ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

ΟΑΕΔ: Νέα διαδικτυακή πύλη (και) για εύρεση εργασίας

Η νέα διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ εγκαινιάστηκε και προσφέρει υπηρεσίες όπως εξατομικευμένη ενημέρωση των ανέργων και διασύνδεση εργοδοτών και υποψήφιων εργαζομένων μέσω αγγελιών. 

ΟΑΕΔ: Νέα διαδικτυακή πύλη (και) για εύρεση εργασίας

Η νέα διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιδιώκει να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στις υπηρεσίες του θεσμού, αφού αναβαθμίζει τόσο τον τρόπο ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για τις δράσεις του όσο και της χρήσης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ορισμένες από τις νέες υπηρεσίες είναι η σύζευξη ζήτησης και προσφοράς εργασίας μέσω ειδικού portal για αγγελίες και ανακοινώσεις εργοδοτών, και εξατομικευμένης ενημέρωσης των ανέργων.  
Συγκεκριμένα, κεντρικό σημείο αναφοράς του portal είναι η δυνατότητα αυτόματης σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες μπορούν να αναρτούν αγγελίες κενών θέσεων εργασίας και οι αναζητούντες εργασία να καταχωρούν τα βιογραφικά τους σημειώματα. Μέσω της μηχανής αναζήτησης κενών θέσεων εργασίας και βιογραφικών σημειωμάτων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά σύζευξη κενών θέσεων με τα βιογραφικά που έχουν καταχωρηθεί, σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και με ενημέρωση και των δύο μερών για τα αποτελέσματα της αναζήτησης. 

Η μηχανή αναζήτησης, επίσης, λειτουργεί σε «συνεργασία» με το Πληροφοριακό Σύστημα εξυπηρέτησης ανέργων και εργοδοτών του Οργανισμού με δύο τρόπους:  Ανταλλάσσοντας στοιχεία για τις κενές θέσεις εργασίας και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που υποβάλλονται και ελέγχοντας τα στοιχεία των ανέργων μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης ή για την έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης, με τη μεταφορά στοιχείων από τη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος εξυπηρέτησης ανέργων και εργοδοτών.

Έτσι, με τις νέες υπηρεσίες του portal του ΟΑΕΔ, θα μπορούν να παρέχονται υπηρεσίες εύρεσης εργασίας, και μάλιστα με εξατομικευμένο τρόπο – υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης κλειδάριθμου, ώστε ο κάθε άνεργος να διατηρεί το δικό του «προφίλ» στο portal και να ενημερώνεται με στοχευμένη πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες που εξυπηρετούν το δικό τους προφίλ. 

Πλοηγηθείτε στις νέες υπηρεσίες μέσω του Portal του ΟΑΕΔ και μάθετε περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v