Μίνι μονοήμερες για πικνίκ κοντά στην Αθήνα

Από τα δάση του αθηναϊκού κέντρου μέχρι τα κτήματα της Πάρνηθας και από τον Βοτανικό κήπο μέχρι έναν παράδεισο με τρεχούμενα νερά, ιδού 4 σούπερ μέρη για ανοιξιάτικα πικνίκ.
Μίνι μονοήμερες για πικνίκ κοντά στην Αθήνα
Η Καλοπούλα στον Υμηττό

Ο Υμηττός είναι ίσως η πιο κοντινή στο κέντρο της Αθήνας εκδοχή εξοχής, κατάλληλη για πεζοπορίες και πικνίκ. Οι αρχάριοι μπορούν να ξεκινήσουν από την Καλοπούλα για να φτάσουν στη Μονή Καισαριανής, τον λόφο των Ταξιαρχών και το ερειπωμένο Φραγκομονάστηρο. Η θέα προς την Αθήνα είναι εντυπωσιακή και αναζωογονητική. Ακόμα πιο αναζωογονητικό όμως είναι το άραγμα στο δημοτικό αναψυκτήριο της Καλοπούλας, με το ήσυχο αναψυκτήριο από το οποίο θα προμηθευτείτε βασικά καλούδια για να στρωθείτε στα ξύλινα τραπέζια.
Διαβάστε περισσότερα – Υμηττός: Η Αθήνα πάει στα βουνά 

Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος

Φυσικές δασικές εκτάσεις συναντούν τον «τεχνητό» κήπο, σε έναν συνδυασμό πρασίνου που δημιουργεί έναν εκ των μεγαλύτερων βοτανικών κήπων της Ανατολικής Μεσογείου. Εδώ, στον Κήπο του Διομήδους στο Χαϊδάρι, θα χορτάσετε περπάτημα ανάμεσα σε σπάνια φυτά και βότανα από όλο τον κόσμο, με πινακίδες που λένε την ιστορία τους. Τα μονοπάτια οδηγούν σε γεφυράκια, τεχνητές λιμνούλες με νούφαρα, θερμοκήπια και πράσινα ξέφωτα με ξύλινα τραπέζια του πικνίκ. Εναλλακτικά, υπάρχει το υπέροχο Garden Café, που παραμένει ανοιχτό ως το βράδυ και σερβίρει από καφέδες μέχρι ουζάκι και μεζέ.
Διαβάστε περισσότερα – Μια ημέρα στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο 

Το Τατόι

Τα παλιά βασιλικά ανάκτορα της εξοχής της Πάρνηθας αποτελούν ένα ωραιότατο κτήμα αναψυχής με καταπράσινες εκτάσεις, που τιμούν δεόντως πολλές οικογένειες τα σαββατοκύριακα. Εντός των ορίων του κτήματος, θα βρείτε μονοπάτια πλαισιωμένα από σπάνια δέντρα που φυτεύτηκαν τον 19ο αιώνα για να δημιουργήσουν ένα δάσος εκ του μηδενός. Οι παλιοί στάβλοι, το οινοποιείο, το κτίριο της φρουράς, ο ξενώνας, τα ανάκτορα είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες κτίρια του συγκροτήματος που παραμένουν εγκαταλελειμμένα. Ανάμεσά τους, απλώνονται πράσινες εκτάσεις, ό,τι πρέπει για να στρωθείτε για πικνίκ. Η εξόρμηση στο Τατόι συνδυάζεται ωραιότατα με επίσκεψη στη λίμνη Μπελέτσι ή στα μονοπάτια του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας, αν έχετε περισσότερη όρεξη για πεζοπορία.
Διαβάστε περισσότερα – Τατόι: Πικνίκ στη σκιά των ανακτόρων 

Οι Πηγές Κρύας

Θα χρειαστεί να οδηγήσετε κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα, αλλά θα φτάσετε σε ένα μέρος που δεν θα πιστεύετε ότι κρύβεται έξω από τη Λιβαδειά. Συγκεκριμένα, στα νότια της πόλης, βρίσκεται η Κρύα και οι Πηγές της, ένα τοπίο που περιλαμβάνει πέτρινες γέφυρες, νερόμυλους, μίνι καταρράκτες, πέτρινο θέατρο, πλακόστρωτα μονοπάτια και παγκάκια για να αράξετε κάτω από αιωνόβια πλατάνια. Η τοποθεσία είναι ό,τι πρέπει για να στρωθείτε για ένα πικνίκ στο ύπαιθρο, αν μπορέσετε να σταματήσετε να φωτογραφίζετε τα πάντα γύρω σας. Στις δύο όχθες του ποταμού θα βρείτε και αρκετά καφέ και ταβερνάκια, ενώ αν έχετε όρεξη για περπάτημα, μπορείτε να πάρετε το μονοπάτι μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ, από όπου θα απολαύσετε ωραία θέα προς την πόλη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v