Yotels: Πουπουλένια στρώματα και high tech ντουζιέρες... στο αεροδρόμιο

Αν δεν έχετε περάσει ποτέ 5ωρο transit χαράματα Τετάρτης προσπαθώντας να κοιμηθείτε σε πλαστικό κάθισμα αεροδρομίου, δε θα εκτιμήσετε την αξία των Yotels. Για τους υπόλοιπους, έχουμε υπέροχα νέα.
Αν έχετε προσπαθήσει έστω και μία φορά να «σκοτώσετε» τέσσερις ώρες σε ένα αεροδρόμιο εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πλησιέστερη μορφή ζωής, ή ακόμα χειρότερα έχετε δοκιμάσει να κοιμηθείτε στα πλέον άβολα πλαστικά καθίσματα από καταβολής κόσμου, σίγουρα θα έχετε ευχηθεί να είχατε με κάποιο μαγικό τρόπο τη δυνατότητα να κάνετε ένα ντουζάκι και να ξαπλώσετε σε ένα μαλακό κρεβάτι για λίγες ώρες, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε τα 100 και τα 200 ευρώ των Sheraton των απανταχού αεροδρομίων. Ε λοιπόν, έχουμε καλά νέα. Ο Simon Woodroffe –ναι, εκείνος της αλυσίδας Yo Sushi– και ο Gerard Greene όχι μόνο εκπληρώνουν τις ευχές των ταλαίπωρων αερο-ταξιδιωτών, αλλά επεκτείνονται κιόλας ταχύτατα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ήδη τρία λιλιπούτεια ξενοδοχεία τους κοσμούν τρία μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια –τα Gatwick και Heathrow του Λονδίνου και το Schiphol του Άμστερνταμ– ενώ το τέταρτο ετοιμάζεται πυρετωδώς στο Abu Dhabi των Εμιράτων. Κι όταν λένε ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο, εννοούν ακριβώς αυτό: ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο. Όχι απέναντι, δίπλα, μόλις ένα χιλιόμετρο, πέντε λεπτά με το mini van, μια πόρτα βρε παιδί μου, αλλά μέσα στο αεροδρόμιο.

Η φιλοσοφία είναι απλή: κλείνετε online τη premium ή standard «καμπίνα» σας για το διάστημα που επιθυμείτε –το minimum είναι 4 ώρες, maximum δεν υπάρχει– παραλαμβάνετε το κλειδί σας από τα μηχανήματα του check in και απολαμβάνετε… την ησυχία σας ξεχνώντας ότι γύρω σας απλώνεται το τρίτο πιο αφιλόξενο περιβάλλον του πλανήτη, μετά την έρημο και τους πάγους της Ανταρκτικής. 

Το δεύτερο μεγαλύτερο ατού των Yotels, μετά την πρακτικότητα, είναι το design τους: φουτουριστικό, funky και όσο minimal χρειάζεται για να μη δείχνει ο μικρός χώρος των δωματίων (10 τετραγωνικά αντιστοιχούν στην premium καμπίνα, 7 τετραγωνικά στην standard) φορτωμένος, αλλά ούτε και ψυχρός. Σχεδόν τα πάντα είναι σχεδιασμένα ώστε να εξοικονομούν χώρο: αποθηκευτικοί χώροι για βαλίτσες κάτω από τα κρεβάτια, αναδιπλούμενο γραφείο με τη δική του καρέκλα, ντουλάπες κρυμμένες στους τοίχους.

Και πόση πολυτέλεια πιστεύετε ότι μπορεί να χωρέσει στον ελάχιστο δυνατό χώρο; Flat screen τηλεοράσεις από 20 έως 26 ιντσών, ανάλογα με τον τύπο του δωματίου σας, με περισσότερα από 30 κανάλια, ταινίες on demand, ραδιόφωνο, θερμαινόμενοι καθρέπτες στο μπάνιο, δωρεάν WiFi πρόσβαση στο internet, και δωρεάν laptop σε περίπτωση που ξεχάσατε να φέρετε το δικό σας, 24ωρο room service και εξαιρετικής ποιότητας στρώματα για τον καλύτερο ύπνο που κάνατε ποτέ… Εν ολίγοις, όλα όσα θα βρίσκατε σε ένα 4άστερο ξενοδοχείο.

Πέραν των premium και standard καμπινών, υπάρχουν οι twin cabins, με κουκέτες για δύο άτομα, και οι accessible, ειδικά σχεδιασμένες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Μοναδικό μειονέκτημα των Yotels –αναμενόμενο, δεδομένου του ότι βρίσκονται μέσα σε αεροδρόμια– είναι το γεγονός ότι το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους τους.

Το καλύτερο όλων, βέβαια, είναι οι τιμές τους, οι οποίες ξεκινούν από 40 λίρες –περί τα 45 ευρώ– για ένα τετράωρο σε premium ή twin καμπίνα, ή 25 λίρες –περίπου 28 ευρώ– σε standard στα αγγλικά αεροδρόμια, και από 60 ευρώ για μια premium ή twin καμπίνα και 35 ευρώ για μία standard στο Schiphol. Μετά το πέρας του τετραώρου, η χρέωση είναι 6,5 λίρες την ώρα στα αγγλικά ή 8 ευρώ στο ολλανδικό Yotel. Σημειώστε ότι όλοι οι τύποι καμπινών χωρούν άνετα δύο άτομα: τα κρεβάτια στις premium είναι διπλά, ενώ στις standard μεγάλα μονά, αρκετά ευρύχωρα για ένα ζευγάρι.

Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v