Πού να πάω το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;

Βουνό, θάλασσα, νησιά, παλιές πόλεις και γραφικά χωριουδάκια. Ιδού οι καλύτερες ιδέες για σούπερ τριήμερα του Αγίου Πνεύματος.
Πού να πάω το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;
Έλα να πάμε στο Σαρωνικό

Η Αίγινα είναι από τις πρώτες μας σκέψεις κάθε που παίρνει να καλοκαιριάζει. Βρίσκεται κάτι παραπάνω από ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και είναι ό,τι πρέπει για χαλαρό τριήμερο με νησιώτικο χρώμα στις πιο νορμάλ τιμές του Σαρωνικού. Εδώ θα βολτάρετε στην πόλη της Αίγινας, με τα χρωματιστά νεοκλασικά της παραλιακής περαντζάδας, θα περπατήσετε στα σκιερά δρομάκια και θα ανηφορίσετε μέχρι το Ναό της Αφαίας, έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς της αρχαιότητας στην καρδιά ενός πευκοδάσους. Τα καλύτερα μεζεδάκια θα τα απολαύσετε πλάι στο κύμα στο ψαροχώρι της Πέρδικας. Για τις πρώτες βουτιές, θα επιλέξετε το Κλειδί κοντά στην Πέρδικα ή τις αμμουδιές της Αγίας Μαρίνας, της Αιγινήτισσας και του Μαραθώνα, αν αναζητάτε οργανωμένες παραλίες.
Πού θα φάτε: Στου Σκοτάδι κοντά στο λιμάνι για ολόφρεσκο ψάρι, στου Αντώνη στην Πέρδικα για θαλασσινούς μεζέδες με ουζάκι, στο Namaste στη Σουβάλα για ωραίες μακαρονάδες.
Πού θα μείνετε: Στα λιτά αλλά οικονομικά δίκλινα του Perdika Mare στην Πέρδικα (42€ τη βραδιά). Στα γλυκύτατα δωμάτια του Rachel Hotel στην Αγία Μαρίνα (48€ τη βραδιά). Στα κλασικά δωμάτια του Togias Hotel κοντά στο λιμάνι της Αίγινας (70€ με πρωινό). Στα Studio Pistacchio Terrace κοντά στην πόλη (60€ τη βραδιά). 
Διαβάστε περισσότερα – Αίγινα: Τα καλύτερα σε ένα σαββατοκύριακο

Έλα να πάμε στις Κυκλάδες

Η Άνδρος είναι δυο ώρες μακριά από τη Ραφήνα και είναι μία εκ των βολικότερων… all inclusive Κυκλάδων: Είναι κοντά στην Αθήνα, έχει οικονομικές επιλογές διαμονής, έχει ωραίες παραλίες για τις πρώτες βουτιές, γραφική κυκλαδίτικη ομορφιά και άφθονο πράσινο. Οι βόλτες ξεκινούν από τα ολόλευκα σοκάκια με τα ολάνθιστα αρχοντικά και τα καπετανόσπιτα της Χώρας, συνεχίζονται στην τουριστική περαντζάδα στο Μπατσί και δεν σταματούν εκεί: Αξίζει να επισκεφθείτε οικισμούς όπως οι Μένητες με τα τρεχούμενα νερά, τα Αποίκια με τα καταρρακτάκια τους και οι Στενιές με τα αρχοντικά σπίτια. Θα βουτήξετε στον Ζόρκο, στην παραλία της Άχλας με το ψιλό βότσαλο, στις οργανωμένες πλαζ της Χρυσής Ακτής, του Νημποριού ή στον πιο ήσυχο Άι-Γιάννη.
Πού να φάτε: Στη Λάκα στο Κορθί για τεράστιες μερίδες κρεατικών. Στου Κόση κοντά στον Ζόρκο για πιάτα κρεατικών από την δική τους φάρμα με ωραία θέα. Στις ταβέρνες Μαδούρης και Ενάλιον στην Χώρα, για μαγειρευτά και θαλασσινά με ωραίο κρασί.
Πού θα μείνετε: Στα άνετα, κλασικά δίκλινα του Andros Holiday Hotel στο Γαύριο (57,50€ με πρωινό). Στα λιτά κι απέριττα αλλά οικονομικά στούντιο του Villa Dora I στο Μπατσί (43,50€ το δίκλινο). Στα κουκλίστικα δίκλινα του Paradise Art Hotel στην Χώρα (99€ με πρωινό).
Διαβάστε περισσότερα – Άνδρος: Κυκλαδίτικο σαββατοκύριακο low budget 

Έλα να συνδυάσουμε βουνό και θάλασσα

Σωστά μαντέψατε: Το Πήλιο είναι το πιο παντός καιρού βουνό και συνδυάζει υπέροχες κρυστάλλινες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες για όσους δεν μπορούν να φανταστούν τριήμερο του Αγίου Πνεύματος χωρίς βουτιά, αλλά και γραφική ορεινή ομορφιά για όσους αναζητούν ακόμα τη δροσιά και το χουχούλιασμα. Όποιο χωριό κι αν επιλέξετε για βάση σας, το σίγουρο είναι ότι δε θα μείνετε μόνο σε αυτό: Θα οδηγήσετε ως την ρομαντική Τσαγκαράδα με το μοσχομυριστό δάσος, ως τη Μακρινίτσα για κόζι ταβερνάκια, ως τη Βυζίτσα για περιπλάνηση ανάμεσα σε πηλιορείτικα αρχοντικά, στον Άγιο Λαυρέντιο και τις Μηλιές για περιπάτους στα γραφικά σοκάκια. Οι πιο απολαυστικές βουτιές γίνονται στον Μυλοπόταμο, το Χορευτό, τους Αγίους Σαράντα, το Παπά Νερό και την Φακίστρα, στην αιγαιοπελαγίτικη πλευρά του βουνού.
Πού να φάτε: Στον Κρίταμο για σπιτικές πίτες στον Μυλοπόταμο, στην Κρίτσα για σούπερ σπετσοφάι στην Πορταριά, στης Αλέκας για παραδοσιακή κουζίνα with a twist στην Τσαγκαράδα και στις Δρυάδων Γεύσεις για τοπικές σπεσιαλιτέ στον Άγιο Λαυρέντιο.
Πού να μείνετε: Στα απλά, περιποιημένα δίκλινα του Hotel Αγνάντι στο Μούρεσι (63€ με πρωινό). Στα παραδοσιακά δίκλινα της Βέρας στη Ζαγορά (48€ με πρωινό). Στα κουκλίστικα, ρομαντικά δίκλινα του Hotel Dryades and Spa στον Άγιο Λαυρέντιο (80€ με πρωινό). 
Διαβάστε περισσότερα – Το Πήλιο στα καλύτερά του 

Έλα να πάμε για ρομαντζάδα

Ναύπλιο: Εγγυημένη επιλογή για ζευγάρια και οικογένειες, για βουτιές ή sightseeing, για ουζομεζέδες στο κύμα ή βόλτες στην παλιά πόλη. Οι βόλτες ξεκινούν από την τελευταία, με τα πολύχρωμα καλτνερίμια της και τα κουκλίστικα μαγαζάκια της. Συνεχίζονται στην πανέμορφη διαδρομή ως την Αρβανιτιά, αγκαλιάζοντας τους πρόποδες του Παλαμηδίου. Τα σκαλιά του οδηγούν στην καλύτερη θέα, ενώ τα βαρκάκια από το λιμάνι φτάνουν ως το Μπούρτζι για θέα από τις πολεμίστρες του. Τα ψαροταβερνάκια της Νέας Κίου, λίγο έξω από την πόλη, σερβίρουν τους καλύτερους θαλασσινούς μεζέδες, ενώ η παραλία Καραθώνα, από την άλλη μεριά της πόλης, είναι το πιο δημοφιλές μέρος για βουτιές.
Πού να φάτε: Στο Όμορφο Ταβερνάκι, στα Φανάρια και στον Κακαναράκη 1986 στην παλιά πόλη για κλσαικούς ελληνικούς μεζέδες. Στην Ψαροπούλα του Βαλσάμη στη Νέα Κίο για ψαρομεζέδες και ουζάκι.
Πού να μείνετε: Στα άνετα δωμάτια του Ξενώνα Myral στο κέντρο της πόλης (70€ το τρίκλινο). Στα ρομαντικά δίκλινα του Hotel Aspassia στην τοποθεσία Λευκάκια λίγο έξω από την πόλη (55€ το δίκλινο). Στα τετράκλινα του Κτήματος Αναστασία, σε μια καταπράσινη έκταση πολλών στρεμμάτων έξω από την πόλη (71€ για δύο ενήλικες και δύο παιδιά). Στα γλυκύτατα δωμάτια του Isioni Pension στην γειτονιά της Παλιάς Πόλης (80€ το δίκλινο). 
Διαβάστε περισσότερα – Το Ναύπλιο στα καλύτερά του 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v