιο hostel έχει την καλύτερη ατμόσφαιρα; Το πιο εξυπηρετικό προσωπικό; Το πιο πλούσιο πρωινό; Τη μεγαλύτερη ασφάλεια; Ποιο βρίσκεται στην καλύτερη τοποθεσία; Και ποιο διοργανώνει την καλύτερη ξενάγηση, όχι σε μουσεία και αξιοθέατα, αλλά στις ιστορικές pub της πόλης και τις μπύρες τους; Αυτά, και άλλα πολλά, έλαβαν υπ’ όψιν τους οι χρήστες του Hostelworld.com, του online booking engine που φιλοξενεί περισσότερες από 20.000 καταχωρήσεις οικονομικών, νεανικών, party-friendly καταλυμάτων, για να ψηφίσουν και να αναδείξουν τα καλύτερα hostels του κόσμου για το 2008. Και ιδού τα αποτελέσματα.

Με μακρόχρονη παράδοση στα low budget ταξίδια και τη φιλοσοφία των hostels, η Ευρώπη καταλαμβάνει 9 από τις 10 θέσεις του top 10 –η εναπομείνασα ανήκει στην Ασία, και το Sitting On The City Walls Courtyard House του Πεκίνου. Για να αποδοθεί δικαιοσύνη, ανακοινώθηκαν και τα τρία καλύτερα hostels ανά ήπειρο –με την πλάστιγγα να γέρνει πάλι ελαφρώς προς τις «εξευρωπαϊσμένες» χώρες: τα δύο εκ των τριών καλύτερων hostels της Αφρικής βρίσκονται στο Μαρόκο, και το έτερο στο Cape Town, ενώ τρία στα τρία καλύτερα hostels της Λατινικής Αμερικής συγκεντρώνει η Αργεντινή.

Στα… καθ’ ημάς, backpacking πρωτεύουσα της Γηραιάς Ηπείρου ανακηρύσσεται πανηγυρικά η Λισσαβόνα, που καταλαμβάνει τέσσερις θέσεις στο παγκόσμιο Top 10, μεταξύ των οποίων και την πρώτη, που ανήκει δικαιωματικά στο Traveller’s House, το οποίο κέρδισε επίσης και το βραβείο της καλύτερης τοποθεσίας, αλλά και αυτό της καλύτερης ατμόσφαιρας (best character). Βραβείο… καθαριότητας κέρδισε επάξια το –κατά τι αποστειρωμένο κατά τη γνώμη μας– Lisbon Lounge (φωτό) ενώ το πιο διασκεδαστικό –και το καλύτερο μικρό, με λιγότερα από 50 κρεβάτια– ανακηρύχθηκε το Rossio Hostel.

Την τέταρτη θέση στο Top 10, μετά τα πορτογαλικά φαβορί, καταλαμβάνει το Riverhouse Backpackers, στο Cardiff της Ουαλίας, που κέρδισε επίσης και το βραβείο καλύτερου προσωπικού, ενώ στην πέμπτη και την έκτη θέση ακολουθούν τα Greg-Tom Hostel στην Κρακοβία και Sitting On The City Walls Courtyard House στο Πεκίνο. Γνωστή αγαπημένη των ανά τον κόσμο backpackers, η Κρακοβία εκπροσωπείται και στην ένατη θέση από το παραμυθένιο Flamingo Hostel, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις συμπληρώνονται από τα Goodnight Backpackers, επίσης στη Λισσαβόνα, Academy Hostel (φωτό) στη Φλωρεντία και Mambo Tango στη Βαρκελώνη.

Το HOSCAR –από τα αρχικά των λέξεων HOStelworld Customer Annual Ratings– ασφαλείας κέρδισε το Budapest Bubble, της ουγγρικής πρωτεύουσας, ενώ το καλύτερο… μεγάλο, με περισσότερα από 500 κρεβάτια, ανακηρύχθηκε το Wombat’s City Hostel του Βερολίνου.

Για αναλυτικές πληροφορίες και reviews χρηστών του κάθε hostel χωριστά, επισκεφθείτε το site του Hostelworld.

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v