ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Τι να μην βάλετε στο βιογραφικό σας

Θέλετε να έχετε ένα άρτια στημένο και κατατοπιστικό βιογραφικό; Δείτε εννιά πράγματα που δεν θα πρέπει να περιέχει.

Τι να μην βάλετε στο βιογραφικό σας

Σίγουρα υπήρξαν φορές που στείλατε βιογραφικό για μια θέση και… ούτε φωνή ούτε ακρόαση. «Πιθανώς να μην το είδαν ποτέ», λέτε και προχωράτε παρακάτω. Όμως είναι όντως έτσι; Μήπως απλά το είδαν και δεν τους εντυπωσίασε;

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων στις εταιρείες δαπανούν – το πολύ – έξι δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο για να δουν αν τους κάνει. Μπορεί να είστε λοιπόν τέλειοι για τη θέση, αλλά αν το βιογραφικό σας δεν είναι, τα πράγματα να μην καταλήξουν όπως τα θέλετε.

Δείτε 9 συμβουλές για να μην καταλήξει λοιπόν το βιογραφικό σας στον «πάκο» με τα χαρτιά ανακύκλωσης – ή στο Bin.

Σβήστε οποιαδήποτε άσχετη προϋπηρεσία
Το ότι κερδίσατε πρωτάθλημα μπιλιάρδου με φίλους ή πινγκ πόνγκ στον σύνδεσμο της γειτονιάς σας όταν πηγαίνατε γυμνάσιο δεν ενδιαφέρει και τόσο τον υποψήφιο εργοδότη σας. Εκτός λοιπόν και αν έχετε σκοπό να αποκομίσετε κάτι από αυτές τις πληροφορίες – καλύτερα να τις σβήσετε εντελώς.

Μην σταθείτε σε προσωπικά δεδομένα
Αποφύγετε να συμπεριλάβετε την οικογενειακή σας κατάσταση (έγγαμος/άγαμος, παιδιά), τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις και οποιαδήποτε άλλη προσωπική πληροφορία δεν ενδιαφέρει τον εργοδότη σας. Αφήστε να σας ρωτήσει ο ίδιος στη συνέντευξη εφ’ όσον τον ενδιαφέρει.

Μη βάλετε τα χόμπι σας
Σας αρέσουν οι υπολογιστές; Το Πακ Μαν; To μπάσκετ ή ο κινηματογράφος; Μήπως το Θέατρο; Κανένα δεν τον νοιάζει. Αν δεν είναι σχετικό με τη δουλειά για την οποία κάνετε αίτηση τότε είναι χαμένος χρόνος για αυτόν που θα τα διαβάσει και χαμένος χώρος (και χρόνος) για εσάς που τα γράφετε. 

Μην συμπεριλάβετε συστατικές επιστολές
Αν ο εργοδότης σας χρειαστεί κάποια συστατική επιστολή θα σας τη ζητήσει. Επίσης, αν γράψετε «συστατικές επιστολές διαθέσιμες εφ’ όσον ζητηθούν» στο τέλος, έχετε απλά σπαταλήσει μια ακόμα πολύτιμη γραμμή.

Μη χρησιμοποιείτε προσωπικές αντωνυμίες
Το βιογραφικό σας δε θα πρέπει να περιλαμβάνει λέξεις όπως «εγώ», «εμένα», «αυτή» ή «μου». Επίσης μην γράφετε σε πρώτο ή τρίτο πρόσωπο. Είναι κατανοητό ότι οτιδήποτε αναγράφεται στο βιογραφικό σας αφορά εσάς και τις εμπειρίες σας.

Μη βάλετε έναν μη επαγγελματικό λογαριασμό e-mail
E-mails τύπου «[email protected]» ή «[email protected]» όπως καταλαβαίνετε δεν δείχνουν καθόλου επαγγελματικά. Αν δεν έχετε άλλο λογαριασμό, ήρθε η ώρα να φτιάξετε έναν. Σοβαρό αυτή τη φορά.

Μην προσδιορίσετε τον αριθμό σας
Στο πεδίο «τηλέφωνο: 697*****» δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος να αναγράψετε τη λέξη «τηλέφωνο». Είναι προφανές. Το ίδιο ισχύει και για το e-mail σας.

Μη βάλετε το τηλέφωνο της τρέχουσας δουλειά σας
Κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο επικίνδυνο, είναι και ανόητο από μέρους σας. Θα θέλατε ο μελλοντικός σας εργοδότης να σας καλέσει στη δουλειά; Πώς θα μπορούσατε να το διαχειριστείτε; Επίσης, ο τρέχων εργοδότης σας είναι πιθανό να παρακολουθεί τα τηλεφωνήματά σας.

Αποφύγετε παλιακές γραμματοσειρές
Γραμματοσειρές όπως η Times New Roman και η Serif παραείναι oldschool. Χρησιμοποιήστε μια τύπου Arial και δώστε βάση στο μέγεθος των γραμμάτων. Στόχος σας πρέπει να είναι το βιογραφικό να φαίνεται όμορφο και σικάτο, αλλά και να είναι εύκολο στο διάβασμα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2