Τι δουλειά να κάνω από το σπίτι;

Χρειάζεστε επιπλέον χρήματα αλλά διστάζετε να απευθυνθείτε σε διαφημιστικά αμφίβολης φερεγγυότητας. Μην πέσετε στην παγίδα! Βασιστείτε στις ικανότητές σας παίρνοντας ιδέες από τις παρακάτω δοκιμασμένες δουλειές από το σπίτι.
Τι δουλειά να κάνω από το σπίτι;
Το φυλλάδιο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου είναι πειστικότατα σαφές: «Έχεις υπολογιστή; Βγάλε επιπλέον χρήματα.» Το κοιτάς και αναρωτιέσαι: Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Πόσο πραγματικό; Μήπως να πάρω τηλέφωνο; Είναι ρίσκο. Η πλειοψηφία των αγγελιών χωρίς σαφή στοιχεία εργασίας, χωρίς διεύθυνση γραφείου ή που υπόσχονται παράλογα πολλά λεφτά, αποτελούν -σχεδόν- πάντα απάτη. Και ο ρόλος του θύματος είναι ο τελευταίος που έχετε κουράγιο να παίξετε αυτήν την εποχή. Από την άλλη η εμφάνιση αξιόπιστων εταιριών που το μόνο που ζητούν από εσάς είναι να αφήσετε ανοιχτό και συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο τον υπολογιστή σας, ενώ εκείνες καταγράφουν τις επισκέψεις σε άλλα sites αξιοποιώντας το λεγόμενο «traffic» και γι’αυτό σας πληρώνουν είναι γεγονός. Και γιατί να μην το δοκιμάσει κανείς; (Μάθετε περισσότερα σε εταιρίες όπως αυτή)

Δουλειά από το σπίτι μπορεί να σημαίνει αμέτρητα -νόμιμα και ασφαλή- πράγματα, τα οποία πιθανότατα απλά δεν έχετε σκεφτεί ακόμα μέχρι σήμερα. Αναλογιζόμενοι τα ταλέντα και τις ικανότητές σας, όμως, θα εκπλαγείτε από όλα αυτά που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε προκειμένου να κερδίσετε λίγα παραπάνω χρήματα κατά τον ελεύθερο χρόνο σας. Το κάναμε εμείς για εσάς, παίρνοντας ιδέες από δοκιμασμένα και συχνά ευφάνταστα κατ’οίκον επαγγέλματα που άλλοτε εξελίχθηκαν σε κανονική καριέρα και άλλοτε απλά παρέμειναν εύκολες λύσεις για το «κάτι τις παραπάνω».

Στο τηλέφωνο
Η Anne Hathaway στην ταινία Valentine’s Day (2010) υποδύεται μία νεαρή φοιτήτρια, η οποία προκειμένου να τα βγάλει πέρα με τα δίδακτρα του κολλεγίου, «εργάζεται» ως «καυτό κορίτσι» σε ροζ τηλεφωνικές γραμμές. Το καλό με την «δουλειά» αυτή είναι ότι μπορεί να την κάνει οπουδήποτε -ακόμα και στην τουαλέτα του εστιατορίου στο οποίο έχει βγει ραντεβού- το κακό είναι, βέβαια, ότι στο «ραντεβού» δεν αρέσει πολύ αυτή η ιδέα. Τελικά, όμως, την αποδέχεται. Ας μην παρεξηγηθούμε, όμως. Η «τηλεφωνική εξυπηρέτηση» μπορεί να έχει να κάνει με διάφορα πράγματα και όχι αποκλειστικά με ροζ γραμμές (αν έχετε κλίση εκεί, βέβαια, δεν χάνετε κάτι να δοκιμάσετε).

Μέσω τηλεφώνου μπορείτε να πραγματοποιήσετε πωλήσεις για εταιρίες που λειτουργούν με την βοήθεια της κοινωνικής δικτύωσης. Μία τέτοια φερέγγυα εταιρία είναι η εταιρία καλλυντικών Avon, η οποία ψάχνει συνεχώς νέους πωλητές, δίνοντάς τους την δυνατότητα να δουλέψουν από το σπίτι, προσφέροντας αμοιβή ανάλογα με τις πωλήσεις που θα καταφέρουν να κάνουν.

Κρυφά ταλέντα
Στην ταινία Julie & Julia (2009) συναντάμε, ως Julia Child, την εκκεντρική σύζυγο και νοικοκυρά Meryl Strip, η οποία βαριέται τόσο πολύ στην Γαλλία, όπου έχει αναγκαστεί να καταλύσει για δουλειές του άνδρα της, ώστε αποφασίζει να μάθει να μαγειρεύει. Παρακολουθεί μαθήματα γαλλικής γαστρονομίας, σιγά-σιγά γίνεται άριστη μαθήτρια και με τον καιρό δημιουργεί δικές της συνταγές, τις οποίες καταγράφει σε έναν εντυπωσιακό τσελεμεντέ που όχι μόνο θα μπει σε όλα τα αμερικανικά νοικοκυριά αλλά θα γίνει και τόσο δημοφιλής ώστε η Julia, καιρό μετά, θα αποκτήσει την δική της εκπομπή στην αμερικανική τηλεόραση, κερδίζοντας φήμη και αναπάντεχα πολλά χρήματα.

Η μαγειρική είναι ένα μόνο ταλέντο που θα μπορούσε να αναδείξει κανείς από το σπίτι, είτε γράφοντας ένα βιβλίο συνταγών είτε δημιουργώντας ένα προσωπικό blog -όπως η συμπρωταγωνίστριά της, Julie- στο οποίο θα «ανεβαίνουν» συνταγές αλλά και βίντεο με την εκτέλεσή τους (δείτε πώς θα το «στήσετε» στα Σχετικά Άρθρα). Τα χρήματα θα έρθουν με την σταδιακή αναγνώριση και κυρίως μέσω διαφημίσεων τις οποίες θα πρέπει, σε αρχικό στάδιο, να διεκδικήσετε για το άγνωστο μέχρι στιγμής blog σας. Ανεβάζοντας βίντεο στο You Tube ή στο Facebook η αναγνώριση θα είναι πιο άμεση. Μην αμελήσετε, μάλιστα, στην σελίδα σας να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα Google ads, η οποία θα ανεβάζει αυτόματα διαφημίσεις στο site σας και κάθε φορά που κάποιος θα τις «κλικάρει» εσείς θα κερδίζετε μικρά ποσά που θα συγκεντρώνονται στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Άλλα ταλέντα σας, τα οποία θα μπορούσατε να αναδείξετε και να εκμεταλλευτείτε από το σπίτι, πέρα από την πιθανή συγγραφή και -γιατί όχι;- έκδοση κάποιου πονήματος, είναι αυτά που έχουν να κάνουν με την κατασκευή ή την χειροτεχνία. Από την δημιουργία κοσμημάτων και αξεσουάρ, μέχρι μπομπονιερών και προσκλητηρίων, αλλά και παπουτσιών και ρούχων. Πού θα τα πουλήσετε; Είτε σε φίλους και γνωστούς είτε σε κάποια δική σας ιστοσελίδα ή, ακόμα πιο εύκολα, στις ιστοσελίδες Hand Creations και Etsy που δίνουν την δυνατότητα σε επίδοξους καλλιτέχνες να πουλήσουν τα έργα τους στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Θα σκίσω τα πτυχία μου
Μην τα σκίσετε! Ακόμα κι αν η πρωινή δουλειά σας δεν έχει καθόλου να κάνει με αυτό που με τόσο κόπο σπουδάσατε, ίσως τώρα να είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε πράξη, έστω και σαν ημι-απασχόληση από το σπίτι. Η διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας, ενός σχολικού μαθήματος, η μετάφραση ή και διόρθωση κειμένων, ακόμα και το personal training, τα σεμινάρια φωτογραφίας, ζωγραφικής, ή η αισθητική και το μανικιούρ… όλα τα παραπάνω μπορούν κάλλιστα να πραγματοποιηθούν στο σπίτι σας, ενισχύοντας τα εισοδήματά σας και κάνοντάς σας να νιώθετε λίγο καλύτερα που τουλάχιστον κάπως έπιασαν τόπο τόσα χρόνια μελέτης.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v