Πώς θα βγάλεις λεφτά από το σπίτι

Χρειάζεσαι με κάποιον τρόπο να συμπληρώσεις εισόδημα, δουλεύοντας από το σπίτι; Έχουμε πέντε ιδέες ό,τι πρέπει για την περίπτωσή σου.
Πώς θα βγάλεις λεφτά από το σπίτι
Αν μας άφησε ένα καλό η πανδημία, αυτό σίγουρα ήταν η τηλεργασία. Μοιάζει απίστευτο, αλλά από εκεί που εννιά στις δέκα φορές που έβλεπες τη φράση «λεφτά από το σπίτι» υπήρχε από πίσω και μια απάτη, ξαφνικά μέσα σε δύο χρόνια οι μισοί και παραπάνω άνθρωποι που ξέρεις δουλεύουν όντως από το σπίτι τους. Πλέον, όλες οι αγγελίες στο LinkedIn διευκρινίζουν πρώτα απ’ όλα στην περιγραφή αν μιλούν για δουλειά από το σπίτι (remote), αν χρειάζεται η φυσική παρουσία σου σε κάποιο γραφείο (on-site) ή αν είναι ένας συνδυασμός και των δύο (hybrid).

Αυτό βέβαια το λέμε κυρίως για να επισημάνουμε την κυρίαρχη τάση –ξέρουμε ότι πιθανότατα έκανες κλικ σε αυτό το κείμενο όχι για να βρεις μόνιμη δουλειά, αλλά για να πάρεις ιδέες για το πώς θα βγάλεις λίγα έξτρα λεφτά από το σπίτι. Κι αυτές τις έχουμε.

Το data entry το επιούσιο

Ο βασιλιάς του έξτρα εισοδήματος από το σπίτι, είναι μια εξαιρετικά βαρετή δουλειά, αλλά αν αυτό δεν σε πτοεί, εδώ θα βρεις ένα σωρό αγγελίες. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να είσαι γρήγορος/η στην πληκτρολόγηση, να είσαι εξοικειωμένος με το Word και το Excel (σε ορισμένες περιπτώσεις και με κάποιο διαχειριστικό σύστημα, το οποίο θα σου δείξουν αν χρειάζεται σε μια online συνάντηση) και… να μη βαριέσαι εύκολα.

Με την απομαγνητοφώνηση πώς τα πας;

Αν πληκτρολογείς γρήγορα, και μπορείς να ακούς και να γράφεις για ώρες, πεδίο δόξης λαμπρό ανοίγεται μπροστά σου. Δες, για παράδειγμα, το Go Transcript που ψάχνει κόσμο να κάνει απομαγνητοφωνήσεις στα ελληνικά, πληρώνει μία φορά την εβδομάδα μέσω Paypal, και βγάζει κατά μέσο όρο 250€ τον μήνα –αναλόγως βέβαια και πόσες απομαγνητοφωνήσεις θα κάνεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εγγραφείς, να κάνεις μια απομαγνητοφώνηση και να τη στείλεις ως δείγμα. Αν είναι καλή, εντός δύο ημερών ξεκινάς. Δεν είναι βέβαια η μόνη επιλογή αυτή –αν γκουγκλάρεις «απομαγνητοφώνηση από το σπίτι» θα βρεις πολλές σχετικές αγγελίες.

Στήσε το μαγαζάκι σου σε μια ιντερνετική γωνιά

Αν το χόμπι σου είναι να ζωγραφίζεις/ πλέκεις/ ράβεις/ σχεδιάζεις/ φτιάχνεις γενικώς οτιδήποτε με τα χέρια σου, είσαι έτοιμος/η να ανοίξεις ιντερνετικό μαγαζί. Αν κάνεις έναρξη μικρής επιχείρησης και αποκτήσεις επαγγελματικό ΑΦΜ, μπορείς να μπεις στο Etsy.com, να φτιάξεις λογαριασμό, να διαβάσεις αυτόν εδώ τον αναλυτικότατο οδηγό, και να στήσεις το μαγαζί σου. Αν πάλι αυτά που πουλάς είναι χειροποίητοι σελιδοδείκτες με κόστος μισό ευρώ, ή κάτι αντίστοιχα αμελητέο για την εφορία, κανείς δεν σε εμποδίζει να χρησιμοποιήσεις το Facebook ή το Instagram για να στήσεις το μαγαζί σου –ένα page είναι το μόνο που χρειάζεσαι.

Το Clickworker το ξέρεις;

Είναι μια πλατφόρμα με μικροδουλειές του ίντερνετ –τύπου, να τεστάρεις ένα καινούριο app και να δώσεις feedback στα αγγλικά, να ηχογραφήσεις ένα μικρό clip ή να φωτογραφίσεις κάτι με το κινητό σου, το οποίο μετά θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης, να ελέγξεις για λάθη ένα κείμενο (το proofreading το λεγόμενο). Γενικώς, το Clickworker έχει συγκεντρωμένες χιλιάδες τέτοιες δουλειές, σίγουρα θα βρεις κάποια που θα σου πάρει μερικά λεπτά την ημέρα για να την ολοκληρώσεις και να βγάλεις λίγα έξτρα λεφτά. Οι πληρωμές γίνονται αποκλειστικά μέσω Paypal.

Βάλε μια αγγελία στο Fiverr

Τι ξέρεις να κάνεις; Ας πούμε, γράφεις κείμενα; Σχεδιάζεις site; Φτιάχνεις καρτούν; Κάνεις voice over για βιντεάκια και διαφημίσεις; Αναλαμβάνεις social media managing; Στο Fiverr γράφεσαι, βάζεις την αγγελία σου δωρεάν, ορίζεις μια τιμή από 5 έως 995 δολάρια, και όλο και κάποιος θα σε βρει. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v