11 φράσεις από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες

Οι πιο διάσημοι επιχειρηματίες στον χώρο της τεχνολογίας και όχι μόνο, αποκαλύπτουν με ποιο τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την αποτυχία και πώς να στοχεύουμε όλο και ψηλότερα.
11 φράσεις από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες
Πολλοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να ασχοληθούν με κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα ή μπορεί ήδη να δραστηριοποιούνται σε κάποιο τομέα. Αυτοί που έχουν ήδη επιτύχει όντας είτε ιδρυτές είτε διευθυντές μοιράζονται μαζί μας στοιχεία που πρέπει να διαθέτει και να έχει υπόψιν του οποιοσδήποτε θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του στον επιχειρηματικό κλάδο.

Από τον Bill Gates, τον Steve Jobs μέχρι και την Oprah Winfrey,τα επιχειρηματικά μυαλά αποκαλύπτουν τα μυστικά εκείνα που θα αναδείξουν την επαγγελματική μας προσπάθεια και με σωστή δουλειά θα μας φτάσουν στην κορυφή.

Bill Gates, συνιδρυτής Microsoft
Ο κόσμος δεν νοιάζεται για την αυτοεκτίμηση σου αλλά περιμένει να ολοκληρώσεις κάτι πριν αισθανθείς εσύ ο ίδιος καλά με τον εαυτό σου.

Steve Jobs, συνιδρυτής Apple
Δεν έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλά πράγματα στη ζωή μας γι’ αυτό ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να επιτύχει σε ό,τι αγαπάει. Η ζωή είναι πολύ σύντομη.

Oprah Winfrey, ιδιοκτήτρια media
Αληθινή εντιμότητα σημαίνει να κάνεις το σωστό πράγμα γνωρίζοντας ότι κάνεις δεν ήξερε αν όντως διέπραξες το σωστό ή όχι.

Michael Dell, ιδρυτής Dell
Mην χάνεις τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να διαλέξεις την τέλεια ευκαιρία, γιατί έτσι θα χάσεις την σωστή ευκαιρία.
 
James Dyson, βιομηχανικός εφευρέτης
Το κλειδί στην επιτυχία είναι η αποτυχία. Η επιτυχία αποτελείται από 99% αποτυχία.
 
Jeff Bezos, ιδρυτής Amazon
Αν δεν θέλεις να σε κατακρίνουν, τότε μην επιχειρήσεις ποτέ τίποτα καινούργιο.

Mary Kay Ash, ιδρύτρια Mary Kay Cosmetics
Μην περιορίζεις τον εαυτό σου. Πολλοί άνθρωποι αυτοπεριορίζονται σε αυτό που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν. Μπορείς να πας όσο μακριά σε αφήνει το μυαλό να πας. Αν πιστεύεις σε κάτι πάρα πολύ να θυμάσαι ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί.

Karan Muzumdar-Shaw, ιδρύτρια του Bιόcon
Έχω ακούσει για πολλές αποτυχίες όσον αφορά την τεχνολογική δουλειά αλλά και την έρευνα… Πιστεύω ότι την αποτυχία πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, να την διαχειριστούμε και στο τέλος θα επιτύχουμε.

Larry Page, συνιδρυτής Google
Μπορείς να προσπαθήσεις να ελέγξεις τους ανθρώπους ή μπορείς να προσπαθήσεις να έχεις ένα σύστημα που αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Συνειδητοποίησα ότι αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι πιο σημαντικό από το να προσπαθήσεις να ελέγξεις τον κόσμο.

Narayana Murthy, ιδρυτής του Infosys (κορυφαία πολυεθνική εταιρεία συμβουλών επιχειρήσεων)
Η πρόοδος είναι συχνά αντίστοιχη της διαφοράς μεταξύ του μυαλού και του κατεστημένου, του συστήματος αξιών.

Sergey Bring, συνιδρυτής Google
Προφανώς όλοι θέλουν να είναι επιτυχημένοι αλλά προσωπικά θα επιθυμούσα ύστερα από χρόνια να έχω καταφέρει να είμαι καινοτόμος, φερέγγυος και να έχω κάνει μια αλλαγή στον κόσμο που μας περιβάλλει.

Πηγή: Inc.com
Ο.ΜΠ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v