Ζητούνται γραφίστες να σχεδιάσουν σουβενίρ μουσείων

Το ΤΑΠ αναζητά γραφίστες και εικαστικούς για να σχεδιάσουν τα νέα είδη δώρων και σουβενίρ των ελληνικών μουσείων.
Ζητούνται γραφίστες να σχεδιάσουν σουβενίρ μουσείων
Το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠ) ψάχνει γραφίστες, designers και εικαστικούς για να σχεδιάσουν τα νέα είδη δώρων και σουβενίρ που θα μπουν στα πωλητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ανά την Ελλάδα.

Στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος:
- γραφίστες
- εικονογράφοι
- εικαστικοί καλλιτέχνες
- βιομηχανικοί σχεδιαστές
- αρχιτέκτονες
- διακοσμητές
- άλλες συναφείς ειδικότητες
- εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν ως εταίροι ή συνεργαζόμενοι με οιαδήποτε σχέση απασχόλησης οι ανωτέρω
- δημιουργικές ομάδες που συμμετέχουν οι ανωτέρω, με έναν ορισθέντα εκπρόσωπο, ο οποίος και θα υπογράψει τη σύμβαση συνεργασίας

Για να υποβάλλετε τη συμμετοχή σας, θα πρέπει να σχεδιάσετε τρία αντικείμενα: Ένα από καθεμιά από τις τρεις θεματικές ενότητες που θα βρείτε εδώ.

Ενδεικτικά, τα θέματα από τα οποία μπορείτε να εμπνευστείτε είναι ο Παρθενώνας, η Ροτόντα της Θεσσαλονίκης και το Θέατρο της Επιδαύρου (στην Α’ θεματική ενότητα), ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, η Χρυσή Λάρνακα του Φιλίππου Β’ και το Δαχτυλίδι του Μίνωα (στην Β’ θεματική ενότητα), ο Πήγασος, η αθηναϊκή κουκουβάγια και τα ναυτικά μοτίβα (στην Γ’ θεματική ενότητα).

Μία από τις τρεις προτάσεις σας θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει βυζαντινό/ μεσαιωνικό θέμα, ενώ το κάθε σχέδιο θα έχει τέσσερις παραλλαγές, μία για κάθε κατηγορία (είδη γραφείου, αξεσουάρ, οικοσκευή και ένδυση).

Αναλυτικές πληροφορίες και παραδείγματα για το πώς θα υποβάλλετε τα σχέδιά σας, θα βρείτε εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v