Πρωτότυπες ιδέες για DIY γιορτινή διακόσμηση

Δεν θέλει κόπο ούτε πολλά έξοδα για να φτιάξουμε cosy γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Δείτε μερικές τέλειες προτάσεις για DIY στόλισμα.
Πρωτότυπες ιδέες για DIY γιορτινή διακόσμηση

Τα καταστήματα με εποχικά είδη άνοιξαν και μας περιμένουν με κάθε λογής στολίδια για το σπίτι, όμως φέτος λέμε να κάνουμε λίγη οικονομία και να διακοσμήσουμε τους χώρους μας με πρωτότυπες DIY ιδέες.

Γιατί αν δεν στολίσεις με δικές σου δημιουργίες το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Ακραίο, αλλά έτσι είναι. Μπορεί και όχι.

Προχωράμε.

Αντί για το κλασικό τραπεζομάντιλο στο γιορτινό τραπέζι, χρησιμοποιήστε μαύρο χαρτί, το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε όπως θέλετε, βγάζοντας έξω τον ζωγράφο που κρύβατε μέσα σας τόσα χρόνια. Ένας λευκός μαρκαδόρος είναι αρκετός για να κάνετε ό,τι σχέδιο σας αρέσει. Για να μην αναφερθούμε στο πόσο εύκολα θα είναι τα πράγματα μετά στο καθάρισμα – απλά το πετάτε στην ανακύκλωση.


housebeautiful.com

Αν έχετε βαζάκια με κεριά, εμπλουτίστε τα, βάζοντας μέσα αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού. Το χρώμα και η μυρωδιά τους θα δώσουν στο σπίτι την απαραίτητη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Αν δεν έχετε τέτοια βαζάκια, παραγγείλτε από εδώ

Και μιας και αναφερθήκαμε στα αποξηραμένα φρούτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε όμορφα διακοσμητικά πιατάκια με πολλών ειδών φρούτα όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα, λεμόνια, λάιμ, ακτινίδια, ανανάς κ.α.



Σας ξέμειναν παγοπέδιλα από τότε που οργώνατε τα παγοδρόμια; Γεμίστε τα, με κλαδιά και κρεμάστε τα στην πόρτα σας.


housebeautiful.com

Αν έχετε τζάκι αλλά βαριέστε να το ανάψετε, μπορείτε να «κλέψετε» λίγη από την ατμόσφαιρα που προσφέρει η αναμμένη φωτιά, τοποθετώντας λαμπιόνια ή φωτάκια μέσα σε γυάλινα βάζα για ένα άκρως γιορτινό αποτέλεσμα, χωρίς να μυρίσει μπάρμπεκιου το σπίτι.


housebeautiful.com

Δεν έχετε τζάκι; Κανένα πρόβλημα. Ζωγραφίστε ένα σε μαύρο καμβά με κιμωλία και κρεμάστε το χαμηλά στον τοίχο, διακοσμώντας τον γύρω γύρω με ριχτάρια και μικρά μαξιλαράκια ή/και πετσέτες. Αν θέλετε, προσθέστε και ένα μικρό δεντράκι δίπλα.


housebeautiful.com

Για μια πιο μίνιμαλ προσέγγιση του κλασικού, ογκώδους χριστουγεννιάτικου δέντρου, βάψτε με λευκό σπρέι ένα χοντρό κλαδί, και βάλτε το σε ένα μικρό μπουκάλι ή βάζο διακοσμώντας το με μερικές χριστουγεννιάτικες μπάλες ή άλλα στολίδια.



Γεμίστε γαλβανιζέ γλάστρες με κλαδιά από έλατο, γράψτε μια λέξη στο εξωτερικό τους που σας κάνει να νιώθετε όμορφα όταν την βλέπετε, βάλτε τους φωτάκια και τοποθετήστε τις δίπλα δίπλα, δημιουργώντας ένα όμορφο installation. Αν θέλετε, μπορείτε να τις «ντύσετε» με γιορτινά φιογκάκια.


Αν βαρεθήκατε τα ίδια, κλασικά στολίδια για το δέντρο, δοκιμάστε να φτιάξετε εύκολα τα δικά σας. Δείτε στο παρακάτω βίντεο, πώς θα το κάνετε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v