ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΠΩΣ ΝΑ...

Πώς να επιλέξετε την ιδανική κρουαζιέρα

Όσο ονειρική και να φαντάζει μία κρουαζιέρα εντός ή εκτός Ελλάδας, υπάρχουν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπ'όψιν σας πριν την κλείσετε, αν θέλετε να κυλήσουν όλα όπως τα φαντάζεστε. Δείτε ποιες είναι αυτές και... ετοιμάστε βαλίτσες!

Πώς να επιλέξετε την ιδανική κρουαζιέρα

Ταξιδεύοντας με κρουαζιέρα… Ονειρεμένες στιγμές χαλάρωσης, πλήρης απομάκρυνση από άγχος και στρες, μαγευτικά τοπία δίπλα στη θάλασσα και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Πώς όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η κρουαζιέρα που έχουμε επιλέξει είναι κατάλληλη για εμάς και την οικογένειά μας; Ότι ανταποκρίνεται στις οικονομικές μας δυνατότητες, περιλαμβάνει τις αγαπημένες μας δραστηριότητες και πρόκειται να μας ταξιδέψει στους προορισμούς που έχουμε ονειρευτεί;

Ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω συμβουλές και ζήστε τις διακοπές σας όπως ακριβώς τις έχετε φανταστεί:

  1. Καθορίστε τον… προϋπολογισμό σας

Πριν ακόμα τηλεφωνήσετε στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή επισκεφθείτε το website κάποιας εταιρίας που διοργανώνει κρουαζιέρες, καθορίστε πόσα χρήματα προτίθεστε να ξοδέψετε στις διακοπές σας. Η κάθε κρουαζιέρα κοστολογείται διαφορετικά, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε πακέτο διακοπών.

Τα λιγότερο ακριβά ταξίδια είναι αυτά των τριών ή τεσσάρων διανυκτερεύσεων, όπως οι κρουαζιέρες που κάνουν το γύρο των Κυκλάδων ή των Δωδεκανήσων και συχνά καταλήγουν στα παράλια της Τουρκίας. Αν δεν έχετε ταξιδέψει ξανά με αυτόν τον τρόπο ή ο χρόνος και τα χρήματά σας είναι περιορισμένα, οι κρουαζιέρες αυτές είναι κατάλληλες για εσάς.

Οι πιο μακροχρόνιες κρουαζιέρες και αυτές που σας ταξιδεύουν σε λιμάνια του εξωτερικού είναι ακριβότερες και διαρκούν περισσότερες ημέρες. Υπάρχουν, επίσης, και κρουαζιέρες «για λίγους», όπως αυτές που προσφέρουν κάποιες εταιρίες όπως η Crystal Cruises και η Seabourn, οι οποίες είναι μεν πολύ ακριβότερες, παρέχουν δε υπηρεσίες πολυτελείας και σε περιορισμένο αριθμό επιβατών.

  1. Καθορίστε τον… προορισμό σας

Αν και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως ο προορισμός μιας κρουαζιέρας είναι η ίδια η κρουαζιέρα, οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν κρουαζιέρα σύμφωνα με τα λιμάνια που πρόκειται να επισκεφθεί το πλοίο. Κάποιες κρουαζιέρες, ωστόσο, περιορίζονται σε ένα μόνο προορισμό.

Η Holland America και η Princess Cruises, για παράδειγμα, διακρίνονται ως οι κορυφαίες για ταξίδια στην Αλάσκα. Η Royal Caribbean και η Carnival είναι γνωστές για τις κρουαζιέρες τους στην Καραϊβική, και η Norwegian Cruise Lines παρέχει τακτικές κρουαζιέρες στις Βερμούδες κατά τη διάρκεια της Άνοιξης, του Καλοκαιριού και του Φθινοπώρου.

Για τα… ελληνοτουρκικά χωρικά ύδατα επισκεφθείτε το Διακοπές Online, που οργανώνει κρουαζιέρες στην Τουρκία και τα Δωδεκάνησα, και το site Κυκλάδες, που συγκεντρώνει όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες στα αγαπημένα μας νησιά. Τέλος το κέντρο κρουαζιέρας Navihellas εξειδικεύεται σε κρουαζιέρες μεγαλύτερου βεληνεκούς.

  1. Εξακριβώστε τα ενδιαφέροντά σας

Οι κρουαζιέρες ποικίλλουν σε κάποιο βαθμό ως προς τις δραστηριότητες που προσφέρουν. Η Carnival Cruises είναι γνωστή για την έντονη βραδινή ζωή. Η Crystal Cruises είναι γνωστή για τις διαλέξεις και τις κρουαζιέρες ειδικού ενδιαφέροντος. Η Superfast Ferries διοργανώνει -μεταξύ άλλων- κατά καιρούς θεματικές κρουαζιέρες στην Ιταλία. Η Disney Cruise Line, προφανώς, είναι γνωστή για την… οικογενειακή μαγεία. Καθορίζοντας τον τύπο κρουαζιέρας που αναζητάτε θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο ταξίδι για εσάς.

  1. Επισκεφθείτε τους διαδικτυακούς τόπους ταξιδιωτικών οργανισμών

Ο Cruise Line International Association (CLIA) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός κρουαζιέρων, που δημιουργήθηκε για να προωθήσει κρουαζιέρες στη Βόρειο Αμερική. Αντίστοιχες παροχές προσφέρει και το International Council of Cruise Lines (ICCL), που συμμετέχει σε οργανωτικά και πολιτικά ζητήματα, αλλά και το Florida-Caribbean Cruise Association (FCCA), για όσους ενδιαφέρονται για ταξίδια στην Καραϊβική.

Σε αυτά τα websites θα βρείτε αμέτρητες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την ιδανική κρουαζιέρα, την εταιρία και τον προορισμό που σας ταιριάζει, καθώς και κάποια blog με ό,τι νεώτερο στη βιομηχανία ταξιδιών. Μπορούν ακόμα να σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το που βρίσκονται οι κοντινότερες σε εσάς εταιρίες κρουαζιέρων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επίσης, υπάρχει το site του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που ενημερώνεται τακτικά σχετικά με ταξιδιωτικά θέματα, αλλά και το Europa που συγκεντρώνει -μεταξύ άλλων- και πληροφορίες για διάφορες τουριστικές δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  1. Αναγνωρίστε τη χρησιμότητα των ταξιδιωτικών πρακτορείων

Ένας καλός ταξιδιωτικός πράκτορας αποτελεί πολύτιμο σύμβουλο στην αναζήτηση της κατάλληλης κρουαζιέρας. Επειδή οι πράκτορες συνεργάζονται με ταξιδιωτικές εταιρίες σε καθημερινή βάση, έχουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν τις καλύτερες κρουαζιέρες και τις προσφορές τους αμέσως μόλις αυτές προκύψουν. Αναζητήστε ένα πρακτορείο που θα εξειδικεύεται στις κρουαζιέρες και που θα είναι αναγνωρισμένο από το CLIA ή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Ε. Μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v