Τα πιο ρομαντικά σαββατοκύριακα του χειμώνα

Τέσσερις σούπερ ιδέες για weekends στην Ελλάδα για να ρομαντζάρετε με το άλλο σας μισό ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα. Άλλωστε… Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει.
Τα πιο ρομαντικά σαββατοκύριακα του χειμώνα
Ναύπλιο

Οι βόλτες στην κουκλίστικη παλιά πόλη. Τα ατμοσφαιρικά café της. Τα γλυκύτατα παραδοσιακά ταβερνάκια και οι ρομαντικοί ξενώνες σε παλιά αρχοντικά. Η βαρκάδα στο Μπούρτζι και η θέα από το Παλαμήδι. Οι αφορμές για ρομαντζάδα στο Ναύπλιο δεν τελειώνουν ποτέ. Κι αν προλάβετε όλα τα παραπάνω σε ένα σαββατοκύριακο και θέλετε κι άλλα, σε απόσταση αναπνοής είναι η Νεμέα για οινικές και αρχαιολογικές ανακαλύψεις.
Πού να μείνετε: Στα όμορφα, μοντέρνα δίκλινα του Leto Nueva στο κέντρο της πόλης, από 51€.  Στα άνετα, πλούσια διακοσμημένα δίκλινα του Pension Dafni στην ατμοσφαιρική παλιά πόλη, από 58€. 
Διαβάστε περισσότερα – Το Ναύπλιο στα καλύτερά του

Γαλαξίδι

Η αίσθηση νησιού δίνει στο Γαλαξίδι μια ρομαντική αύρα, ενώ τα καπετανόσπιτα και τα αρχοντικά στις γραφικές γειτονιές του γίνονται σκηνικό για όμορφους περιπάτους. Αυτοί οι τελευταίοι θα φτάσουν ως την ακτή Οιάνθης για μεζέδες με θέα τη θάλασσα και ως την Πέρα Πάντα, το δάσος στα δεξιά του λιμανιού. Αξίζει να ανηφορίσετε και ως τον Άι Νικόλα, την εκκλησία στο ψηλότερο σημείο της νησιώτικης πολιτείας, για να θαυμάσετε όχι μόνο τη θέα, αλλά και την επική διακόσμηση του ναού, όπως το ξυλόγλυπτο τέμπλο.
Πού να μείνετε: Στα άνετα δίκλινα του Pension Xirolakas με τις μεγάλες βεράντες με θέα τη θάλασσα, από 55€ με πρωινό. Στα παραμυθένια δίκλινα του Archontiko Art Hotel στην καρδιά του Γαλαξιδίου, από 55€ με πρωινό. Στα λιτά αλλά πιο οικονομικά δίκλινα του Hotel Filoxenia, από 40€ με πρωινό. 
Διαβάστε περισσότερα – Γαλαξίδι: Ένα νησί δεμένο στη στεριά

Μονεμβασιά

Σαν σκηνικό παραμυθιού, τα μεσαιωνικά σοκάκια της καστροπολιτείας της Μονεμβασιάς είναι πάντα ένα από τα πιο όμορφα σκηνικά για τους ρομαντικούς και τους ερωτευμένους. Θα ξεκινήσετε από το κεντρικό καλντερίμι περνώντας από αψίδες με ενετικά οικόσημα σε θολωτά μονοπάτια, θα φτάσετε ως το παλιό λιμανάκι του Πορτέλου και θα αγναντέψετε το Μυρτώο από ανατολική πύλη, ακολουθώντας τα θαλασσινά τείχη ως τον παλιό φάρο. Για υπέροχη θέα, θα ανηφορήσετε τα φιδογυριστά μονοπάτια προς την ερημωμένη, αλλά ατμοσφαιρική Άνω Πόλη. Το πιο όμορφο σκηνικό για να ξεκουραστείτε θα το βρείτε στο μπαλκονάκι του café Camelot στο Κάστρο.
Πού να μείνετε: Στα παραδοσιακά δίκλινα του Byzantino Boutique Hotel από 55€ με πρωινό. Στα ρομαντικά δίκλινα του πετρόχτιστου Casa Bella Vista με την υπέροχη θέα, από 65€ τη βραδιά. Στα ατμοσφαιρικά δίκλινα του Bastione Malvasia, από 65€ με πρωινό. Όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε προνομιακές θέσεις, μέσα στο κάστρο.
Διαβάστε περισσότερα – Μονεμβασιά: Στα μονοπάτια της Ιστορίας 

Μάνη

Σε απόσταση βολής από την Αθήνα, η ατμοσφαιρική Μέσα Μάνη αποδεικνύεται υπέροχος προορισμός και τον χειμώνα. Κι αυτό γιατί έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το σκηνικό των μεσαιωνικών οικισμών σε απόλυτη ησυχία. Θα απολαύσετε την διαδρομή από τον Γερολιμένα ως την Αρεόπολη, όπου θα χορτάσετε βόλτες στα λιθόχτιστα σοκάκια της. Θα απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα από τη Βαθειά, την ώρα που οι πύργοι της βάφονται με τα ωραιότερα χρώματα και από το Οίτυλο θα ξεκινήσετε περιπάτους στα σηματοδοτημένα μονοπάτια του βουνού. Απόκοσμο αλλά μαγευτικό είναι και το Σπήλαιο του Διρού, μία από τις πιο εντυπωσιακές λιμναίες διαδρομές που θα κάνετε ποτέ, με σπάνιους σταλακτιτικούς σχηματισμούς και νεολιθικά ευρήματα.
Πού να μείνετε: Στα ειδυλλιακά δωμάτια του Areos Polis Boutique στην Αρεόπολη από 64,40€. Στα πιο λιτά και οικονομικά δίκλινα του Mani Hotel επίσης στην Αρεόπολη από 40€. Στα ατμοσφαιρικά δίκλινα των Πύργων Θεοδωράκη στον Γερολιμένα από 58€ με πρωινό. 
Διαβάστε περισσότερα – Μέσα Μάνη: Ξεχειμωνιάζοντας στους πύργους
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v