Πώς να πείσεις το αφεντικό να δουλέψεις από το σπίτι

Η τηλεργασία σου ταιριάζει, όμως το αφεντικό σου δύσκολα πείθεται; Μάλλον θα πρέπει να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα.
Πώς να πείσεις το αφεντικό να δουλέψεις από το σπίτι
Η πανδημία ανέδειξε τα δεκάδες οφέλη από την τηλεργασία, ενώ αρκετοί κολοσσοί έδειξαν πρόθυμοι να αφήσουν το προσωπικό να εργαστεί από το σπίτι.

Αν η δική σου εταιρεία και δη το αφεντικό σου δε βλέπει με καλό μάτι την όλη κατάσταση όμως τι κάνεις;

Μια σοβαρή κουβέντα, αυτό κάνεις. Και πριν την κάνεις, λάβε υπόψη σου τα παρακάτω.

Προετοιμάσου κατάλληλα

Αν θες το αφεντικό να λάβει σοβαρά υπόψη του την πρόταση, βεβαιώσου ότι έχεις σκεφτεί όλες τις λεπτομέρειες πριν επικοινωνήσεις μαζί του. Για παράδειγμα, πώς θα συνδεθείς απομακρυσμένα με κάποιον σέρβερ ή VPN, τι υπολογιστή έχεις κ.α. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος να εξηγήσεις, με κάθε λεπτομέρεια όλους τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύεις να ξεπεράσεις τυχόν εμπόδια και να δουλέψεις αποτελεσματικά από το σπίτι.

Εξοπλίσου με έρευνες

Για να τον πείσεις ότι η τηλεργασία δουλεύει, οφείλεις να έχεις και τις απαραίτητες έρευνες διαθέσιμες. Σε αυτό δε θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα αυξανόμενος όγκος ερευνητικών εγγράφων που αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες επωφελούνται από την εξ αποστάσεως εργασία. Αν το ψάξεις, θα βρεις δεδομένα που αποδεικνύουν ότι όσοι δουλεύουν με τηλεργασία είναι λιγότερο πιθανό να παραιτηθούν, είναι πιο παραγωγικοί και κοστίζουν λιγότερο στην εταιρεία.  

Εστίασε στα οφέλη για την εταιρεία

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του αφεντικού: τι θα έκανες αν κάποιους σου ζητούσε τηλεργασία, επειδή τον βολεύει, αλλά εσύ δεν πολύ… ψηνόσουν;

Στην καλύτερη περίπτωση, δεν θα ήξερες τι να κάνεις. Γιατί να μπεις στον κόπο να αλλάξεις κάτι εάν ωφελεί μόνο ένα άτομο; Υπάρχουν σίγουρα και άλλα πράγματα στα οποία θα μπορούσες να δώσεις βάση, τα οποία θα ωφελήσουν όλους τους εργαζόμενους.

Στη χειρότερη, μπορεί να σκεφτείς να απορρίψεις την ιδέα γιατί ακούγεται ελκυστική και θα σε εξυπηρετούσε, όμως δεν μπορείς να την εφαρμόσεις για εσένα. Και αν δεν μπορείς να το κάνεις για τον εαυτό σου, γιατί να το κάνεις για τους υπόλοιπους;

Όταν τον συναντήσεις λοιπόν, σκέψου τις παρακάτω επιλογές:

Επιλογή 1: Τα οφέλη για εσένα ως εργαζόμενο

«Αν με αφήσεις να δουλέψω από το σπίτι, θα μπορώ να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου, να αποφεύγω τις μετακινήσεις και να έχω λιγότερους περισπασμούς όταν προσπαθώ να κάνω τη δουλειά».

Επιλογή 2: Τα οφέλη για την εταιρεία

«Εάν εργάζομαι από το σπίτι, εξοικονομώ στην εταιρεία πάνω από  ΧΧΧΧΧ ευρώ κάθε χρόνο (κάνε τον υπολογισμό), ενώ μελέτες έχουν δείξει αύξηση της παραγωγικότητας εξ αποστάσεως κατά 13,5% σε σχέση με την παραγωγικότητα στο γραφείο».

Εάν είσαι το αφεντικό, ποιο ακούγεται καλύτερο για την εταιρεία;

Γιατί αν δεν είσαι, ζητάς ακριβώς το ίδιο πράγμα με δύο τρόπους: ο ένας σε κάνει να φαίνεσαι εγωιστής ο άλλος σε κάνει να δείχνεις σαν παίκτης που παίζει για την ομάδα, και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εταιρείας.

Ξεκίνα λίγο λίγο

Πρότεινέ του κάτι μικρό για αρχή, όπως για παράδειγμα να δουλέψεις από το σπίτι μία ημέρα την εβδομάδα. Προφανώς και η ημέρα τηλεργασίας θα πρέπει να είναι η πιο παραγωγική της εβδομάδας για να αποδείξεις ότι το πράγμα δουλεύει.

Μόλις αποδείξεις ότι είσαι αξιόπιστος δουλεύοντας από το σπίτι, προσπάθησε να αυξήσεις τις ημέρες που θα το κάνεις.

Με την πάροδο του χρόνου, θα μπορέσεις να αποδείξεις ότι είσαι πιο αποδοτικός όταν δεν είσαι στο γραφείο και ότι τίποτα δεν πήγε στραβά χωρίς τη φυσική σου παρουσία. Θα βοηθούσε να χρησιμοποιήσεις και αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξεις το αίτημά σου, για παράδειγμα πίνακες με στατιστικά που να δείχνουν ότι το πράγμα δουλεύει καλύτερα όταν τηλεργάζεσαι.

Με πληροφορίες από lengstorf.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v