Ένας σύμβουλος μοιράζεται τα καλύτερα tips συνέντευξης για δουλειά

Βρήκες μια δουλειά που σε ενδιαφέρει και ετοιμάζεσαι για την πρώτη σου συνέντευξη; Ένας ειδικός του χώρου σε συμβουλεύει.
Ένας σύμβουλος μοιράζεται τα καλύτερα tips συνέντευξης για δουλειά
Ετοιμάζεσαι να κάνεις συνέντευξη για μια θέση που σου ταιριάζει; Να ξέρεις ότι σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση και εύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας για υποψηφίους εργαζομένους διαδραματίζει στο εργασιακό πεδίο, η κατάλληλη προετοιμασία για μια συνέντευξη, τόσο φυσική όσο και ψηφιακή.

Δες παρακάτω 6 απλά αλλά πολύ σημαντικά tips από έναν εξειδικευμένο HR σύμβουλο μιας εταιρείας παροχής ολοκληρωμένων λύσεων ανθρωπίνου δυναμικού και προετοιμάσουν ιδανικά.

* Ψάξε πληροφορίες για την εταιρεία, για τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζει και βρες τους κύριους στρατηγικούς της στόχους. Ψάξε στοιχεία για αυτούς που θα σου πάρουν τη συνέντευξη και τη θέση που κατέχουν ελέγχοντας τα προφίλ τους στο LinkedIn ή προσπάθησε να αντλήσεις πληροφορίες από τις επαφές σου, για αυτά τα άτομα.

* Ετοίμασε μια σύντομη παρουσίαση του εαυτού σου. Μην περιοριστείς στην παράθεση προσωπικών στοιχείων, αλλά παρουσίασε και τα επαγγελματικά σου επιτεύγματα σε ένα portflolio με δείγματα της εργασίας σου, ακόμα κι αν δεν σου το ζητήσουν. Εάν βρίσκεσαι σε συνέντευξη για θέση υψηλότερου επιπέδου, ίσως θα πρέπει να έχεις μαζί σου ένα πλάνο σχεδιασμού για τις επόμενες 30-60-90 ημέρες. Το πλάνο αυτό θα πρέπει να σκιαγραφεί τι σκοπεύεις να κάνεις όταν προσληφθείς, ώστε να αποδείξεις στον υπεύθυνο πρόσληψης ότι είσαι  ο πιο κατάλληλος υποψήφιος για τη θέση.

* Προετοίμασε απαντήσεις για τις συχνές ερωτήσεις όπως π.χ. Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου; Τι ψάχνεις στον εργοδότη; Ή τι θα έκανες τις πρώτες 90 μέρες στη δουλειά;

* Προετοίμασε την παρουσίασή σου. Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που θα πεις, αλλά πώς θα τα πεις. Δώσε προσοχή στη στάση και τη γλώσσα του σώματος. Αν δεν εκπέμπεις εμπιστοσύνη και επαγγελματισμό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, θα χάσεις ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Εξασκήσου για τυχόν χειραψίες, για την οπτική επαφή που θα έχεις, ακόμη και για τον τρόπο ακρόασης.

* Κάνε μια εικονική συνέντευξη. Οι απαντήσεις που δίνεις πρέπει να είναι σωστές και να βγάζουν νόημα  για σένα, αλλά πρέπει να γνωρίζεις και πώς ακούγονται σε κάποιον άλλο. Δοκίμασε να κάνεις μια εικονική συνέντευξη με έναν φίλο, έτσι ώστε να εξασκήσεις καλύτερα τις απαντήσεις σου.

* Κάνε ερωτήσεις. Όταν ο υπεύθυνος πρόσληψης σου δώσει την ευκαιρία να μιλήσεις, μην την αφήσεις να πάει χαμένη. Πρέπει να γνωρίζεις εξαρχής τι θέλεις να ρωτήσεις. Σημαντικές ερωτήσεις αφορούν το πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρία, το διάστημα που ο υπεύθυνος πρόσληψης εργάζεται για την εταιρεία, τον αριθμό των πελατών, αν θα υπάρξει και 2η ή και 3η συνέντευξη κ.ά.

Με πληροφορίες από Euro2day
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v