Ποιες δουλειές μπορώ να κάνω από το σπίτι;

Ψάξαμε και βρήκαμε ποια επαγγέλματα θα μπορούσες να κάνεις από το σπίτι σου και να πληρώνεσαι κανονικά, μέχρι να τελειώσει η πανδημία, αλλά και μετά.
Ποιες δουλειές μπορώ να κάνω από το σπίτι;

Ενώ οι μέρες του lockdown περνάνε και τα πλακάκια της κουζίνας, όσες φορές και να τα μετρήσεις στο τέλος βγαίνουν πάλι ίδια, σου λείπουν πράγματα, που ούτε ο ίδιος ή η ίδια θα περίμενες ποτέ. Πάρε τη δουλειά για παράδειγμα. Μέχρι κι αυτή σου έχει λείψει τώρα που είσαι κλεισμένος μέσα και φαντασιώνεσαι να κλέβεις τον σκύλο του διπλανού, για να βρίσκεις αφορμή να βγεις μια βόλτα βρε αδερφέ. Από την άλλη στο κομμάτι των εργασιακών, μια και μόνο λέξη συναντάς γύρω σου κατ’ επανάληψη.

Ναι σωστά το μάντεψες. Στην τηλεργασία αναφερόμαστε. Με αφορμή λοιπόν όσα συμβαίνουν γύρω μας, ψάξαμε και βρήκαμε δουλειές τις οποίες θα μπορούσες να κάνεις από το σπίτι σου, όσο διαρκέσει το lockdown κι οι περιορισμοί της πανδημίας, αλλά και μετά. Άλλωστε όπως θα έλεγε κι η παραλλαγή ενός τιμημένου τραγουδιού, αυτό το πράγμα που δουλεύεις με τις πιζάμες είναι άλλο πράγμα.

Συντάκτης σε site

Αν στο σχολείο ήσουν καλός στην έκθεση και στα φιλολογικά μαθήματα, αν έχεις έναν τίμιο υπολογιστή και μια ακόμη πιο τίμια σύνδεση στο ίντερνετ, αν το γράψιμο σου δεν περιορίζεται στη λίστα με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, τότε μπορείς να περάσεις στον επόμενο γύρο. Εφόσον το αποτέλεσμα της εργασίας σου επαφίεται κατά 99% και κάτι ψιλά στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, η φυσική σου παρουσία στον εργασιακό σου χώρο, είναι πλέον περιττή. Αφού συνεννοηθείς για τον αριθμό των θεμάτων που πρέπει να δημοσιεύσεις σε συνδυασμός με τις υπόλοιπες αρμοδιότητες σου, για την ομαλή ροή του site, τότε μπορείς να παραμείνεις στη ζεστασιά της πλεκτής σου κουβερτούλας και να δουλεύεις μέχρι κι από το κρεβάτι σου άμα λάχει.

Social Media Manager

Αν κάνεις ένα γρήγορο search στις αγγελίες σχετικά με την αγορά εργασίας σήμερα, θα συναντήσεις πολύ συχνά να ζητούν social media managers προκειμένου να αυξήσουν τη δυναμική της επιχείρησης/εταιρείας τους. Αρκετές εξ’ αυτών μάλιστα, μιλούν για εξ’ αποστάσεως εργασία, μιας και δεν απαιτείται φυσική παρουσία. Αν λοιπόν χειρίζεσαι σαν ινφλουένσερ τα social media και σκαμπάζεις κι από google ads, είναι πολύ πιθανό να εξασφαλίσεις ένα μόνιμο εισόδημα, από το σπιτάκι σου.

Customer Service/ Tηλεφωνική Υποστήριξη σε e-shop

Όπως θα έχεις καταλάβει, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει ανέβει τόσο πολύ, που συνεχώς ξεφυτρώνουν διαδικτυακά καταστήματα, ενώ και φυσικά stores σπεύδουν να συμπλεύσουν με τις ανάγκες της αγοράς, δημιουργώντας κι εκείνοι με τη σειρά τους την ηλεκτρονική εκδοχή του καταστήματος τους. Ως αποτέλεσμα αυτού, είναι φυσικό να προκύπτουν πολύ συχνά θέσεις για τηλεφωνική υποστήριξη στο τμήμα των παραγγελιών. Χωρίς φυσικό κατάστημα, όπως αντιλαμβάνεσαι δεν απαιτείται φυσική παρουσία για αυτό και μπορείς να εργαστείς κατ’ οίκον όσο κρυφοκοιτάς και το φαγητό που σιγοβράζει. Σχώρα μας αφεντικό, όλοι το κάνουμε κάποια φορά. Ακόμη κι αν υπάρχει φυσικό κατάστημα πάντως προτιμάται η λύση του εξωτερικού συνεργάτη.

Influencer

Αν βλέπεις τους ακολούθους σου στο Instagram να αυξάνονται μέρα με τη μέρα κι ό,τι γράφεις να το σχολιάζει πληθώρα ατόμων, τότε κάτι πάει να γίνει. Αν μάλιστα οι φωτογραφίες σου συγκεντρώνουν 4ψήφιο αριθμό likes, τότε είσαι σχεδόν έτοιμος/η να γίνεις η επόμενη Ιnfluencer και να δημιουργήσεις περιεχόμενο επί πληρωμή! Η δουλειά κατ’ οίκον δεν είναι ντροπή, επομένως ας πάρουν οι οθόνες φωτιά.

 

Συγγραφέας/Κειμενογράφος

Αν έχεις εμπιστοσύνη στις συγγραφικές σου ικανότητες, τότε αυτή η περίοδος είναι ίσως η καλύτερη από όλες, ώστε να επενδύσεις στον εαυτό σου και να γράψεις το πρώτο σου βιβλίο. Στη λίστα των dream jobs, τούτο εδώ παραμένει πολύ ψηλά και με τις δυνατότητες που σου δίνει η αυτοέκδοση στις μέρες μας, δεν είναι μακρινό σαν ένα όνειρο να δεις το βιβλίο σου, στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Αν τα καταφέρεις, είναι πολύ πιθανό να είσαι ένας από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους του σύμπαντος, επομένως μάλλον αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσεις.

Επειδή όμως το να καταφέρεις να γίνεις ένας συγγραφέας που βιοπορίζεται στην Ελλάδα μόνο από τα βιβλία του, είναι μάλλον απίθανο, καλό είναι, εφόσον έχεις το ταλέντο, να το διοχετεύσεις σε κάποια θέση freelancer κειμενογράφου, συνεργαζόμενου με διάφορα μέσα ανά τον κόσμο που ζητούν σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση κείμενα επι πληρωμή, για λόγους που έχουν να κάνουν συνήθως με την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Χειροποίητες Δημιουργίες

Αν πιάνουν τα χέρια σου, τότε μπορείς δειλά δειλά να ξεκινήσεις να πουλάς διαδικτυακά τις δημιουργίες σου. Στήνοντας έξυπνα τους λογαριασμούς σου στα social media, αλλά και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που σου δίνουν πλατφόρμες όπως το ebay ή το etsy, μπορεί επιτέλους να κάνεις το χόμπι, επάγγελμα. Για αυτό, μην χάνεις χρόνο και ξεκίνα.

Δοκιμαστής προϊόντων

Αυτό είναι ένα ακόμη "επάγγελμα" που φάνταζε όνειρο τρελό κι απατηλό κι όμως μπορεί να συμβεί. Aν γίνεις ωστόσο συνεργάτης ιστοσελίδων όπως το https://houseparty.com/, τότε είναι πιθανό να γίνεις επίσημα δοκιμαστής προϊόντων από το σπίτι σου, επί πληρωμή. Παρουσιάζοντας κάθε προϊόν ενδελεχώς, βοηθάς επόμενους αγοραστές να πάρουν ό,τι διαφήμισες.

Ράφτης/ Μοδίστρα

Αν έχει ταλέντο στα χέρια από την άλλη, ή το περιβόητο μαγικό άγγιγμα, τότε η μεταποίηση ρούχων είναι ίσως το επάγγελμα που έψαχνες. Εμπειρικά άλλωστε, μπορείς να βελτιώσεις το ταλέντο σου, ανάλογα με τον αριθμό παραγγελιών που μπορείς να υποστηρίξεις, εξασφαλίζοντας ένα εισόδημα, που ειδικά αυτούς τους καιρούς μόνο αμελητέο δεν θεωρείται. Ράβε, ξήλωνε λοιπόν!





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v