Συμβουλές για DIY διακόσμηση χρησιμοποιώντας έπιπλα από το ΙΚΕΑ

Εύκολοι, διασκεδαστικοί και εμπνευσμένοι τρόποι για να δώσεις τον δικό σου τόνο, σε έπιπλα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι που σέβεται τον εαυτό του.
Συμβουλές για DIY διακόσμηση χρησιμοποιώντας έπιπλα από το ΙΚΕΑ

Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά εμάς το τελευταίο διάστημα μας έχει πιάσει ένα αίσθημα οικιακής ανανέωσης. Λίγο το Lockdown, λίγο οι αλλαγές που θέλαμε να κάνουμε στο σπίτι μας και ποτέ δεν προλαβαίναμε, έπαιξαν το ρόλο τους στον εθισμό μας σε DIY βιντεάκια που κυκλοφορούν ελεύθερα στο YouTube κι είναι γεμάτα ιδέες για να δώσουμε έναν προσωπικό, πιο DIY (Do It Yourself βρε) τόνο σε έπιπλα που έχουν αγοραστεί στο ΙΚΕΑ και- ας μην γελιόμαστε- υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ξετρυπώσαμε λοιπόν όλα εκείνα τα hacks (έξυπνες λύσεις) που με απλό και τέρμα κατανοητό τρόπο θα μας διαφωτίσουν σχετικά με το πως θα αλλάξουμε όψη και διάθεση στα έπιπλα μας.

DIY Διακόσμηση στο σπίτι

Στο κανάλι της E! Le Freak βρήκαμε έναν τρόπο ώστε να διαμορφώσουμε το κλασικό τραπεζάκι σαλονιού ΙΚΕΑ που βρίσκεται σε κάθε σπίτι σχεδόν της ελληνικής επικράτειας. Δεν θα χρειαστείς πολλά. 4 ροδάκια, μια επιφάνεια ξύλου που μπορείς να βρεις σε διάφορα καταστήματα, βίδες και προαιρετικά ένα βερνίκι κρούστας, αν θέλουμε να το σενιάρουμε για τα καλά. Το γυρνάς τούμπα λοιπόν και εφαρμόζεις στα ποδαράκια του, το κομμάτι ξύλου που έχεις πάρει στις αντίστοιχες διαστάσεις. Βιδώνεις τα ροδάκια, περνάς κι ένα χεράκι το βερνίκι για να μένει λεία η επιφάνεια του και πολύ πιο εύκολη για το καθάρισμα. Τσέκαρε και τα υπόλοιπα Hacks του βίντεο και βγάλε τον Μπομπ τον Μάστορα που κρύβεις μέσα σου.

Πως να μεταποιήσεις μικροέπιπλα του ΙΚΕΑ

Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που πιστεύουν ότι η προσωπική σφραγίδα στον χώρο σου, είναι πολύ σημαντική για να απολαμβάνεις κάθε στιγμή, τότε θα σε ενδιαφέρει πολύ το παρακάτω βίντεο. Με ελάχιστα υλικά που μπορείς να βρεις ολούθε, μπορείς να φτιάξεις μια σούπερ μοντέρνα συρταριέρα, με ελάχιστες κινήσεις. Με χαρτί πολυτελείας και μια καλή κόλλα, μαζί με το ψαλίδι μας, αν είμαστε προσεκτικοί απέχουμε λίγα βήματα μακριά από μια υπέροχη συρταριέρα λοιπόν. Κι αν δεν μας πιστεύεις, δες και μόνος ή μόνη σου!

Πως να κάνεις κάθε έπιπλο στο σπίτι σου ακόμη καλύτερο

Όταν η λέξη αναβάθμιση, βρίσκεται πολύ ψηλά στο λεξιλόγιο σου, τότε πρέπει να δεις αυτό το βίντεο και να μάθεις όχι ένα, ούτε δύο αλλά 37 ολόκληρα κολπάκια ώστε να αναβαθμίσεις, καναπέδες, συρταριέρες, καρέκλες, σκαμπό, καθρέπτες κι ό,τι άλλο σκεφτεί ο πολυμήχανος νους σου. Τρελάθηκε το αφεντικό και τα δίνει στο κόστος η κατάσταση, για αυτό και το video στο YouTube έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια views όσο συνεχίζει ακάθεκτο να τεντώνει την εργαλειοθήκη σου.

Πως να φτιάξεις φωτιστικό από ένα απλό καλάθι μπαμπού, με ελάχιστα χρήματα

Ο Lone Fox είναι κάτι σαν τον Σπύρο Σούλη των imfluencers του εξωτερικού. Αν δεν μας πιστεύεις, τότε τα 190 χιλιάδες views που έχει πιάσει στο YouTube το προχθεσινό βιντεάκι του, μπορούν να σε πείσουν. Σε λιγότερο από 20 λεπτά λοιπόν, μετατρέπει ένα καλάθι μπαμπού σε ένα υπέροχο φωτιστικό, ενώ φτιάχνει ακόμη ένα βάζο και μια ακόμη συρταριέρα , γιατί καλό είναι να μας βρίσκονται. Το κλου του βίντεο είναι δίχως άλλο ο μίνι αργαλειός που φτιάχνει σε ελάχιστο χρόνο.

Πως να φτιάξεις την κουζίνα σου, να μοιάζει με εστιατορίου

Αν περνάς αρκετό από τον χρόνο σου στην κουζίνα, τότε είναι πολύ πιθανό να ονειρεύεσαι κάποια μέρα να την δεις, σαν εκείνες τις εντυπωσιακές που υπάρχουν στα αγαπημένα σου εστιατόρια. Για σένα λοιπόν και μόνο, επιλέξαμε αυτό εδώ το βίντεο, που με απλό, λιτό αλλά και άκρως κατατοπιστικό τρόπο, σου δείχνει μέσα σε λίγα βήματα πως να αποκτήσεις του τίτλου το αληθές.

Πως να μην φαίνεται το μικρό σου μπάνιο, τόσο μικρό

Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να ζουν σε μεγάλο σπίτι πολλών τετραγωνικών. Ξέρεις, από αυτά που βλέπεις σε καταλόγους περιοδικών, όπου το μπάνιο είναι σαν το σαλόνι σου. Δεν είναι λίγοι μάλιστα, αυτοί που προσπαθούν να χωρέσουν ένα πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο τους και δεν τα καταφέρνουν. Αν σε απασχολεί το τελευταίο ωστόσο σου έχουμε τη λύση, προκειμένου να διαμορφώσεις ξανά τον χώρο του μπάνιου, εκμεταλλευόμενος με έξυπνα DIY tricks κάθε χώρο που μπορεί να κρύβει. Για αυτό αν ρίξεις ένα βλέφαρο σε τούτο το βίντεο θα μάθεις τα καθέκαστα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v