10 ιστοσελίδες που θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά

Ψάχνετε δουλειά; Δείτε δέκα χρήσιμες ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε την αναζήτηση εργασίας και να βρείτε την κατάλληλη θέση ευκολότερα.
10 ιστοσελίδες που θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά
Οι εποχές που κυκλώναμε με stabilo αγγελίες στις εφημερίδες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα, η αγορά εργασίας «αναπνέει» στο διαδίκτυο, καθώς εκεί δημοσιεύονται οι περισσότερες αγγελίες και γίνεται το μεγαλύτερο «αλισβερίσι» βιογραφικών, θέσεων εργασίας, προκηρύξεων διορισμών και εύρεσης σεμιναρίων. Μάλιστα, με τα online εργαλεία και τον social networking χαρακτήρα που παίρνουν πλέον οι σχετικές ιστοσελίδες, η αναζήτηση δουλειάς γίνεται πολύ ευκολότερη. Δείτε λοιπόν δέκα τέτοιες χρήσιμες ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν να βρείτε δουλειά.

Oaed.gr
Στο προφανές, συχνά δίνουμε και τη μικρότερη σημασία. Κι όμως, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ θα βρείτε εργαλεία υποβολής βιογραφικού, συμβουλευτικής, εύρεσης εργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη και αναζήτησης ανάμεσα στις προκηρύξεις για ευρωπαϊκά προγράμματα.

Skywalker.gr
Περισσότερες από 6.000 αγγελίες για όλες τις ειδικότητες, από 3.000 εταιρίες δημοσιεύονται στη μηχανή αναζήτησης αγγελιών του Skywalker, ενός από τους παλαιότερους «παίκτες» της αγοράς στο διαδίκτυο.

Proson.gr  
Φρέσκια, εύχρηστη και μοντέρνα, η νέα πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας Proson σας επιτρέπει να καταχωρίζετε το βιογραφικό σας, να αναζητάτε εταιρίες, αγγελίες και είδη εργασίας και να εκδηλώνετε ενδιαφέρον για κάτι που σας ταιριάζει με ένα κλικ, ώστε το βιογραφικό σας να γίνετε άμεσα διαθέσιμο στους εργοδότες.

Kariera.gr
Εγγράφεστε δωρεάν στο Kariera.gr, καταχωρίζετε το βιογραφικό σας και ιδού: Έχετε πρόσβαση στις πλήρεις υπηρεσίες της πλατφόρμας: Με λέξεις-κλειδιά, περιοχή και ειδικότητα, η μηχανή σας βρίσκει τις πλέον κατάλληλες αγγελίες εργασίας ή σας προτείνει αυτόματα κάποια ταιριαστή θέση όταν βρεθεί κάτι που αντιστοιχεί στο βιογραφικό σας. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε επίσης και ειδική στήλη Συμβουλών για καλύτερη αναζήτηση και αποκωδικοποίηση της αγοράς εργασίας.

Diorismos.gr και Proslipsis.gr
Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένες εγκαίρως όλες τις ανακοινώσεις και προκηρύξεις δημόσιων υπηρεσιών περί προσλήψεων και διορισμών, αν σας ενδιαφέρει ο τομέας του δημοσίου. Περιλαμβάνονται επίσης ανακοινώσεις θέσεων για εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ergasia.gr
Στέλνοντας το βιογραφικό σας στο Ergasia.gr, καταχωρούνται αυτόματα τα στοιχεία σας στο σύστημα του δικτύου, που διαθέτει εκατοντάδες αγγελίες εταιριών οι οποίες αναζητούν υπαλλήλους. Εδώ θα βρείτε επίσης ειδησεογραφία περί αγοράς εργασίας, αγγελίες για το εξωτερικό, συμβουλές για συνεντεύξεις, και μια στήλη με τίτλο «Επιχειρείν» για να βρείτε συγκεντρωμένες πληροφορίες για χρηματοδοτικά προγράμματα, ΕΣΠΑ και λοιπές επιδοτήσεις.

Χρυσή Ευκαιρία
Στην στήλη της Εργασίας στο XE.gr θα βρείτε πάνω από 19.000 αγγελίες για εργασία σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, καθώς και ωραίο διαχωρισμό σε ημιαπασχόληση και ξεχωριστή ενότητα για πρακτική άσκηση και εθελοντισμό. Παρέχεται επίσης υπηρεσία ειδοποιήσεων για να έρχονται νέες αγγελίες που σας ταιριάζουν αυτόματα στο email σας.

Jobfind.gr
Σε αυτό το μεγάλο job network θα βρείτε ποιες κενές θέσεις υπάρχουν σε μεγάλες εταιρίες που συνεργάζονται με το δίκτυο, θα καταχωρίσετε βιογραφικό ή αγγελία, θα βρείτε σεμινάρια, αγγελίες για το εξωτερικό, για πρακτική, εργασία voucher, εξωτερικές συνεργασίες, εθελοντισμό και ημιαπασχόληση σε κάθε ειδικότητα. Και τέλος, θα ενημερωθείτε από τα χρηστικά αφιερώματα, όπως τους λόγους που δεν λαμβάνετε απάντηση όταν στέλνετε βιογραφικό, tips για καλύτερες αναζητήσεις, στατιστικά για μισθούς και πληροφορίες για τον τρόπο που εξελίσσονται οι επιχειρήσεις και η αγορά εργασίας.

LinkedIn
Τελευταίο αλλά καθόλου αμελητέο, το social network των επαγγελματιών έχει γίνει πλέον απαραίτητο εργαλείο για όλους: Συμπληρώστε το προφίλ σας με την εργασιακή σας εμπειρία, τα προσόντα και τα ενδιαφέροντά σας, καλέστε τους γνωστούς και συνεργάτες σας να σας «ανταμείψουν» με endorsements, δηλαδή με tags που δηλώνουν σε τι είστε καλοί, και διασυνδεθείτε με εταιρίες, δίκτυα, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αναζητούν ενεργά εντός του δικτύου νέα στελέχη. Το Linkedin μάλιστα στέλνει τακτικά newsletters με χρήσιμα αφιερώματα και tips, καθώς και προτάσεις για θέσεις εργασίας σε εταιρίες που θεωρεί ότι ταιριάζουν στο προφίλ σας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v