Μονοήμερες εκδρομές για μπάνιο σε σούπερ παραλίες

Στην Εύβοια, την Πελοπόννησο και το Αλεποχώρι, τα νερά είναι κρυστάλλινα και οι αμμουδιές φαντασμαγορικές.
Μονοήμερες εκδρομές για μπάνιο σε σούπερ παραλίες
της Ηρώς Κουνάδη

Καλό και το Κόκκινο Λιμανάκι, ακόμα καλύτερο το ΚΑΠΕ, αλλά μερικές καλοκαιρινές φορές δε θέλεις να συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο από την τέλεια παραλία. Ας κάνεις και λίγη ώρα παραπάνω να φτάσεις, ας χαλαλήσεις και λεφτά για τη βενζίνη (αν πάρεις και την παρέα μαζί δε θα σας βγει ακριβή) ας μπεις και στον πειρασμό να κάνεις τη μονοήμερη weekend, με τη σκηνή σου ή με ένα οικονομικό ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Για όλες εκείνες τις φορές, οι παραλίες της Πελοποννήσου, του Κορινθιακού και της Εύβοιας είναι εδώ για σένα.

Στη Χιλιαδού, στην Εύβοια
Θα βουτήξετε σε: Δυόμιση ώρες
Χάρτης εδώ  


Φωτό: Nikos Mavris | Panoramio

Γνωστό και μη εξαιρετέο επίνειο του ελεύθερου κάμπινγκ, η Χιλιαδού είναι μια υπέροχη παραλία που βρέχεται από τα διάφανα νερά του Αιγαίου. Ή για την ακρίβεια, είναι περισσότερες από μία παραλίες: Δίπλα στη μεγάλη παραλία υπάρχει μια δεύτερη, μικρότερη παραλία γυμνιστών, από την οποία ξεκινά ένα απότομο μονοπάτι που σας φέρνει σε μια τρίτη, μικρότερη κι ακόμα ομορφότερη παραλία. Προσθέστε στο παζλ κι ένα μικρό φαράγγι που καταλήγει στην μεγάλη κεντρική παραλία, κι έχετε το ιδανικό σκηνικό για την καλοκαιρινή σας μονοήμερη. Πάρτε μαζί τη σκηνή σας, γιατί μπορεί να μην σας κάνει καρδιά να φύγετε –εναλλακτικά, γύρω από την παραλία θα βρείτε ωραιότατα ενοικιαζόμενα, στα 50-60€ το δίκλινο. Λεπτομέρειες έχουμε εδώ

Στην Ψάθα, έξω από το Αλεποχώρι
Θα βουτήξετε σε: Μία ώρα και ένα τέταρτο
Χάρτης εδώ  



Τα έχουμε πει και ξαναπεί για την Ψάθα, έχουμε όμως πολύ καλούς λόγους που τη συμπεριλαμβάνουμε σε κάθε αφιέρωμα για κοντινές βουτιές: Είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής, για την ακρίβεια τόσο ωραία που θα μπορούσε να μην είναι στην Αττική. Τα κρυστάλλινα νερά του Κορινθιακού που τη βρέχει καταλήγουν σε ψιλό βοτσαλάκι (ή άμμο, σε ορισμένα σημεία), η έκτασή της εγγυάται ότι καλύπτονται όλα τα γούστα –αν θέλετε ξαπλώστρες έχει, αν θέλετε την ησυχία σας κι απ’ αυτήν έχει. Απέχει κάτι παραπάνω από μια ωρίτσα από την πόρτα του σπιτιού σας, έχει και καταπληκτικά ταβερνάκια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, αν πεινάσετε. Για καλό και για κακό, βάλτε και τη σκηνή σας (μαζί με ένα αντικουνουπικό σπρέι) στο πορτ-μπαγκάζ, καθότι οι πιθανότητες να μπείτε στον πειρασμό να μείνετε είναι μεγάλες.

Στην Καραθώνα, στην Αργολίδα
Θα βουτήξετε σε: 2 ωρίτσες
Χάρτης εδώ  


Φωτό: Christos Georgilakis | Panoramio  

Ναι, είναι η παραλία-σταρ του Ναυπλίου, και ίσως η δημοφιλέστερη της Αργολίδας, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλετε την ησυχία σας, δεν είναι η ιδανική παραλία για εσάς. Αν, από την άλλη, είστε διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε με λίγο παραπάνω κόσμο, θα ανταμειφθείτε με τρία ολόκληρα χιλιόμετρα πανέμορφης αμμουδιάς κάτω από τον βράχο του Παλαμηδίου, και έξτρα μπόνους τις απογευματινές βόλτες και τα τσιμπούσια μετά το μπάνιο στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου. Περισσότερα για το Ναύπλιο έχουμε εδώ

Στον Κάλαμο της Εύβοιας
Θα βουτήξετε σε: 2 ώρες και 20 λεπτά
Χάρτης εδώ


Φωτό: Evia Guide

Βαθιά, γαλαζοπράσινα, αιγαιοπελαγίτικα νερά. Απαλή, ανοιχτόχρωμη άμμος. Τα δυνατά χαρτιά του εν πολλοίς ανεξερεύνητου Κάλαμου της Νότιας Εύβοιας, όμως, δεν περιορίζονται εδώ: Δύο παραλίες στη συσκευασία της μιας, για την ακρίβεια δύο διαδοχικοί κολπίσκοι, χωρίζονται από ένα βράχο και αποκαλούνται από τους ντόπιους «καλή» και «κακιά» παραλία –αν δεν το μαντέψατε, η δεύτερη έχει συνήθως κύμα, γιατί είναι πιο εκτεθειμένη στον αέρα. Είναι, βέβαια, και αυτή που έχει την ωραιότερη αμμουδιά –κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις πάντα. Αν φέρετε τη σκηνή σας, θα τη στήσετε στη δεύτερη παραλία, αν πάλι προτιμάτε ένα οικονομικό ενοικιαζόμενο δωμάτιο, θα βρείτε κι απ’ αυτά.

Στη Βελίκα, στη Μεσσηνία
Θα βουτήξετε σε: 2 ώρες και 40 λεπτά
Χάρτης εδώ



Είκοσι χιλιόμετρα έξω από την Καλαμάτα, η Βελίκα έχει να υπερηφανεύεται για τον σχετικά σπάνιο συνδυασμό αμμουδιά-δέντρα που φτάνουν σχεδόν στο κύμα και προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους –η οποία, κακά τα ψέματα, δεν συγκρίνεται με καμιάς ομπρέλας. Η παραλία, με την χρυσαφένια άμμο και τα καταγάλανα νερά της, είναι μισοκρυμμένη πίσω από μια μεγάλη έκταση με καλαμιές, δυόμισι χιλιόμετρα έξω από τον ομώνυμο οικισμό. Ένα beach bar στην άκρη της φροντίζει για τα απαραίτητα εφόδια, αλλά η έκτασή της εγγυάται πως αν λαχταράτε ησυχία και απομόνωση δεν θα δυσκολευτείτε να τη βρείτε. Περισσότερα για την Καλαμάτα και τις παραλίες της έχουμε εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v