«Ουρές» Ελλήνων για μια θέση εργασίας στον Καναδά!

Για μια θέση εργασίας στον Καναδά σπεύδουν να στείλουν αίτηση εκατοντάδες Έλληνες. Μάθετε για την καναδική επαρχία που ζητά εργατικά χέρια από την Ελλάδα.
«Ουρές» Ελλήνων για μια θέση εργασίας στον Καναδά!
Στα χνάρια της Αυστραλίας και της Γερμανίας που έχουν στήσει οργανωμένες καμπάνιες για προσέλκυση οικονομικών μεταναστών για εργασία, ο Καναδάς καλεί τον «άνεργο ευρωπαϊκό νότο» για δουλειά.

Συγκεκριμένα, η καναδική επαρχία της Μανιτόμπα ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της να δώσει θέσεις εργασίας σε Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους, καθώς αναγνωρίζει πως στον ευρωπαϊκό νότο η ανεργία χτυπά κόκκινο, ενώ την ίδια στιγμή η συγκεκριμένη περιοχή του Καναδά σημειώνει ποσοστό ανεργίας μικρότερο του 6%.

Έτσι, η τοπική κυβέρνηση αποφάσισε να προσκαλέσει εργατικό δυναμικό για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της στην αγορά εργασίας. Αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας «Immigrate Manitoba» σε συνεργασία με την τοπική Ελληνική Πρωτοβουλία Μανιτόμπα, καταφθάνει στην Ελλάδα από τις 8 ως τις 12 Ιουνίου για να πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που δήλωσαν (και συνεχίζουν να δηλώνουν) την επιθυμία τους να δουλέψουν στον Καναδά κατά εκατοντάδες.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της Μανιτόμπα ζητούν άτομα ηλικίας 21-45 ετών που ειδικεύονται στη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες, το εμπόριο και άλλες ειδικότητες, ενώ αναμένεται να απορροφήσει 250.000 εργαζόμενους μέχρι το 2020. Το μέλος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας της Μανιτόμπα, Βικτώρια Δούση Σιντλ, δήλωσε στο "Έθνος" πως αναμένει αύξηση των αιτήσεων για συνέντευξη μέχρι την Παρασκευή και τονίζει ότι η διαδικασία έχει την πλήρη υποστήριξη της τοπικής κυβέρνησης. Σημειωτέον πως η επαρχία της Μανιτόμπα διαθέτει μια εκτεταμένη ελληνική κοινότητα, που αριθμεί περίπου 1.000 Έλληνες.

Η κ. Δούση Σιντλ ανακοίνωσε πως έχουν καλυφθεί οι θέσεις των υποψηφίων για συνέντευξη, αλλά οι αιτήσεις για πληροφόρηση σχετικά με τις δυνατότητες εργασίες στην Μανιτόμπα συνεχίζονται κανονικά. Αν και ο μέσος μισθός στη συγκεκριμένη επαρχία θεωρείται από τους χαμηλότερους στον Καναδά, οι απολαβές των νέων εργαζομένων κινούνται στα 600€ την εβδομάδα περίπου.

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία της Μανιτόμπα εδώ και μάθετε πληροφορίες για αιτήσεις και πληροφόρηση εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v