Luxury Hoteling: Πωλείται καλοπέραση σε τιμές... κρίσης

Πόσο πιστεύετε ότι κοστίζει μια βραδιά στο Sheraton της Νέας Υόρκης; Στο Elounda Bay; Στο Hoxton του Λονδίνου; Πόσο; Μάλλον έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που κοιτάξατε. Οι μεγάλες αλυσίδες ανά τον κόσμο αντιμάχονται την κρίση με εκπτώσεις και προσφορές... Κι εμείς πανηγυρίζουμε.
Luxury Hoteling: Πωλείται καλοπέραση σε τιμές... κρίσης
Όπως έχουμε ξαναπεί –τόσες φορές που πρέπει πλέον και να το έχετε εμπεδώσει και να έχετε βαρεθεί να το ακούτε– περίοδοι όπως αυτή που διανύομε –ναι, στην κρίση αναφερόμαστε, αλλά κι αυτό πια έχει καταντήσει υπερ-κλισέ για να το ξαναγράψουμε– ευνοούν ιδιαίτερα τα ταξίδια. Ακριβώς γιατί η εν λόγω βιομηχανία είναι η πρώτη που ανησυχεί βλέποντας τη ζήτηση να πέφτει και σπεύδει να διορθώσει την κατάσταση ρίχνοντας με τη σειρά της τις τιμές και ανακοινώνοντας ειδικές προσφορές. Μην κοιτάτε που η τάση έχει προς το παρόν αφήσει αδιάφορη την εν Ελλάδι ξενοδοχειακή σκηνή. Οι αλλαγές είναι ένα (χαμηλής κίνησης) καλοκαίρι μακριά.

Μέχρι τότε, οι μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων ανά τον κόσμο –κάποιες εκ των οποίων διαθέτουν ισχυρή παρουσία και στην Ελλάδα– έχουν να προτείνουν συμφέροντα πακέτα διαμονής, τα οποία κάνουν συχνά τις εν γένει τσιμπημένες τιμές τους δελεαστικές. Για του λόγου το αληθές, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω:

* Ένα από τα πλέον designάτα ξενοδοχεία του Λονδίνου, το Hoxton, διαθέτει τα μοναδικής αισθητικής δωμάτιά του σε τιμές που ξεκινούν από 59 και αγγίζουν τις 199 λίρες –η λογική είναι ακριβώς ίδια με αυτήν των low cost αεροπορικών: όσο νωρίτερα κλείσετε δωμάτιο, τόσο χαμηλότερη θα είναι η τιμή. Επίσης, πραγματοποιεί αρκετές φορές το χρόνο την «τρελή» προσφορά του… δωματίου της μιας λίρας –για την ακρίβεια, διαθέτει 1.000 δωμάτια προς 1 λίρα το καθένα και… ο γρηγορότερος κερδίζει: την τελευταία φορά, οι χίλιες κρατήσεις πραγματοποιήθηκαν στα πρώτα τρία λεπτά από την έναρξη της διαδικασίας και το bandwidth του site άντεξε ως εκ θαύματος. Η προσφορά θα επαναληφθεί τον ερχόμενο Ιούλιο –γραφτείτε στο fan club για λεπτομέρειες.

* Τα Leading Hotels of the World έχουν καταστήσει το όνομά τους συνώνυμο της σφραγίδας ποιότητας ενός ξενοδοχείου. Στην Ελλάδα, μέλη της είναι, μεταξύ άλλων, τα Amphitryon Hotel στο Ναύπλιο, Katikies στη Σαντορίνη, Elounda Bay Palace στην Κρήτη και King George Palace στην Αθήνα, ενώ και στον υπόλοιπο κόσμο το… club των εκλεκτών αριθμεί χιλιάδες μέλη. Στα πακέτα προσφορών, που ανανεώνονται τακτικότατα, αυτές τις μέρες περιλαμβάνονται η προσφορά των τριών διανυκτερεύσεων στην τιμή των δύο ή, ακόμα καλύτερα, των επτά στην τιμή των πέντε, η έκπτωση 50% σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της αλυσίδας, και οι μειωμένες κατά 35% τιμές στα ξενοδοχεία της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα 1001 Nights. Δείτε αναλυτικά όλες τις προσφορές εδώ.

* Ένα ακόμη όνομα- εγγύηση στο σύγχρονο exclusive hoteling, αυτό της Starwood, που καλύπτει υπό την ομπρέλα της μεγάλες αλυσίδες όπως οι Le Meridien, Sheraton, Westin, W και Luxury Collection, προσφέρει μία δωρεάν διανυκτέρευση μέσα σε Σαββατοκύριακο –Παρασκευή, Σάββατο ή Κυριακή βράδυ– για κάθε δύο διανυκτερεύσεις σε οποιοδήποτε από τα 875 ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Starwood Preferred Guest. Η προσφορά ισχύει από την 1η Μαΐου έως τις 31 Ιουλίου.

* Τι θα λέγατε για 365 διανυκτερεύσεις σε οποιοδήποτε Hyatt… τύχει να βρεθεί στο δρόμο σας; Συν χίλια αεροπορικά μίλια για να βρεθείτε σε περισσότερα Hyatt ευκολότερα; Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό The Big Welcome για να τα διεκδικήσετε, και, ακόμη κι αν δεν κερδίσετε, εκμεταλλευτείτε μία από τις μοναδικές προσφορές της παγκοσμίου φήμης αλυσίδας: μείον 50% σε ορισμένα αμερικανικά ξενοδοχεία για την άνοιξη, 20% σε πολλά ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, δωρεάν αναβάθμιση στον τύπο δωματίου, μία δωρεάν διανυκτέρευση για κάθε τρεις και άλλα πολλά που μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένα εδώ.

* Η αλυσίδα boutique hotels W, μέλος και αυτή της Starwood, προσφέρει τα δικά της πακέτα, που κατά κύριο λόγο περιλαμβάνουν, αντί έκπτωσης, πολλά extras στην τιμή των δωματίων. Η προσφορά που ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου για το W του Hong Kong, για παράδειγμα, περιλαμβάνει μαθήματα παρασκευής κοκτέιλ, ένα γεύμα στο Fabulous Kitchen Restaurant, κρουαζιέρα για δύο στο Aqua Luna Harbor, 30λεπτο Rapid Rub για δύο στο Bliss Spa και δωρεάν αναβάθμιση στον επόμενο διαθέσιμο τύπο δωματίου. Δείτε τις υπόλοιπες 14 προσφορές που τρέχουν αυτήν την περίοδο εδώ.

* Πολυάριθμες και οι προσφορές της αλυσίδας Best Western. Πέρα από το Early Internet Special, που εξασφαλίζει… αυτό που λέει το όνομά του, χαμηλές τιμές για τις κρατήσεις που γίνονται νωρίς μέσω του site, ανακοινώνει τακτικά προσφορές και πακέτα σε επιλεγμένες περιοχές του πλανήτη –αυτή τη στιγμή… παίζει Ιταλία και Ασία– αλλά και για ειδικά target groups –fans της Formula 1, ηλικιωμένους, κατόχους συγκεκριμένων καρτών κλπ. Δείτε όλες τις προσφορές και τα πακέτα εδώ.

* Ξεχωριστά πακέτα έχει δημιουργήσει η αλυσίδα που έχει ίσως συνδέσει το όνομά της με το διεθνές hoteling περισσότερο από κάθε άλλη στον κόσμο. Ρίξτε μια ματιά στα Hilton Specials, που υπόσχονται προνόμια όπως έκπτωση 20% στους early bookers, προνομιακές τιμές στα πακέτα που περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο και ενοικίαση αυτοκινήτου, και 30% μείον στα εξωτικά resorts, ή αναζητήστε προσφορές και πακέτα ανά περιοχή και ανά ξενοδοχείο.

* Εβδομαδιαίαhot deals” προσφέρει η Radisson, για να μας δελεάζει να κάνουμε log in στο site της κάθε Δευτέρα. Αυτήν την εβδομάδα, το Martinique on Broadway στη Νέα Υόρκη ξεκινά από 85 δολάρια, ενώ το Radisson FT George Hotel and Marina στο εξωτικό Belize από μόλις 114 δολάρια. Και οι προσφορές δεν τελειώνουν εδώ: πακέτα Bed & Breakfast σε τιμές ειδικά σχεδιασμένα για οικογένειες, δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση στο internet για τους business travelers και πακέτα spa για ερωτευμένους και μη.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v