15 προγράμματα για 330.000 θέσεις απασχόλησης

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει προγράμματα για την στήριξη των ανέργων – δείτε αναλυτικά τα προγράμματα, όπως τα παρουσιάζει το Euro2day.gr.
15 προγράμματα για 330.000 θέσεις απασχόλησης
Τρία χρόνια και μία μέρα μετά την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης που εκτόξευσε την ανεργία στα ύψη, η κυβέρνηση επιχειρεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να απενεργοποιήσει την ωρολογιακή βόμβα που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την κοινωνική συνοχή.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανεβάζει το θέμα της απασχόλησης στην ατζέντα γι' αυτό κι πρωθυπουργός συγκάλεσε χθες ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποκλειστικό αντικείμενο την ανεργία και την επιχειρηματικότητα.

Το όπλο της κυβέρνησης είναι τα χρήματα του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του οποίου ανακοίνωσε σχέδιο για δράσεις του υπουργείου Εργασίας, που θα απορροφήσει πόρους 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ από τα προγράμματα του Κοινωνικού Ταμείου για ενίσχυση ανέργων και επανεκπαίδευση νέων και ευπαθών ομάδων. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι συνολικά σε βάθος χρόνου θα ωφεληθούν 715.000 Έλληνες πολίτες, ενώ στους κερδισμένους θα είναι και επιχειρήσεις οι οποίες θα ενισχυθούν από το ΕΣΠΑ με 1 δισ. ευρώ για να στηριχθεί η απασχόληση.

Πάντως η σκιά του «jobless recovery», δηλαδή μιας ανάκαμψης που δεν θα συνοδεύεται από δημιουργία θέσεων εργασίας, είναι εδώ. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι, ακόμη και αν έρθει η ανάπτυξη, η αγορά εργασίας ακολουθεί με αρκετή καθυστέρηση.

Το Euro2day.gr παρουσιάζει σήμερα 15 προγράμματα που ήδη έχουν σχεδιαστεί και βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης ή ένα βήμα πριν από την προκήρυξη. Αυτά θα συμπληρωθούν από νέες δράσεις, οι οποίες θα ξεδιπλωθούν τους επόμενους μήνες.

Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα στο σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr. 



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v