Mην πετάς φαγητό: Τι να κάνεις με τα απομεινάρια;

Στεναχωριέσαι κάθε φορά που πετάς φαγητό; Με αυτά τα έξυπνα tips θα μπορέσεις να εκμεταλλευτείς όλα τα leftovers με τον κατάλληλο τρόπο.
Mην πετάς φαγητό: Τι να κάνεις με τα απομεινάρια;
Δυστυχώς πολλοί από εμάς έχουμε βρεθεί στην άσχημη θέση να πετάξουμε φαγητό που περίσσεψε και ποτέ δεν δεήσαμε να το φάμε, με αποτέλεσμα να χαλάσει. Για να μην βρεθούμε ποτέ ξανά σε αντίστοιχη θέση –ειδικά την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή- σκεφτήκαμε κάποιους έξυπνους τρόπους προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τα φαγητό- leftovers μας με τον πλέον αποδοτικό  τρόπο.

Τσέκαρε ανά δύο μέρες τι υπάρχει στο ψυγείο σου

Αφού φάμε, συνήθως αποθηκεύουμε ό,τι περισσεύει σε παραδοσιακά και τιμημένα ταπεράκια στο ψυγείο μας. Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να τσεκάρεις ανά 2 μέρες τουλάχιστον τι υπάρχει στο ψυγείο, όχι μόνο σε φαγητά της προηγούμενης μέρας αλλά και σε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά και λοιπά αναλώσιμα. Έτσι, κάνεις καλύτερο προγραμματισμό στο μαγείρεμα της εβδομάδας, όπως και στα γεύματα που χρειάζεσαι καθημερινά.

Τα διαφανή και γυάλινα τάπερ θα σε σώσουν       

9 στις 10 φορές που θα ανοίξουμε το ψυγείο θα το κάνουμε βιαστικά, απλά και μόνο για να πάρουμε ό,τι χρειαζόμαστε από αυτό. Επομένως είναι σύνηθες να μην δίνουμε σημασία σε όλα τα κλειστά τάπερ που βρίσκονται εντός του. Αν τα αντικαταστήσουμε με διαφανή ταπεράκια ωστόσο αυξάνουμε κατά πολύ τις πιθανότητες να συμπεριλάβουμε τα leftovers στο φαγητοπρόγραμμά μας.

Κάνε το μεσημεριανό, βραδινό και τούμπαλιν

Μαγειρεύεις για μεσημέρι και μπράβο σου. Ωστόσο πέφτεις λίγο έξω στις μερίδες και περισσεύει μπόλικο φαγητό. Μην βαρυγκομάς και μην κάνεις τον/ην δύσκολο/η. Υπάρχει αρκετό φαγητό και για το επόμενο κύριο γεύμα σου, επομένως απαλλάσσεσαι της μαγειρικής από τη μία και δεν πετάς φαγητό από την άλλη. Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια που λέει κι ο μπούμερ θυμόσοφος λαός μας.

Χρησιμοποίησε τα leftovers σε μια άλλη συνταγή

Μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ αρκεί για να μαζέψεις δεκάδες συνταγές με απομεινάρια φαγητού. Δεν θέλει κόπο, παρά μόνο τρόπο προκειμένου να χρησιμοποιήσεις έξυπνα τα υλικά που είχαν απομείνει από το φαγητό σου και να φτιάξεις μια σένια σαντουιτσάρα, μακαρονάδα ή σούπα.

Μη σκέφτεσαι απομεινάρια, σκέψου υλικά

Σε συνέχεια του αποπάνω tip, είναι σημαντικό να βλέπεις ότι υπάρχει στο ψυγείο σου ως υλικό προς μαγείρεμα. Αντίστοιχα, και τα leftovers μπορούν να αποτελέσουν τα ιδανικά υλικά για μια συνταγή που ήθελες να κάνεις καιρό αλλά δεν προλάβαινες. Ιδού το Leftover λοιπόν ιδού και το πήδημα.

Σκέψου δημιουργικά

Το ψωμί που ελαφρώς μπαγιάτεψε μπορεί να πέφτει στεγνό και άγευστο στον ουρανίσκο σου. Ωστόσο, αν το ψήσεις στην τοστιέρα και το αλείψεις με λαδάκι και ρίγανη θα γίνει μούρλια. Αντίστοιχα αν το μουλιάσεις και το αποθηκεύσεις στο ψυγείο, θα έχεις έτοιμο υλικό για να φτιάξεις μαζί με λίγο κιμά λαχταριστά κεφτεδάκια.

Φούρνε μικροκυμάτων αγάπη μου

Αν έχεις φούρνο μικροκυμάτων στην κουζίνα σου ξέρεις κι εμπιστεύεσαι τα μικροκύματά του, τα οποία μέσα σε λίγα λεπτά κάνουν το παγωμένο και σβολωμένο φαγητό της προηγούμενης μέρας, ζεστό και ζουμερό σαν καινούριο. Επομένως με έναν φούρνο μικροκυμάτων είναι βέβαιο ότι θα δυσκολευτείς να πετάξεις φαγητό επειδή «δεν τρώγεται παγωμένο».

Τα leftovers του ενός γίνονται το φαγητό του άλλου

Πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση να μην έχουν να φάνε. Για αυτόν τον λόγο, πριν πετάξουμε το φαγητό μας στα σκουπίδια αδιάφορα, ας βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κάποιος στον περίγυρο μας που το χρειάζεται. Ακόμη κι αν δεν βρίσκουμε κάποιον να το δώσουμε, μπορούμε να βάλουμε τη μερίδα που περίσσεψε σε καθαρό αλουμινένιο ταπεράκι και να γράψουμε πάνω στην σακουλίτσα πως πρόκειται για καθαρό φαγητό, κρεμώντας την στο πλάι του κάδου απορριμμάτων.

Γράψε το εβδομαδιαίο πρόγραμμά σου

Όσο πιο οργανωμένο είναι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού σου τόσο περισσότερες φαγητοσπατάλες γλιτώνεις. Μια δοκιμή θα σε πείσει και θα μειώσει τις ποσότητες φαγητού που αντί να καταλήγουν στο στομάχι σου, πετιούνται στα σκουπίδια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v