Έξυπνοι τρόποι για να οργανώσεις την αποθήκη σου

Σου παρουσιάζουμε τα πιο εύκολα tips, προκειμένου να συμμαζέψεις τελείως μόνος σου, το χάλι που συνήθως συμβαίνει στην αποθήκη σου.
Έξυπνοι τρόποι για να οργανώσεις την αποθήκη σου
Το 2021 και κουβαλά τις ελπίδες όλης της ανθρωπότητας για ένα μέλλον για ελεύθερες αγκαλιές και φιλιά. Ο Γενάρης ωστόσο, φαίνεται πως θα είναι ακόμη ένας χρόνος που θα ζήσουμε σε συνθήκες Lockdown, με αρκετούς περιορισμούς στις μετακινήσεις μας. Όπως καταλαβαίνεις αναμένεται να περάσουμε αρκετό χρόνο εντός σπιτιού και πάλι. Επειδή το Netflix κάποια στιγμή το βαριέται κι ο θεός, ήρθε μάλλον η στιγμή που απέφευγες καιρό. Ναι, μιλάμε για σένα, που αμελείς συνέχεια την οργάνωση της αποθήκης σου, στην οποία εδώ και καιρό συμβαίνει το ασυμμάζευτο. Για αυτό μαζέψαμε κάποια εύκολα tips, προκειμένου να οργανώσεις επιτέλους την αποθήκη σου, τελείως μόνος, πριν πεις κύμινο.

Αρχικά πέτα τη σαβούρα, που μαζεύεις χρόνια.

Το πρώτο βήμα, για να πάρει μια φυσιολογική μορφή επιτέλους η αποθήκη σου, είναι να πετάξεις όλα εκείνα τα άχρηστα πια πράγματα, που στοκάρεις σε κούτες εντός της. Ξεχώρισε τις ηλεκτρικές συσκευές που δουλεύουν κι ανακύκλωσε αντίστοιχα εκείνες που δεν παίρνουν μπρος πια, λόγω μη χρήσης τους. Αντίστοιχα δώρισε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ρούχα κι έπιπλα, που έχεις πάρει απόφαση ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις ξανά. Κράτα τα απολύτως απαραίτητα και θα δεις ότι την επόμενη φορά που θα χρειαστείς κάτι, δεν θα φας 2 ώρες στον σορό της αποθήκης.

Χρησιμοποίησε τις παλιές σου ραφιέρες ή φτιάξε μία μόνος σου.

Ένας έξυπνος τρόπος για να κερδίσεις χώρο, αλλά και να οργανώσεις την αποθήκη σου, είναι να βάλεις τα πράγματα της σε ράφια. Αν έχεις κάποια παλιά ραφιέρα, τότε θα σου λύσει τα χέρια. Τοποθέτησε την σε μια γωνιά της αποθήκης κι άρχισε να στοιβάζεις τα πράγματα της, σε αυτή, ανά είδος και χρησιμότητα. Μην ξεχνάς να έχεις πρόχειρα, αυτά που χρησιμοποιείς πιο συχνά. Αν δεν έχεις κάποια παλιά ραφιέρα με απλά βήματα μπορείς να κατασκευάσεις μία από μόνος σου. Μέτρησε τις διαστάσεις που θα χρειαστείς να καλύψεις και προμηθεύσου τα κατάλληλα ξύλα για την κατασκευή σου. Αν χρειαστείς έξτρα βοήθεια, το παρακάτω βιντεάκι είναι έξτρα διαφωτιστικό.



Οργάνωσε τα εργαλεία σου/ Φτιάξε έναν πάγκο εργασίας

Συνήθως στην αποθήκη στοιβάζουμε έναν σορό από εργαλεία, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε σχεδόν ποτέ το κατσαβίδι που θέλουμε, ή τις σωστές μύτες για το κρουστικό μας δρέπανο. Επιπλέον ο κίνδυνος ατυχήματος αυξάνεται. Λύσεις υπάρχουν ωστόσο, μην αγχώνεσαι. Μετάφερε τις εργαλειοθήκες σου σε ασφαλές μέρος, ενώ μπορείς να φτιάξεις από παλέτες, ή παλιά ξύλα και μια επιτοίχια ραφιέρα για εργαλεία κηπουρικής. Αυτό που θα σου λύσει κυριολεκτικά τα χέρια, είναι ένας πάγκος εργασίας, τον οποίο και μπορείς να φτιάξεις σε λίγα βήματα, παίρνοντας ιδέες από το παρακάτω βιντεάκι.



Εκμεταλλεύσου τα παλιά σου χαρτόκουτα

Δεν υπάρχει λόγος να δώσεις χρήματα για να αγοράσεις πλαστικά κουτιά αποθήκευσης με καπάκι. Διάλεξε έναν στεγανοποιημένο χώρο στην αποθήκη και βάλε κατά σειρά παλιά χαρτόκουτα, ανάλογα με το σχήμα που σε εξυπηρετεί. Κολλώντας μάλιστα ετικέτες ή μεγάλα αυτοκόλλητα, μπορείς να δώσεις και μια εύθυμη νότα στον χώρο, την ώρα που θα κερδίσεις άπειρο χρόνο ψαξίματος, για να βρεις ό,τι χρειάζεσαι.

Βάζα για όλες τις χρήσεις.

Η μάνα σου συνήθως ήταν αυτή, που κράταγε κάθε πιθανό βαζάκι που έπεφτε στα χέρια της, για μια ώρα ανάγκης. Η ώρα αυτή ήρθε λοιπόν. Ξεδιάλυνε ποια χρειάζεσαι και γέμισε τα με πρόκες, καρφάκια, λάμπες, κερδίζοντας άπειρο χώρο.

Τα κονσερβοκούτια που γίνονται δοχεία αποθήκευσης

Μια καλή λύση για να συγκεντρώσεις τα εργαλεία της κηπουρικής συνήθως, είναι παλιά κονσερβοκούτια, ή τσίγκινα δοχεία τυριού και λαδιού. Το υλικό κατασκευής τους, παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα από το χαρτόκουτο, ενώ θα αντέξει περισσότερο σε περίπτωση ανεπιθύμητης βροχής ή υγρασίας.

Μια ντουλάπα εξωτερικού χώρου θα μας σώσει.

Όπου αποθήκευση, βάλε ντουλάπα κι όπου ντουλάπα, βάλε αποθήκευση. Απαραίτητο συστατικό στην προσπάθεια οργάνωσης της αποθήκης λοιπόν, είναι και μια ντουλάπα, για να αποθηκεύσεις ρούχα κυρίως αλλά και πράγματα πρώτης ανάγκης. Με λίγα βήματα μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου μια, περνώντας της συγχρόνως και ροδάκια για εύκολη μετακίνηση της, εντός της αποθήκης. Ιδέες μπορείς να πάρεις από εδώ.



Nα έχεις σύστημα

Πιο σημαντικό κι από τις κατασκευές ακόμη, στο θέμα οργάνωσης της αποθήκης, είναι δίχως άλλο, το σύστημα που θα ακολουθήσεις, ώστε να εκμεταλλευτείς τον χώρο που διαθέτεις στο έπακρο, ακολουθώντας ένα λειτουργικό τρόπο αποθήκευσης και οργάνωσης κατά είδος και μέγεθος αντίστοιχα. Όσο πιο σωστά δομημένο είναι το σύστημα σου, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σου στην επόμενη επίσκεψή σου στην αποθήκη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v