Πώς μπορώ να βοηθήσω τους πυρόπληκτους;

Το κύμα συμπαράστασης στους πυρόπληκτους είναι τεράστιο. Αν θες να συμμετέχεις, δες μερικούς τρόπους για να βοηθήσεις.
Πώς μπορώ να βοηθήσω τους πυρόπληκτους;
Μπορεί να υπήρξαν «αδυναμίες» στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα – και κυρίως στην Εύβοια, όμως το κύμα αλληλεγγύης που γιγαντώθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα μόνο αδύναμο δεν ήταν.

Εθελοντές, οργανώσεις, απλοί πολίτες συσπειρώθηκαν και άπλωσαν χείρα βοηθείας σε όσους την έχουν ανάγκη αποδεικνύοντας ότι στο τέλος, μόνο η αλληλεγγύη θα μας μείνει.

Αν θες κι εσύ να βοηθήσεις την κατάσταση, δες μερικούς τρόπους για να το κάνεις.

Nα συνδράμεις την Κοινωνική Κουζίνα Mano Aperta

Μαγειρεύουν και μαζεύουν είδη για τους πυρόπληκτους οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη. Ενημερώσου για το τι χρειάζονται από τη σελίδα τους στο Facebook.



Να βοηθήσεις τον Άλλον Άνθρωπο

Μαγειρέματα αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους, στα οποία μπορείς να συμβάλλεις είτε οικονομικά, είτε φέρνοντας είδη, είτε μεταφέροντάς τα.  Δες εδώ και εδώ.  

Να δώσεις τρόφιμα στα κατά τόπους σημεία συγκέντρωσης

Στα Εξάρχεια μαζεύουν στο Κηπάκι Τσαμαδού, Τσαμαδού 15 – από τις 12 έως τις 21.00, στου Ζωγράφου στην Ούλωφ Πάλμε 23 – Ktm Hellas Club, στου Ψυρρή στην Αριστοφάνους 12, στον Βύρωνα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιθώμης 6, 9:00 -12:00, στις Αχαρνές στο Πυροφυλάκιο της οδού Νοσταλγίας, στον Άλιμο στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλίμου, Αριστοτέλους 25 και Αυξεντίου, 9 με 13.00, στη Γλυφάδα στο δημαρχείο στην Άλσους από τις 9 μέχρι τις 21.00 και σε πολλούς ακόμα δήμους της Αττικής. Ενημερώσου μπαίνοντας στη σελίδα του Δήμου σου.

Να συνδράμεις τον Ερυθρό Σταυρό

Έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση των πυρόπληκτων. IBAN: GR2602602400000300201205013, με δικαιούχο: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, στη Eurobank. Οι καταθέσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από την ένδειξη «Πυρκαγιές». Επίσης, συγκεντρώνουν τρόφιμα στην Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. Άστρους 111-113, Κολωνός, τηλ: 210-5147300, στον σταθμό ανεφοδιασμού στη Γέφυρα της Βαρυμπόμπης και στα Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι, Τηλ: 210-3609825. Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30.



Να ενημερωθείς για τις τρέχουσες ανάγκες από το Saveevia.gr

Από βοήθεια στην πυρόσβεση σε συγκεκριμένες περιοχές, μέχρι συλλογή προμηθειών για ανθρώπους στα χωριά ή ακόμα και για ζώα, η συγκεκριμένη σελίδα συγκεντρώνει όλες τις τρέχουσες ανάγκες για το νησί. 

Και από άλλες σελίδες

Σελίδες όπως οι act4naturaldisasters, act4evoia, act4peloponnese και act4mati αναρτούν καθημερινά σε πραγματικό χρόνο τις τρέχουσες ανάγκες βοήθειας για τις περιοχές που πλήττονται.    

Να παρέχεις το σπίτι σου ή κάποιο δωμάτιο

Σε αυτήν τη φόρμα συγκεντρώνονται διαθέσιμα σπίτια που προσφέρονται για την φιλοξενία ανθρώπων ή ζώων. Δες την αναλυτική λίστα εδώ

Να βοηθήσεις τα ζωάκια που υποφέρουν

Σε αυτήν εδώ τη φόρμα μπορείς να βάλεις τα στοιχεία σου αν μπορείς να φιλοξενήσεις πυρόπληκτα ζώα, ενώ στη σελίδα της οργάνωσης Dog’s Voice αναρτώνται οι καθημερινές ανάγκες σε τρόφιμα και φάρμακα από τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων Γαλατσίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v