Τέλειες εκδρομές για βουτιές χωρίς πλοίο

Στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, για μία μέρα μόνο, ή για χορταστικά Σ/Κ, οι παραλίες είναι υπέροχες και τα ακτοπλοϊκά ανύπαρκτα.
Τέλειες εκδρομές για βουτιές χωρίς πλοίο
της Ηρώς Κουνάδη

Μπορεί να το κάνεις για λόγους οικονομίας. Μπορεί να βαριέσαι τις κρατήσεις, τα εισιτήρια, τα ανέβα κατέβα στο πλοίο, τα τρέχα να βρεις να νοικιάσεις αυτοκίνητο στο νησί –γιατί ποτέ η καλή η παραλία δεν είναι δίπλα στο λιμάνι, νόμος. Μπορεί η θάλασσα να σου προκαλεί ναυτία, ρε αδερφέ. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι σου, σε έχουμε καλυμμένο: Σούπερ εκδρομές, μονοήμερες και μη, σε θάλασσες με τις οποίες μας ενώνει δρόμος.

Στην Πελοπόννησο…


Το Βραχάτι της Κορινθίας είναι μια από τις πιο κοντινές επιλογές μας, αγαπημένη επιλογή των οικογενειών με πιτσιρίκια, κυρίως –αλλά όχι μόνο– για τα ρηχά καθαρά νερά του Κορινθιακού από τον οποίο βρέχεται. Συνυπολογίστε την μηδαμινή απόσταση από την Αθήνα (μία ώρα και κάτι) και την οργάνωση που εγγυάται πως δεν πρόκειται να πεινάσετε/ διψάσετε/ βαρεθείτε στην παραλία, κι έχετε όλους τους λόγους για μια οικογενειακή μονοήμερη εξόρμηση. Σε κοντινή απόσταση για τις απογευματινές βόλτες πριν πάρετε το δρόμο της επιστροφής προτείνουμε το Ξυλόκαστρο και την παραλιακή του περαντζάδα.


Για πιο… beach party καταστάσεις, επίσης σε κοντινή απόσταση, η Καραθώνα της Αργολίδας, λίγο έξω από το Ναύπλιο, έχει τρία ολόκληρα χιλιόμετρα πανέμορφης αμμουδιάς με θέα στον βράχο του Παλαμηδίου, και έξτρα μπόνους τις απογευματινές βόλτες και τα τσιμπούσια μετά το μπάνιο στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου. Περισσότερα για το Ναύπλιο έχουμε εδώ


Επειδή, βέβαια, κακά τα ψέματα, η δυτική ακτή της Πελοποννήσου έχει την χάρη, αν μιλάμε για σούπερ παραλίες και διάφανα, Ιόνια νερά, δεν θα αντισταθούμε στον πειρασμό να συμπεριλάβουμε σε τούτη εδώ τη λίστα παραλίες όπως η Βοϊδοκοιλιά, ο Φονέας και η Ελαία της Μεσσηνία, ο Καϊάφας στην Ηλεία, η Αγία Βαρβάρα, η Πλατιά Άμμος και το Πόρτο Κάγιο στη (λακωνική) Μάνη.

Στην Εύβοια…

Heromilos, Evoia (for Sandra)
Ο Χερόμυλος βρέχεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου, έχει ψιλό βοτσαλάκι και μια καντίνα για την περίπτωση που πεινάσετε/ διψάσετε/ θελήσετε μια παγωμένη μπύρα. Απέχει ελάχιστα παραπάνω από δύο ώρες από την Αθήνα (χάρτης με τη διαδρομή εδώ)

Evoia island, Kalamos beach
Πιο μακρινή, αλλά συγκλονιστικά όμορφη, η παραλία του Καλάμου, στο νοτιότερο άκρο της Εύβοιας, έχει άμμο ψιλή σαν πούδρα, υπέροχα διάφανα νερά και είναι ουσιαστικά δύο παραλίες η μία δίπλα στην άλλη, η «καλή» και η «κακιά» όπως τις λένε οι ντόπιοι, χωρισμένες από έναν μεγάλο βράχο. Θα χρειαστείτε κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες για να φτάσετε ως εκεί από το κέντρο της Αθήνας (δείτε τη διαδρομή στο χάρτη) αλλά θα αξίζει πραγματικά τον κόπο.

Summer 2011 - Evia
Αν προτιμάτε κάτι κοντινότερο, σε δύο ώρες και ένα τέταρτο φτάνετε στην Κορασίδα: Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα αιγαιοπελαγίτικα νερά, βότσαλα σε σχήμα… κουφέτου και παλέτα σε χρώματα πράσινο και μπλε παντού. Ένας επίγειος Παράδεισος. Δείτε τη διαδρομή εδώ

Διαβάστε περισσότερα - Οι πιο όμορφες παραλίες της Εύβοιας


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v