Οι 10 πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας σήμερα στην Ελλάδα

Δείτε τις πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, που παρά την κρίση, καλύπτονται πιο δύσκολα από κάθε άλλη ειδικότητα το 2013.
Οι 10 πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας σήμερα στην Ελλάδα
Η εταιρία λύσεων ανθρώπινου δυναμικού Manpower Group πραγματοποίησε την ετήσια Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου στην χώρα μας, και διαπίστωσε πως η δυσκολία των εργοδοτών να βρουν κατάλληλο προσωπικό φθάνει στο 38%. Με άλλα λόγια, αυξάνονται οι έλληνες εργοδότες που δυσκολεύονται να βρουν το κατάλληλο προσωπικό για τις θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, πέρα από την προφανή έκρηξη της ανεργίας, η χώρα μας αντιμετωπίζει πρόβλημα με την έλλειψη εμπειρίας και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού. Με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας, αυτές είναι οι δέκα θέσεις με την μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης (δηλαδή την μεγαλύτερη ζήτηση) στην Ελλάδα:

1. Επαγγελματίες Πωλητές
2. Υψηλόβαθμα Στελέχη
3. Τεχνικοί
4. Προσωπικό Εξυπηρέτησης & Υποστήριξης Πελατών
5. Εξειδικευμένοι Τεχνίτες
6. Προσωπικό για Λογιστήρια/Οικονομικά Τμήματα
7. Προσωπικό ΙΤ
8. Προσωπικό για Διοικητική & Γραμματειακή Υποστήριξη
9. Διευθυντές Πωλήσεων
10. Μηχανικοί

Τα παραπάνω προκύπτουν με βάση τα δεδομένα του 2013. Την περσινή χρονιά, η δεκάδα περιείχε με την εξής σειρά τις παρακάτω ειδικότητες: Επαγγελματίες πωλητές, τεχνικούς, εξειδικευμένους τεχνίτες, υψηλόβαθμα στελέχη, επόπτες, προσωπικό για διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη, διευθυντές πωλήσεων, μηχανικοί, προσωπικό ΙΤ, προσωπικό για λογιστήρια και οικονομικά τμήματα.

Σε διεθνές επίπεδο, την μεγαλύτερη δυσκολία εύρεσης κατάλληλων υποψηφίων για θέσεις εργασίας αντιμετωπίζει η Ιαπωνία (85%) και ακολουθούν η Βραζιλία, η Ινδία, η Τουρκία και το Χονγκ Κονγκ. Οι τρεις πιο «δύσκολες» προς πλήρωση θέσεων ειδικότητες παγκοσμίως είναι οι εξειδικευμένοι τεχνίτες, οι μηχανικοί και οι επαγγελματίες πωλητές.

Η Ελλάδα συμμετείχε στην έρευνα της Manpower για έκτη χρονιά και συμμετείχαν σ’ αυτή 751 εργοδότες από κάθε τομέα της οικονομίας. Δείτε την πλήρη έρευνα της Manpower εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v