Τα Σ/Κ στην Πελοπόννησο σου μένουν αξέχαστα

Στην Καλαμάτα, τη Μονεμβασιά, τη Μάνη, τον Γέρακα και την Κυπαρισσία, τα μαγιάτικα Σαββατοκύριακά μας ακουμπούν στη θάλασσα.
Τα Σ/Κ στην Πελοπόννησο σου μένουν αξέχαστα
Στην Καλαμάτα και τα πέριξ της

Δυο ωρίτσες μακριά από την Αθήνα πια, η Καλαμάτα έχει κάτι για όλους: Και φανταστικές παραλίες γύρω της, και ωραιότατο sightseeing στην Αρχαία Μεσσήνη, μια ώρα μακριά, και σούπερ φαγητό και ξενύχτι με φόντο την παραλία, και μια παλιά πόλη χάρμα οφθαλμών, ιδανική για απογευματινές βόλτες, και οικονομικότατες επιλογές διαμονής.

Διαβάστε περισσότερα - Σαν πας στην Καλαμάτα…


Φωτό: George Antonatos | Shutterstock

Μέσα στην πόλη, θα βολτάρετε στα σοκάκια ανάμεσα στα κουκλίστικα νεοκλασικά του ιστορικού κέντρου, στην παραλιακή περαντζάδα της Ναυαρίνου, στην «πιάτσα» της Αριστομένους με τα φαρδιά πεζοδρόμια και τα café, στο Κάστρο που μετρά τα χρόνια του σε αιώνες από το 1208 και –ειδικά οι έχοντες πιτσιρίκια– στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, που είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα υπαίθρια μουσεία της Ελλάδας. Για τις πρώτες σας βουτιές, οι παραλίες της πόλης είναι αξιοπρεπέστατες, ενώ αν δε βαριέστε να οδηγείτε, 40 χιλιόμετρα έξω από την πόλη θα βρείτε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Πελοποννήσου, τον Φονέα με τα κατάλευκα βότσαλα και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Στον Γέρακα και τη Μονεμβασιά

Μια από τις πιο λιγότερο γνωστές γωνιές της Πελοποννήσου, ο Γέρακας Λακωνίας (θα τον βρείτε στους χάρτες ως Ιέρακα) μοιάζει με φιορδ, έτσι όπως η θάλασσα… βουτάει στη στεριά, και δημιουργεί ένα τοπίο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Την καρτποσταλική εικόνα συμπληρώνουν ένα απάνεμο λιμανάκι, με πέτρινα ασβεστωμένα σπίτια και γαλάζια παράθυρα και δυο-τρία ουζερί που απλώνουν τα τραπεζάκια τους δίπλα στη θάλασσα και σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά και άρωμα παλιάς Ελλάδας.



Διαβάστε περισσότερα - Αρχάγγελος: Βουτιές στο τιρκουάζ της Λακωνίας

Εικοσιτρία χιλιόμετρα νότια του Γέρακα, η μαγική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς πιστεύουμε πως δε χρειάζεται συστάσεις. Αυτή, δε, την εποχή, που της πάει τόσο πολύ, εκτός από ατελείωτες βόλτες στα ατμοσφαιρικά καλντερίμια της και αναβάσεις στο ψηλότερο σημείο της, την Αγιά Σοφιά, με φόντο το ηλιοβασίλεμα που βάφει πορτοκαλί την θάλασσα, θα επιχειρήσετε και τις πρώτες σας βουτιές από τον φάρο της Ανατολικής Πύλης, για να συνειδητοποιήσετε πως δε χρειάζεται απαραίτητα παραλία για να γιορτάσει κανείς τον ερχομό του καλοκαιριού.


Φωτό: Kana Movana | Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα - 10 τρόποι να απολαύσετε την Μονεμβασιά

Στη Μάνη και τις παραλίες της

«Παραλίες» είπαμε και ο συνειρμός με τη Μάνη ήταν αναπόφευκτος. Στην Αλύπα, την Αγία Βαρβάρα, το Πόρτο Κάγιο, τον Κότρωνα και την Πλατιά Άμμο θα βρείτε τα καλύτερα ίσως νερά της Πελοποννήσου, «πακέτο» με σούπερ διαδρομές (οδηγικές και περιπατητικές) και φαντασμαγορικά τοπία από εκείνα που χάρισαν στη Μάνη το κλισέ περί «άγριας ομορφιάς» και τα οποία δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται πουθενά αλλού.

Διαβάστε περισσότερα - Οι ωραιότερες παραλίες της Μάνης



Ακόμα και οι κρυουλιάρηδες, όμως, που δεν μπαίνετε στην θάλασσα αν το ημερολόγιο δεν γράψει Ιούλιο, μην βιαστείτε να την αποκλείσετε: Η Μάνη έχει και πανέμορφα χωριά, γεμάτα διαδρομές στη σκιά επιβλητικών αρχοντικών που στολίζουν τα καλντερίμια τους, και τα φαντασμαγορικά Σπήλαια του Διρού, και ένα σωρό σημεία ιδανικά για ουζάκια πλάι στη θάλασσα με τον ήλιο να μισοκλείνει τα βλέφαρα και να εμπνέει τα πρώτα σχέδια διακοπών.

Διαβάστε περισσότερα - Μέσα Μάνη: Ξεχειμωνιάζοντας στους πύργους

Στην Κυπαρισσία και τους καταρράκτες της Νέδας

Πάλαι ποτέ μυστικό που διέρρευσε, αναμενόμενα, οι καταρράκτες της Νέδας είναι ένα από τα πιο φαντασμαγορικά φυσικά τοπία που έχει να επιδείξει η Πελοπόννησος. Το φαράγγι προσεγγίζεται εύκολα –ακόμα και αν δεν είστε εξοικειωμένοι ή λάτρεις της πεζοπορίας– από το χωριό Πλατάνια, ακολουθώντας αρχικά με αυτοκίνητο τον (βατό για μη 4x4 οχήματα) χωματόδρομο, και εν συνεχεία με τα πόδια το μονοπάτι. Αναλυτικές οδηγίες, και φωτογραφίες από την διαδρομή για να εμπνευστείτε, έχουμε εδώ. Αν, τώρα, βαριέστε να ψάχνετε, η Trekking Hellas διοργανώνει river trekking στη Νέδα κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η τιμή είναι 50€ το άτομο για μια διαδρομή τεσσάρων ωρών.



Διαβάστε περισσότερα - Νέδα: Η νεράιδα και ο καταρράκτης

Ιδανική βάση για να εκδράμετε στο φαράγγι της Νέδας, και όχι μόνο, η Κυπαρισσία έχει κάτι από τις διακοπές των παιδικών μας χρόνων. Έχει, επίσης, ένα γραφικό λιμανάκι με πολύχρωμες ψαρόβαρκες και ωραία ταβερνάκια που σερβίρουν ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά πλάι στο κύμα, και μια υπέροχη παλιά πόλη, που μοιάζει να κρέμεται πάνω από την θάλασσα, με το κάστρο, τα παραδοσιακά πέτρινα αρχοντικά και τα λιθόκτιστα σοκάκια της.


Φωτό: Kostas Kalomiris | Shutterstock

Διαβάστε περισσότερα - Πελοπόννησος: 3 ορμητήρια για καλοκαιρινές αποδράσεις

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v