Weekend με γονείς: Πού να τους πας

Επειδή, παραδέξου το, σού είχε λείψει λιγάκι να πηγαίνεις διακοπές με τους γονείς σου. Σου ‘χουμε πέντε τέλειες προτάσεις.
Weekend με γονείς: Πού να τους πας

Θυμάσαι εκείνες τις εποχές που ήσουν μικρό παιδί και σε πήγαιναν διακοπές οι γονείς σου; Κάπως τα χρόνια που περνούν, κάπως μια νοσταλγία, και μπορεί τώρα να ήρθε ο καιρός να πας εσύ τους γονείς σου διακοπές. Ένα διημεράκι, έστω, να ξεσκάσετε μαζί, να τους δεις και να τους χαρείς όσο το χρειάζονται. Επειδή, ας μη λέμε ψέματα, καλό είναι να περνάμε λίγο χρόνο με τους γονείς μας.

Και έχουμε μερικές ωραίες ιδέες για οικογενειακό weekend, για να τα περάσετε όμορφα και χαλαρά—να κάνετε τα μπανάκια σας, τις βόλτες σας, να φάτε και τα μεζεδάκια σας.

*Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν υπολογιστεί για το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου, για τρεις ενήλικες.

Στην Χαλκιδική

Επειδή πραγματικά σαν την Χαλκιδική δεν έχει. Και αν στο κεφάλι σου την έχεις ως περισσότερο νεανικό ή ρομαντικό προορισμό, άσε μας να σε διορθώσουμε. Η Χαλκιδική είναι τεράστια, κι εξίσου τεράστια είναι και η γκάμα επιλογών της. Θα σου φέρουμε ως παράδειγμα την Άφυτο, ένα πανέμορφο χωριό με συγκλονιστική (ακόμα και για τα δεδομένα της Χαλκιδικής) θάλασσα, στο πρώτο πόδι. Η οργάνωση είναι άψογη, και δεν θα σας λείψει τίποτα από υποδομές, ενώ τις ώρες που δεν θα πλατσουρίζετε (φρόντισε οι γονείς να κολυμπήσουν αρκετά, κάνει καλό) θα βολτάρετε στα γραφικά της δρομάκια, θα ανακαλύψετε απομεινάρια από αρχαία τείχη και λατομεία, αλλά θα επισκεφθείτε και το πολύ ωραίο Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής.
Εδώ να μείνεις: Στα σούπερ φροντισμένα και πανέμορφα δωμάτια του ξενοδοχείου Γιάννης και Φωτεινή, που τα βρήκαμε από 171€ για το τριήμερο.
Διάβασε περισσότερα - 7 χωριά που αξίζει να ανακαλύψετε στην Χαλκιδική

Στην Εύβοια

Μια ανάσα από την Αθήνα είναι, άρα ξεκάθαρα φιγουράρει ψηλά στην λίστα με τους προορισμούς μας για σαββατοκύριακο. Άσε που έχει ένα σωρό ωραία μέρη για να περάσεις τέλεια με τους δικούς σου. Θα πούμε ότι έχουμε μια ιδιαίτερη αγάπη στην Βόρεια Εύβοια, είτε μιλάμε για τις εκπληκτικές φυσιολατρικές διαδρομές στο Φαράγγι του Δρυμώνα (για γονείς πιο… σπορτίφ), είτε πάμε στην Αιδηψό για λουτρά και απόλυτη χαλάρωση. Εκτός από το φυσικό σας σπα, όμως, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να βολτάρετε και στην όμορφη Αιδηψό, όπως και να απολαύσετε νόστιμα μεζεδάκια σε ρετρό πεζόδρομους.
Εδώ να μείνεις: Στα δωμάτια του 123 Armonia Studios θα βρεθείς μόλις εκατό μέτρα από την παραλία και δύο χιλιόμετρα από τα ιαματικά λουτρά. Και για το σαββατοκύριακο, θα σου βγει γύρω στα 74€.
Διάβασε περισσότερα - 4 σούπερ weekends στην Εύβοια

Στο Ναύπλιο

Ακόμα ένας προορισμός που τον έχουμε συνδέσει με ζευγαροκαταστάσεις, και ακόμα μια φορά που εμείς θα πούμε ότι αυτό δεν μας λέει τίποτα. Το Ναύπλιο είναι τόσο όμορφο και γραφικό, που ένας άνθρωπος μεγαλύτερης ηλικίας θα το λατρέψει. Άσε που ενδείκνυται για ατελείωτες βόλτες και έχει πολλά, πολλά πράγματα να δείτε: το ανάκτορο του Καποδίστρια, το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής, όπως όπως και τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Γεωργίου.
Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Acronafplia Pension B&D, στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου. Τα βρήκαμε από 181€ για τρία άτομα, για δύο διανυκτερεύσεις.
Διάβασε περισσότερα - 10 πράγματα που πρέπει να δεις στο Ναύπλιο

Στις Σπέτσες

Ένα νησί με μεγάλη ιστορία, με γραφικά μονοπάτια και πολλές, πολλές επιλογές για όμορφα πράγματα να δεις. Από το σπίτι της Μπουμπουλίνας, που είναι στα απόλυτα must για λάτρεις της Ιστορίας και μη, μέχρι την μεσαιωνική ομορφιά του Καστελλιού, και από εκεί στις όμορφές τους παραλίες, οι Σπέτσες έχουν να προσφέρουν πολλά—χαλαρωτικά, κατά βάση. Δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε και για τις γεύσεις που θα δοκιμάσετε εκεί, από ψάρι αλά σπετσιώτα (σε σάλτσα ντομάτας) και λοιπά ολόφρεσκα θαλασσινά, μέχρι τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά που παράγουν με δική τους συνταγή οι ντόπιοι.
Εδώ να μείνεις: Στα σούπερ νησιώτικα δωμάτια της Βίλα Χριστίνα, για να χαρείς γαλάζιο και λευκό (και καταπράσινο κήπο). Για τρία άτομα, βρήκαμε το σουκού στα 170€.
Διάβασε περισσότερα - 10 λόγοι να κλείσετε το καλοκαίρι στις Σπέτσες

Στα Καλάβρυτα

Σε ακούμε να ρωτάς: Καλοκαιρινά Καλάβρυτα; Ναι, θα σου πούμε εμείς. Επειδή μπορεί στα Καλάβρυτα να βρεις ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά της Ελλάδας, αλλά το καλοκαίρι έχουν άλλη μαγεία. Ανθισμένη μαγεία, μακριά από κάθε τι που θυμίζει μεγάλη πόλη. Αν εσύ και οι γονείς σου, λοιπόν, είστε τύποι που θέλετε βουνό και το καλοκαίρι, δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο προορισμό. Εκτός από το ότι θα γεμίσετε τα πνευμόνια σας με καθαρό οξυγόνο, θα δοκιμάσετε και πεντανόστιμες ντόπιες γεύσεις.
Εδώ να μείνεις: Στα πολύ όμορφα και προσεγμένα δωμάτια του Hotel Filoxenia, που το βρήκαμε στα 145€ για δύο διανυκτερεύσεις.
Διάβασε περισσότερα - 10 λόγοι να αγαπήσεις τα Καλάβρυτα

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v