Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της 4ημερης εργασίας μέχρι στιγμής

Αύξηση τόσο της παραγωγικότητας όσο και των δεικτών ευημερίας καταγράφεται όπου εφαρμόζεται η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας.
Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της 4ημερης εργασίας μέχρι στιγμής
Σε όλο και περισσότερες χώρες του κόσμου εξαπλώνεται η δοκιμή του εργασιακού τετραημέρου, χωρίς μείωση των μηνιαίων αποδοχών. Όπως λέγαμε και πρόσφατα, η Βρετανία είναι η τελευταία χώρα που θα κάνει το πείραμα, μετά την Ισπανία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιρλανδία και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

Τι λένε λοιπόν τα πρώτα αποτελέσματα από τις χώρες που εφαρμόζουν ήδη πιλοτικά την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας, πληρώνοντας τους εργαζομένους τους με τον μισθό που είχαν και πριν, σαν να δουλεύουν δηλαδή πέντε μέρες την εβδομάδα; Σύμφωνα με το World Economic Forum, που συνέλεξε τα πρώτα στοιχεία, τα νέα είναι καλά. Αναλυτικότερα, ανά χώρα:

Ιαπωνία

Όταν η Microsoft δοκίμασε την τετραήμερη εβδομάδα χωρίς μείωση μισθού στο γραφείο της στην Ιαπωνία, η παραγωγικότητα αυξήθηκε κατά περίπου 40%. Η εταιρεία διαπίστωσε επίσης ότι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 23% και οι εκτυπώσεις κατά σχεδόν 60%.

Ισλανδία

«Συντριπτική επιτυχία» χαρακτηρίστηκε το πιλοτικό τετραήμερο που δοκιμάστηκε στην χώρα από το 2015 ως το 2019. Στην δοκιμή συμμετείχαν 2.500 εργαζόμενοι, με τα αποτελέσματα να κάνουν λόγο για σημαντική βελτίωση της συνολικής ευημερίας, εντυπωσιακή μείωση των δεικτών άγχους και κόπωσης και καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Νέα Ζηλανδία

Το 2018, 240 άτομα από το προσωπικό της εταιρείας ακινήτων Perpetual Guardian συμμετείχαν στο πείραμα της τετραήμερης εβδομάδας, με το 78% από αυτούς να δηλώσουν ότι ήταν σε θέση να διαχειριστούν καλύτερα την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής –μια αύξηση 24 ποσοστιαίων μονάδων.

Η τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα «δεν είναι απλώς μια μέρα άδειας την εβδομάδα – έχει να κάνει με την παραγωγικότητα και την τήρηση των προτύπων εξυπηρέτησης πελατών, την επίτευξη προσωπικών και ομαδικών επιχειρηματικών στόχων», δήλωσε ο Andrew Barnes, ιδρυτής της Perpetual Guardian.

Το 2020, η Unilever New Zealand δοκίμασε επίσης για έναν χρόνο την τετραήμερη εβδομάδα με 81 υπαλλήλους της, με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Nick Bangs να δηλώνει: «Στόχος μας είναι να μετράμε την απόδοση στην παραγωγή, όχι στο χρόνο. Πιστεύουμε ότι οι παλιοί τρόποι εργασίας είναι ξεπερασμένοι και δεν είναι πλέον κατάλληλοι για τον σκοπό τους».

Ιρλανδία

Μέσα στον Ιανουάριο του 2022, 17 ιρλανδικές εταιρείες ξεκίνησαν την δοκιμή της τετραήμερης εβδομάδας, η οποία «επιδιώκει να κατανοήσει καλύτερα τις επιπτώσεις του μειωμένου χρόνου εργασίας για την παραγωγικότητα, την ανθρώπινη ευημερία και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στο ιρλανδικό πλαίσιο», σύμφωνα με τους διοργανωτές του πιλοτικού προγράμματος.

Ισπανία

Μετά από έκκληση του κόμματος της αριστεράς Más País, η δοκιμή του τετραήμερου ξεκίνησε στην Ισπανία το 2021, και αναμένεται να διαρκέσει τρία χρόνια. Αποτελέσματα προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο ο Iñigo Errejón του Más País σημείωσε στο Twitter πως «με την τετραήμερη εβδομάδα εργασίας (32 ώρες), μπαίνουμε ενεργά στο πραγματικό ζήτημα της εποχής μας».

Με στοιχεία από το World Economic Forum 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v